Seagate Bracuda 7200.11 32mb - UPOZORENJE

poruka: 100
|
čitano: 16.849
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

K...ina, meni to ništa ne pomaže, meni su riknula dva diska od 500 gb i od teru.

Nemogu ni jedan ni drugi više pokrenuti.

Na 500 gb se čak i zavrti ali ga bios ne prepoznaje a bome ni windows tako da naravno nemogu stavit novi firmware.

Kod tere je otišlo sve u k. škljoca kad ga upalim.

Jbni Seagate i njihovo smeće od diskova

Susjed mi ima 1.5 i teru.

Počela mu se 1,5T ponašat, tak da sam mu reko da sve backupira ali gdje.

Tak da sad mora kupit drugi hdd od 1.5t min. ali da nije seagate.

Ma mislim samo trošak i živciranje i stotine gigabajta podataka koje više nemogu vratit.

Mislim da se ubiješ

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam 500GB 7200.11 firmware:SD81

ST3500320AS

Jucer sam ga pustio upaljenog i kad sam dosao

"disk boot fail insert sistem disk"

BIOS mrtav, dodem ja do instalacije windowsa ali on mi nema diska za ponudit posto je ovaj jedini.

Koja je dalje procedura :D ili da ga odmah bacim u smece, sjednem i placem?

Koliko sam shvatio taj disk nikad nije bio ugrozen i nije sa tajlanda kako se pisalo, sad dali ima veze ikakve.

Fakat mi treba pomoc sad...

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako imas garanciju odnesi ga na servis i dat ce ti drugog. Bojim se da se ne moze nista drugo napravit.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Seagate Bracuda 7200.11 32mb - UPOZORENJE
Hacker-ri kaže...

ST3500320AS

BIOS mrtav, dodem ja do instalacije windowsa ali on mi nema diska za ponudit posto je ovaj jedini.

Koja je dalje procedura :D ili da ga odmah bacim u smece, sjednem i placem?

Koliko sam shvatio taj disk nikad nije bio ugrozen i nije sa tajlanda kako se pisalo, sad dali ima veze ikakve.

Fakat mi treba pomoc sad...

Bojim se da si zakasnio:

http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207969&Hilite=

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2009 11:09 (segregator).
17 godina
neaktivan
segregator kaže...

Bojim se da si zakasnio:

http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207969&Hilite=

Mogao si mi rec da sjednem i placem a ne da jos idem citat...

Znaci, nema nikakvog nacina povratka podataka?

a ja mislio kako se to meni nemoze desit :D

i tako 3 mjeseca cekam doma net da bi ga upgrade-o :(

a kako da ga upgradam ako ga bios ne prepoznaje? nisam to nikad radio

kreten....

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2009 11:15 (Hacker-ri).
17 godina

Vjerojatno jedini način je da nađeš ispravnu elektroniku sa identičnog diska i swapaš dok ne prebaciš podatke (ako su ti bitni)

17 godina
neaktivan
segregator kaže...

Vjerojatno jedini način je da nađeš ispravnu elektroniku sa identičnog diska i swapaš dok ne prebaciš podatke (ako su ti bitni)

i mislio sam si :D

hvala

16 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

ST3500320AS

Nemoj me plašiti, imam isti takav samo je moj firmware SD1A. I nisam mjenjao firmware, takav je kupljen prije cca 1 god. i da kucnem u drvo radi k'o avion.

E, bolje da nisam ovo pročitao, mirnije bi spavao..

17 godina

Na jednom od linkova koje sam postao ima utility koji vam kaže da li trebate upgrade firmware-a ili ne trebate...skinite i provjerite, nije teško, a može vam spasiti podatke i živce :D

17 godina
neaktivan
bed kaže...
Hacker-ri kaže...

ST3500320AS

Nemoj me plašiti, imam isti takav samo je moj firmware SD1A. I nisam mjenjao firmware, takav je kupljen prije cca 1 god. i da kucnem u drvo radi k'o avion.

E, bolje da nisam ovo pročitao, mirnije bi spavao..

i ja sam tako mislio dok ga jedan dan samo nisam upalio :(

17 godina

SD1A je zadnji FW za taj disk. Nemaš što mijenjati.

Dok je kolega sa SD81 obavezno morao promijeniti FW, no sada je kasno.

17 godina
neaktivan
zstef kaže...

SD1A je zadnji FW za taj disk. Nemaš što mijenjati.

Dok je kolega sa SD81 obavezno morao promijeniti FW, no sada je kasno.

Dogovorio sam zamjenu ploce sa jednim frendom koji je to radio masu puta pa cemo vidjet kamo ce to odvest...

bolje probat...

16 godina
neaktivan

Kome se da petljat, izgleda da postoji način da se spase podaci sa "crknutog" Seagate-a

Super-duper-link

16 godina

Evo meni danas riknula baracuda st3500320as (500gb) 7200.11. Ujutro mi se komp jako sporo palio i gasio. Toliko sporo da sam mislio da se ni neće upalit. Kad sam ga upalio nije mi pokaziovao hard(hard od 500 koji nije primarni) ni u mycompu ni u biosu. Kad sam odspojio ga komp se pali normalno i sve normalno šljaka.

ps nedavno sam imao problema sa napajanjem

kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiill frenzy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Momci pozdrav,oprostite sta uskacem u temu jer imam Seagate 7200.12 500gb...i ima par dana poceo je proizvodit zvukove,kao kad kabel zapne u propeler...sta da napravim???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dalmata40 kaže...

Momci pozdrav,oprostite sta uskacem u temu jer imam Seagate 7200.12 500gb...i ima par dana poceo je proizvodit zvukove,kao kad kabel zapne u propeler...sta da napravim???

pod hitno kopiraj sve sa njega i daj ga na garanciju ili u smece :p

ali hitno kopiraj, mozda jos izdrzi

17 godina
neaktivan

evo poceja san kopirat ima sat vremena.....daj boze da izdrzi jos...i sta cu onda Vemulja nema umene,zatvorilo trgovinu...kako cu slat...eto ti nesrice...:(

ps.  komp sam uzeo ima 7-8 mjeseci...hdd i nije toliko star...

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.3.2010 22:26 (dalmata40).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dalmata40 kaže...

evo poceja san kopirat ima sat vremena.....daj boze da izdrzi jos...i sta cu onda Vemulja nema umene,zatvorilo trgovinu...kako cu slat...eto ti nesrice...:(

ps.  komp sam uzeo ima 7-8 mjeseci...hdd i nije toliko star...

tako su i meni uvalili to sranje...

u danima kad je sluzbena obavjest izasla...

Meni je moj crko, od vemulja je crkla maticna, hard, eksterni hard, tv kartica... i eto ti baceno oko 2,500 tisuce...

Links je opstao jer ima ekipu koja je informirana o stanju na trzistu i zna o cemu prica, (barem kod mene) dok u vemilu prije nego pitam kaze: NEMA jer nema pojma ni sta pitam :D

17 godina
neaktivan

I sta da sad napravim,da ih zovnem i kazem riknuo HDD imam garanciju kako cemo to rijesit...on kaze nema , aj čao pusa...:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dalmata40 kaže...

I sta da sad napravim,da ih zovnem i kazem riknuo HDD imam garanciju kako cemo to rijesit...on kaze nema , aj čao pusa...:)

tako nekako...

oni su u stecaju (koliko mi je poznato) a tvrtka koja je preuzela sve od njih nije zakonski duzna preuzet njihove troskove niti zakonske obaveze

17 godina
moderator
Hacker-ri kaže...
dalmata40 kaže...

tako nekako...

oni su u stecaju (koliko mi je poznato) a tvrtka koja je preuzela sve od njih nije zakonski duzna preuzet njihove troskove niti zakonske obaveze

Bili su na Potrosackom kodu i rekli su da ce preuzeti rjesavanje reklamacija iz Vemila. Tako da, dalmata40, odnesi im disk na reklamaciju.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Hacker-ri kaže...
dalmata40 kaže...

tako nekako...

Bili su na Potrosackom kodu i rekli su da ce preuzeti rjesavanje reklamacija iz Vemila. Tako da, dalmata40, odnesi im disk na reklamaciju.

E hvala ti puno na informaciji,i bome hocu...evo uspio sam sve sacuvat...prenio na prijenosni...:)...danke

15 godina

imam u laptopu od 500 gb,do sad nisam imao problema,a ako i rikne iza garancije ima kupiti zamjenskih,ili još bolje novi laptop,čuo sam da imaju problema sa hd pa ga ne trpam podacima,moram kupiti vanjski od nekih 2 gb ,jer sve snimam na dvd,ili cd

isti dan otkaz i žuti
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

imam u laptopu od 500 gb,do sad nisam imao problema,a ako i rikne iza garancije ima kupiti zamjenskih,ili još bolje novi laptop,čuo sam da imaju problema sa hd pa ga ne trpam podacima,moram kupiti vanjski od nekih 2 gb ,jer sve snimam na dvd,ili cd

kod mene je baza podataka po 3 razlicita diska...

od kojih 1 radi svakih 7 dana... upalim ga, sinkroniziram i to je to...

Sigurnije mi je tako nego RAID jer mi je frend imao iskustva da mu raid padne i to je to... ili on nezna ;p

17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

Malo je 2 gb. Kupi barem od 4 da imas cime popuniti DVD ;)

15 godina

mislio sam na 2 tb,ali moram pričekati da cijene padnu,skidam filmove i mp3 ,i volio bih to imati na jednom mjestu,ne valja vjerovati tvrdim diskovima pogotovo ako imaš važne podatke,bolje je raditi backup i to na dvd-ima

isti dan otkaz i žuti
16 godina
protjeran
shark kaže...

Negdje sam citao da seagate na disku od 1.5 TB sa 32 MB cachea ima serijsku gresku, ali eto izgleda da su im i drugi modeli malo kriticni.

Kritićni su i WD Caviar Blue 500Gb 16mb cache 3 sam u pola godine promjenio sve isti modeli i evo opet moram na servis no servis zatvoren tj. ta trgovina i mogu sjest i plakat sad jedino slanje u zg pa uzimanje WD Caviar Black pa u raid0 spajat ma sveg i svačeg s tim WD imam a maxtor star oko 5 godina 80 gb još IDE ulaz radi ko avion niti jednom se nije pokvario a šta nije rađeno s njime i radi ko zvijer!

http://www.speedtest.net/result/709101303.png
17 godina
neaktivan

imali mozda kakve veze Win 7 64-bit s hdd-om, da se tako ponaša???negdje sam procitao da je tip vratio na 32-bit i sve ok....

usput hdd radi 3 mjeseca 26 dana i 16 sati...vidio s jednim skinutim programčićem...

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 9:50 (dalmata40).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Zašto jednostavno ne kupite WD i riješite životne probleme Hahahahahah.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Mato_Ivanovac kaže...
shark kaže...

Negdje sam citao da seagate na disku od 1.5 TB sa 32 MB cachea ima serijsku gresku, ali eto izgleda da su im i drugi modeli malo kriticni.

Kritićni su i WD Caviar Blue 500Gb 16mb cache 3 sam u pola godine promjenio sve isti modeli i evo opet moram na servis no servis zatvoren tj. ta trgovina i mogu sjest i plakat sad jedino slanje u zg pa uzimanje WD Caviar Black pa u raid0 spajat ma sveg i svačeg s tim WD imam a maxtor star oko 5 godina 80 gb još IDE ulaz radi ko avion niti jednom se nije pokvario a šta nije rađeno s njime i radi ko zvijer!

athlon64 kaže...

Zašto jednostavno ne kupite WD i riješite životne probleme Hahahahahah.

Ha ha ha ha baš si smješan pa vidiš da imam problema s WD-om al dobro ajd sad 10% se poboljšo kad sam šteknuo sata I kabel u njega mislim ovo je 3 wd koji krepaje ja mislim da je do te serije problem vidjet ću s WD Black kako će se ponašati ako nebude ko ovaj ja sretan ko nova godina!

http://www.speedtest.net/result/709101303.png
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice