Koje je disk po Vama bolji? Segate Momentus XT 500 MB, ili Hitachi DeskStar 7K2000 2 GB? Bitan mi je i kapacitet, no još više su mi bitne performanse. Koji bi mi se disk više isplatio za korištenje tijekom sljedeće 4 godine?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
500Mb VS 2GB?
500Mb VS 2GB?
hahah zeznuo se covjek...
Seagate Momentus XT je hibridni disk, što znači da je brži od klasičnih mehaničkih diskova, dok je Hitachi DeskStar 7K2000 najbrži mehanički diisk kapaciteta 2GB. Mislim da niste shvatili moju nedoumicu.
I dalje 2GB? Zar ne 2TB?
Momentus XT je nezanimljiv, ima veliki gubitak brzine s vremenom jer njegov hibridni SSD dio ne koristi TRIM.
Hitachi je super, ali opet je i sporiji od WD 2TB Black i Samsung F3.
Mislim, od ta tri ja nebi ni jednog jer su glasni.
Radije si kupi neki najjeftiniji 60GB SSD + 2TB jeftini i spori storage disk (WD Green, Samsung EcoGreen, Seagate WanabeGreen).
Seagate Momentus XT je hibridni disk, što znači da je brži od klasičnih mehaničkih diskova, dok je Hitachi DeskStar 7K2000 najbrži mehanički diisk kapaciteta 2GB. Mislim da niste shvatili moju nedoumicu.
Mislim da ti nisi shvatio što si pogriješio, tj što ti oni govore...
Zar taj momentus ima samo 500 MB? znači kapacitet mu je malo manji od jednog cd-a? Isto tako zar je taj Hitachi ima samo 2 GB, tj na njega ne možeš stavit ni pola podataka što stanu na 1 dvd?
Zabuna. Da, 2 TB i 500 GB. Ljudski je grješiti.
Koliko ja znam Hitachijev DeskStar je brži od WD- ovog Caviara Black.SSD još ne bih uzimao zbog njihovog malog kapaciteta.
Momentus XT je nezanimljiv, ima veliki gubitak brzine s vremenom jer njegov hibridni SSD dio ne koristi TRIM.
Naravno da ne koristi jer mu je to cache, a ne data write, ako se ne varam.
I dalje 2GB? Zar ne 2TB?
Hitachi je super, ali opet je i sporiji od WD 2TB Black (iz iskustva - imam 2 komada od 1TB u RAID-u) i Samsung F3.
Mislim, od ta tri ja nebi ni jednog jer su glasni.
Radije si kupi neki najjeftiniji 60GB SSD + 2TB jeftini i spori storage disk (WD Green, Samsung EcoGreen, Seagate WanabeGreen).
Slažem se sa Don-ovim prijedlogom - ovo boldano.
- ST hibrid se pokazao kao loše rješenje (već objašnjeno).
- Nova ser. Hitachija je 7K3000 (ipak prednost na SATA3) i naravno veličine su u TB :)
- ST hibrid se pokazao kao loše rješenje (već objašnjeno).
- Nova ser. Hitachija je 7K3000 (ipak prednost na SATA3) i naravno veličine su u TB :)
Da, ali ja nemam SATA 3 konektore.
Dobro onda. Hitachi DeskStar 7K2000 2TB ili WD Caviar Black 2 TB?