Reallocated sector count problem

poruka: 47
|
čitano: 22.378
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Reallocated sector count problem
jazika kaže...
Lazarus Long kaže...

Mislim da nije. WD Caviar Blue kosta oko 30 do 40 eur sto uopce nije skupo. Uostalom pitaj F1-IVO za to iskustvo (nek ti da link na tu temu) on je, cini mi se, vracao WD...ali nisam siguran da je bio WD.

Pitaj ga...

On je seagate-a slao..

Gdi su wd blue po 40e?

U Makedoniji  {#}

Ozbiljno. WD5000AAKS kosta 36,09 € 

Moze i jeftinije. Siguran sam da je u Hrvatskoj (ili ti si iz Bosne?) nesto jeftiniji. Potrazi ..

Kako prebaciti BUGov DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde
16 godina
odjavljen
jazika kaže...

Nazalost garancija u autronicu mi ne vrijedi jer na racunu pise samo kompijuter, a ne hdd, ostaje mi solucija slanje direktno proizvodjacu, koliko je to isplativo?

Ništa ne gubiš ako ipak pokušaš kontaktirati hangar (koji već broj). Ako ti odbiju ganaranciju moraju ti vratiti neispravan disk, pa onda možeš razmatrati slanje WD-u.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
14 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...
jazika kaže...
Lazarus Long kaže...

Mislim da nije. WD Caviar Blue kosta oko 30 do 40 eur sto uopce nije skupo. Uostalom pitaj F1-IVO za to iskustvo (nek ti da link na tu temu) on je, cini mi se, vracao WD...ali nisam siguran da je bio WD.

Pitaj ga...

On je seagate-a slao..

Gdi su wd blue po 40e?

U Makedoniji {#}

Ozbiljno. WD5000AAKS kosta 36,09 € 

Moze i jeftinije. Siguran sam da je u Hrvatskoj (ili ti si iz Bosne?) nesto jeftiniji. Potrazi ..

Iz srca bosne{#} kraj Bjelovara {#}

@MrbIc

Necu ih ni kontaktirat, jer znam da su stoka...

16 godina
odjavljen
jazika kaže...

Ulog je vrijeme potrebno za složit e-mail ili eventualno telefonski račun. Ne možeš ništa izgubiti, samo dobiti. Pošalji im samo upit da je računalo kupljeno kompletno s naljepnicom, tad i tad, da je otvarano, da disk pokazuje bad sectore i pitaj imaš li pravo na garanciju samo za disk.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
14 godina
protjeran
MrBlc kaže...
jazika kaže...

Ulog je vrijeme potrebno za složit e-mail ili eventualno telefonski račun. Ne možeš ništa izgubiti, samo dobiti. Pošalji im samo upit da je računalo kupljeno kompletno s naljepnicom, tad i tad, da je otvarano, da disk pokazuje bad sectore i pitaj imaš li pravo na garanciju samo za disk.

Na mailove stoka ne odgovaraju sla ti putem kontakt formulara na sajtu ili ovako...Toliko o tome kolko su dosljedni prema musterijama..

17 godina
neaktivan
jazika kaže...

Na mailove stoka ne odgovaraju sla ti putem kontakt formulara na sajtu ili ovako...Toliko o tome kolko su dosljedni prema musterijama..

Daba ti je kukanje. Svi smo ponekad popusili prilikom nabave PC-a ili neke komponente. Sada znas da trebas sastavljati sam svoj PC

Kako prebaciti BUGov DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde
14 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...
jazika kaže...

Daba ti je kukanje. Svi smo ponekad popusili prilikom nabave PC-a ili neke komponente. Sada znas da trebas sastavljati sam svoj PC

Da mogu i bi..

Al postoji dobar razlog zasto sam kupio sastavljen

15 godina
jazika kaže...
Lazarus Long kaže...
jazika kaže...

Da mogu i bi..

Al postoji dobar razlog zasto sam kupio sastavljen

Frende zašto zajebavaš? Jesam ti fino još u onom prvom odgovoru rekao da ih zoveš, ti, ili netko od tvojih, fino nazovi, reci kako i šta je bilo i objasni situaciju. To te košta 5 minuta vremena, i 2 kune telefona.

Kad i ako te odbiju onda ideš dalje.

17 godina
protjeran
Re: Reallocated sector count problem
jazika kaže...

Reallocated sector count i Reallocated event count Radi se o disku WD aaks 500gb

Dal je to nes opasno, ima li kakav tool za repair?

Vidim da svi znaju ocitat SMART ali ga i nepravilno interpretirat. To ti moze bit sasma normalno, iako nije pozeljno jeli, a radi se o samo jednom (1) a THRESHOLD je 140. Tek kad ti predje tu brojku disk je prema SMARTu neispravan

Nemas ti sto popravljat (i kad bi mogao)

MrBlc kaže...

Možeš pokušati HDD regeneratorom, ali ne možeš više nikad vjerovati tom disku. Ako je pod garancijom, šalji na zamjenu.

Jel mu disk ispravno radi. Radi. Onda mu to nitko (pogotovo kod nas) nece zamijeniti.

jazika kaže...

Disk je star niti god dana, ali kupljen je kao konfiguracija i bila je naljepnica na kucistu koju sam maknuo, pa neznam dal i dalje vrijedi garancija na komponente,...?

jazika kaže...

Aha ,ma to pitam jer su veliki muljatori tamo di sam ga kupio..

jazika kaže...

Sta da im kazem u servisu, ili direkt u wd, ako cu slat?

Znaci garancija postoji. Ako su ti podatci vazni pocni bekapirat podatke ;) Garancija vrijedi no disk ti je ispravan. Sto bi ti novi disk po kojem pravilu?

Ako su muljatori zasto tamo kupujes? Izbjegavaj ih usrecices nas a i nadajmo se cjelokupno trziste jel ce takav ducan propasti uslijed nedostatka kupaca.

Zasto bi to slao direkt u WD taj disk novi kod nas je manje od 300kn a sama posta ce te kostat koliko. Mislim da WD ima neke svoje uvjete za zamkjenu pa ih prouci.

Jesu ti slalgali tu konfiguraciju. Koje napajanje su slozili?

Lazarus Long kaže...

Budi fin i sa osmjehom na licu (blagim) kazi da si vidjeo dim iz unutrasnjosti, da si ispanicio i otvorio kuciste i naravno nisi mislio nista lose....kada ono, ispostavilo se da je dim od cigareta :)

Naravno, to si ucinio da bi spasio vrijedne podatke. Uostalom, tebi su ti bitni podaci koje imas a ovamo disk ti umire. Ako opet muljaju pocni spominjati pazarni inspekciju, udruga potrosaca i tako to. Slanje diska WD-u je krajna opcija. Ti diskovi su (ako se ne varam) sa 5 godina garancije

rofl.. Dobar ... Samo ako to kaze jos bi mu mogli ukinuti garanciju zbog osjetljivosti njihovih komponenti na dim iz cigarete. Nema sto on traziti inspekciju tek ako mu ne bi htjeli zamjeniti neispravan disk (a neispravan je kad predje treshold ne kad se slucajno poklopi pomrcina mjeseca ili kakav glitch u njegovu kompu (npr. opali kuciste nogom).

Lazarus Long kaže...
  Onda budi iskren i kazi njima sto si napravio. Oni zbog toga imaju puno pravo prekinuti garanciju. To si trebao (promjena) napraviti kod njih.

Ostajes na milost i raspolozenje servisera

U kojem ciganskom tako ducanu posluju i prodaju komponente iz prtljaznika? Ako rastavis komp koji su ti slozili UVIJEK ti ostaje garancija po komponentama koja je. Sve ostalo je teze muljanje. No srecom po njega i sevis disk je jos uvije ispravan.

jazika kaže...

Vec se pogorsalo... Svako malo mi izbaci neki error dok hocu pristupid d particiji

Daj ne cmizdri .... Kad predje treshold (pravno) imas pravo na novi disk, prije toga je necija dobra volja. Dotad stignes bekapirat podatke pogotovo ako se konstantno broj tih errora povecava ;) Daj uploadaj skrinsot trenutnog stanja SMARTa

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 7:31 (gljinoliga).
17 godina
protjeran
jazika kaže...

Ma kupljen je kod http://www.hangar18.hr/  al to su zesci muljatori i nece htjet to priznat..

Kome ti sve ostavljas lovu. Gle ako su ti jasno na predocenom ugovoru/racunu napisali da vrijedi iskljucivo njihova garancija ako ti oni slazu kompjuktor to su ti trebali predociti prije nego si pristao na to a ako si pristao sam si si kriv{#} Ako pak imas jasno naznacene garancije i trajanje po komponentma i nikakvu njihovu idiotske klauzulu o slaganju koju si potpisao onda ti vrijedi cijena i garancije po svakoj placenoj komponenti.{#}

17 godina
neaktivan
gljinoliga kaže...

Kome ti sve ostavljas lovu. Gle ako su ti jasno na predocenom ugovoru/racunu napisali da vrijedi iskljucivo njihova garancija ako ti oni slazu

Generaliziras . Samo jedan post prije ovog pitas u kom to "ciganskom" ducanu posluju tako a ispod sam sebi dajes odgovore (ono sa ugovorom)

Dakle, stvari kod nas stoje tako. Prodavac daje garanciju na cijelu konfiguraciju od XY godina, sastavi neki blesav ugovor izmedu kupca i njega u kom, kratko receno, trgovac ima pravo na sve a kupac na nista osim da plati racunalo, da brise prasinu sa njega i vrti palce kada se neka komponenta pokvari.

A sad oko SMART-a i tresholda. Tacno je da oni nece priznati garanciju za samo "nekoliko" bad sektora ali svi koji su pokusali pomoci liku (startera teme) savjetovali su mu da backupira podatke.

Bilo je i predloga da ga regenerira (sto je ludost). Ja savjetujem:

• Kupnju novog diska
  • Skloniti problematicni disk [kao drugi disk u PC-u] i cekati da ispuni treshold (ako ga ispuni)
  • Koristiti stari disk za backup fajlova koji nisu "kriticni" (korisnik ce odluciti sto je to) 

16 godina
odjavljen
gljinoliga kaže...

Vidim da svi znaju ocitat SMART ali ga i nepravilno interpretirat. To ti moze bit sasma normalno, iako nije pozeljno jeli, a radi se o samo jednom (1) a THRESHOLD je 140. Tek kad ti predje tu brojku disk je prema SMARTu neispravan

Vidim da ne znaš ni ti pravilno interpretirati rezultate. THRESHOLD 140 ne znaći da disk tolerira 140 BS-a, već se ta vrijednost odnosi na parametar vezan uz BS. Određivanje parametara SMART-a ovisi isključivo o proizvođaču. Može pokazivati linearan pad ovisno o ispravnosti diska, a može stajati na max vrijednosti i u trenutku kada je disk došao u određeno stanje pasti na nulu (ili općenito ispod  THRESHOLD-a). Kod BS-a parametar može biti povezan s brojem BS-a, a može biti i tako podešen da se neko uže odstupanje očitane vrijednosti i dalje tretira kao ispravno očitano, ali dovoljno da se ubuduće taj sektor ne smatra pouzdanim. U ovom drugom slučaju bi parametar mogao značiti čitljivost sektora koji je proglašen neispravnim.

17 godina
protjeran
MrBlc kaže...
gljinoliga kaže...

Vidim da ne znaš ni ti pravilno interpretirati rezultate. THRESHOLD 140 ne znaći da disk tolerira 140 BS-a, već se ta vrijednost odnosi na parametar vezan uz BS. Određivanje parametara SMART-a ovisi isključivo o proizvođaču. Može pokazivati linearan pad ovisno o ispravnosti diska, a može stajati na max vrijednosti i u trenutku kada je disk došao u određeno stanje pasti na nulu (ili općenito ispod  THRESHOLD-a). Kod BS-a parametar može biti povezan s brojem BS-a, a može biti i tako podešen da se neko uže odstupanje očitane vrijednosti i dalje tretira kao ispravno očitano, ali dovoljno da se ubuduće taj sektor ne smatra pouzdanim. U ovom drugom slučaju bi parametar mogao značiti čitljivost sektora koji je proglašen neispravnim.

Da moze doci s max value i polako opadati. Ne moze pasti direktno s max. na min vrijednost niti je to poanta SMARTa. A treshold je vrijednost koju mora proc pri tom rastu s min. (padu s max.) nakon koje SMART kaze da je disk neispravan. I ovakvi slucajni RaSC ne moraju nsta znaciti po zdravlje diska kao sto vec rekoh no naravno da je bolje da se nikad ni ne pojave. Kamo bi proizvodjaci diskova stigli da za svaku greskicu omoguce i zamjenu diska. A opet neki famozni 7200.11 ne mora nikad ni grijesiti samo zaspe i ostanes bez podataka.

Jos kad bi nam svima pojasnio RaSC bilo bi odlicno i kako to disk reallocira sektore :)

Podcrtano bas i nisam uhvatio kakvo uze odstupanje? Jel ti znas generalnu proceduru kako hdd fw oznacava BS ... pokusava par puta zapisati u sektor i ako ne uspijeva onda je povecava RaSC i premjesta sektor. Nekad se cak i takve stvari daju "popraviti" no pri slijedecem zapisivanju nakon "popravka" sektori oped prolupaju. Istina i ako se glitch dogodi uzastopno pri pokusaju citanja istog sektora slicna procedura se dogodi. Sad naravno da broj pokusaja ovisi o proizvodjacu firmwarea.

13 godina

znam da je tema stara ali imam problem. reallocated sector count konstantno raste tj u jednom minuti se poveća za oko 50. također prije nego sam updateao fw ovo crveno se povećalo za oko 300 svaki put kad bi mi se komp freezao na oko minutu (lampica od hdd-a kontinuirano svjetli dok je komp freezan. ima li disku spasa ili je počeo ubrzano odapinjati? radi se o seagateu iz 7200.12 serije, star oko 4 godine te je za sad radio samo 257 dana tj 6175 sati. dok sam ovo napisao reallocated sector count popeo se na 2000

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo, molim pomoć. I mome je do'šo kraj. WD5000AAKS nakon 3,5godine intenzivnog korištenja, 3 puta reinstalacije OS-a, bezbroj muzike...Pod intenzivnim korištenjem mislim na: svaki tjedan ili prije obavezna defragmentacija, CCleaner svaki treći dan, torrenti, najdraže(najopasnije) brisanje Shift+delete, ...

Molim, pomoć oko odabira u Protisu: Toshiba neki od 500GB i 32keša ili ovaj isti WD samo sa SATA3 ?? Napomena: financijska stiska!

Što se tiče ovog 5000AAKS, prezadovoljan sam, tišina, temperatura, solidne performanse. Ali moram priznat, očekivao sam da poživi još koju godinu.

WD5000AAKS WD5000AAKS
WD5000AAKS WD5000AAKS
WD5000AAKS WD5000AAKS
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Zanima me da li imama razloga za brigu?

Evo slike:

0 0 hvala 0
14 godina
Amazon637 kaže...

Zanima me da li imama razloga za brigu?

Evo slike:

Imaš temu za takve upite, pitaj tamo.

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/kako-provjeriti-disk-kojem-sumnjate-ispravnost/190794.aspx?page=5&jumpto=4275266&sort=asc&view=flat

{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice