Savjet oko eksternih diskova?

poruka: 20
|
čitano: 6.386
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav, prvo Vam svima hvala jer sam uz vas puno naučio i vidio x problema kojih imama oko eksternih diskova!

Trebam savjet oko kupnje eksernog hadra, kupujem stolni hard (ne planiram ga nositi okolo) koji je kapaciteta oko 1Tb i to s dva uvjeta 1. samostalno napajanje i 2. pouzdanost u radu.

Molim sve koji imaju dobra iskustva sa nekim od takvih diskova javite mi.

Hvala!

D.L

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Savjet oko eksternih diskova?

Moj prijedlog je ovaj..

Mislim da je u novom vidi test externih diskova pa možda tamo nađeš svoj odgovor....

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.3.2009 19:06 (AlterEgo).
17 godina
neaktivan

Isto sam sretan i zadovoljan vlasnik MyBooka od 1TB, odlican dizajn, razni nacini spajanja na komp, plug'n'play sve 5

16 godina
neaktivan
USB i napajanje

Nije usko vezano uz pitanje autora, ali tema  je savjet pa ono ;D ...

ja imam eksterni WD 500 GB i super je, e sad me zanima jel ok što ga držim non stop spojenim usb konektorom s kompom? jer, često ga koristim pa onda kad ga hoću samo ga uštekam u struju i on se učita..kad završim, smo ga opet ištekam iz struje (da mi ga ne pali sa startanjem), a usb kabal ne vadim iz kompa..

GA-EP45-DS3L, Q9400, Corsair 450 W HX, Corsair XMS 2x2gb 1066 MHz, ATI 4670 512mb, WD 500gb, ANTEC 300
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: USB i napajanje

ako imas dovoljno usb portova, ne vidim u cemu bi bia problem... uostalom, i printer (za primjer) ne drzis upaljen citavo vrime nego samo kad ti triba, a stalno je ukljucen u usb.

16 godina
neaktivan
ima smisla ;D

GA-EP45-DS3L, Q9400, Corsair 450 W HX, Corsair XMS 2x2gb 1066 MHz, ATI 4670 512mb, WD 500gb, ANTEC 300
17 godina
neaktivan

samo bi napomenia, ukoliko wd gasis prije nego gasis komp, onda idi na safely remove hardware, pa ga tek onda izgasi. nedostatak je u vecini slucajeva sto, ako se predomislis, pa oces ponovo upalit wd, a komp nisi gasia, to ti u pravilu nece uspjet osim ako ne odspojis usb kabel. zato ti je najpametnije, wd drzi izgasen dok ti ne zatriba, a isto tako kad ti zatriba nemoj ga gasit prije nego ugasis komp. tako neces imat problema.

16 godina
neaktivan
da, da. uvijek ja idem na safely remove..
16 godina

Nakon brda procitanih recenzija na netu uzeo sam Seagate Freeagent XTreme od 1TB u ADM-u. Navodno je brzi od MyBooka koji je bio drugi izbor.

Povezivanje USB, FW i eSATA. Prezadovoljan.

Preporuka

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nokia 6288 ne mjenja teme...

ne želi promjeniti teme nego samo one iz memorije, koji jo je đavo?

kad pokušam promjeniti temu javlja da 1. ili više tema su oštećene.Viče

Help!

D.L

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sorry, kriva tema!

D.L

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Trebam vašu znalačku pomoć s obzirom da ja nisam tu doma....

Koji je najbolji webshop za kupnju USB stickova i HDD-ova? I koji brand preporučujete?

Plizzz help Sramim se

0 0 hvala 0
17 godina
Ninač kaže...

Trebam vašu znalačku pomoć s obzirom da ja nisam tu doma....

Koji je najbolji webshop za kupnju USB stickova i HDD-ova? I koji brand preporučujete?

Plizzz help Sramim se

Imas u ADM-u dobar izbor vanjskih diskova ili diskont24 isto tak i cijene su ok pa pogledaj kaj te zanima, uglavnom WD ili Seagate su dobar izbor uvijek kod vanjskih dskova a kaj se tice USB Flash memorije tu je Corsair odlican izbor svakak. U ADM-u mozes narucit i onda platis dok ti dođe doma postom i to je to bez komplikacija!Cool

http://www.adm.hr/

http://www.diskont24.com/home.php

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2009 17:43 (rambox).
16 godina
neaktivan

http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1080089

ja ga imam i mogu reči da je dosta pametna investicija

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AlterEgo kaže...

Moj prijedlog je ovaj..

Mislim da je u novom vidi test externih diskova pa možda tamo nađeš svoj odgovor....

ja imam taj HDD ali imam i problem s njim da mi ne prima fileove vece od 4gbViče ja bi ti prepurucao da uzmes kuciste za HDD i neki hard disk koji obicno ide u komp

17 godina
xnight_hunterx kaže...
AlterEgo kaže...

Moj prijedlog je ovaj..

ja imam taj HDD ali imam i problem s njim da mi ne prima fileove vece od 4gbViče ja bi ti prepurucao da uzmes kuciste za HDD i neki hard disk koji obicno ide u komp

Formatiran je u FAT32?

16 godina
neaktivan

evo ljudi da ne otvaram novu temu pomozite mi ovdje:

najprije moram saznat (od nekoga od vas) jeli velika razlika u brzini čitanja/pisanja izeđu USB-a 2.0 i FireWire/eSATA sučelja te isplati li mi se kupiti skuplje samo zato što sadrži i ta brža sučelja? koristio bih hard za backup, pohranu mp3-cai općenito ovako stvaranje nekakve kolekcije slika/videa te bih mu svakodnevno pristupao

šta preporučate?

a onda sam se probudio...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne vjerujem da ces osjetit neku veliku razliku, ako je usb varijanta dosta jeftinija uzmi.

17 godina

Osjeti se, primjetno ... e-SATA je jednak interno spojenom disku, tako da može biti i 2-3 puta brži od USB-a gdje je prag obično na 30-35 MB/s.

Ext. kućišta sa e-SATA priključkom jesu nešto skuplja, ali mislim da se isplati.

16 godina
neaktivan
Mladen kaže...

Osjeti se, primjetno ... e-SATA je jednak interno spojenom disku, tako da može biti i 2-3 puta brži od USB-a gdje je prag obično na 30-35 MB/s.

Ext. kućišta sa e-SATA priključkom jesu nešto skuplja, ali mislim da se isplati.

a FireWire? ja imam na kućištu IE1394 utor, a za eSATA neznam, jel se to nalazi negdje sa stražnje strane kućišta? ima li to moja matična?

EDIT: našao sam si eSATA utor na kućištu, bio je odozadaSmijeh

a šta kažete o FireWireu? kakav je on po brzinama?

a onda sam se probudio...
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2009 23:46 (crazy_luđak).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice