SAS - najbolje rješenje

poruka: 4
|
čitano: 2.361
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
SAS - najbolje rješenje

Upravo sam dobio na eBay aukciji 2 kom. Fujitsu 76GB 15k hard diska, al imam obicnu maticnu sa jednim PCI-E x16 utorom (u kojem je grafa ofc), jedan PCI-E x1 utor (propusnost 250 MB/s - po meni daleko premalo za 2 15k hard diska u RAID 0) i 2 standardna PCI utora.

Kolko se meni cini jedino rjesenje bi bilo kupit novu serversku maticnu sa SAS kontrolerom, neku sa PCI-E 4x utorom (ili sa vise PCI-E 16x, al nezz hoce li bootat) i stavit SAS kontroler, sto mi se vise svidja od kupnje serverske maticne. Cijena nije problem. Ima li tko kakvo alternativno rjesenje? Ne znam kaj napravit :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: SAS - najbolje rješenje
timmy7 kaže...

Upravo sam dobio na eBay aukciji 2 kom. Fujitsu 76GB 15k hard diska, al imam obicnu maticnu sa jednim PCI-E x16 utorom (u kojem je grafa ofc), jedan PCI-E x1 utor (propusnost 250 MB/s - po meni daleko premalo za 2 15k hard diska u RAID 0) i 2 standardna PCI utora.

Kolko se meni cini jedino rjesenje bi bilo kupit novu serversku maticnu sa SAS kontrolerom, neku sa PCI-E 4x utorom (ili sa vise PCI-E 16x, al nezz hoce li bootat) i stavit SAS kontroler, sto mi se vise svidja od kupnje serverske maticne. Cijena nije problem. Ima li tko kakvo alternativno rjesenje? Ne znam kaj napravit :S

Pripazi, SAS kontroleri baš i nisu jeftini.

ISto tako, da li ti treba veliki sustained transfer na mailm diskovima ili ti treba random brzina?

16 godina
neaktivan
SAS - najbolje rješenje

kaj točno želiš postić???

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: SAS - najbolje rješenje

brzina mi nije tolika bitna, trebam access time :)

al planiram nabavit asus p6t s integriranim sas-om

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice