Problem s Verbatimovim prijenosnim hard diskom

poruka: 3
|
čitano: 1.140
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Problem s Verbatimovim prijenosnim hard diskom

Evo ima dobrih par dana, hebe me Verbatimov Store'n'Go 1TB prijenosni HDD. Znaci jednog dana je samo prestao raditi, ali ne prestao raditi u smislu crkao, vec ga PC nece da mounta.

Prepoznaje mi ga kao USB Mass Storage, i nije me hebo 2%. Sad mi izbacuje code 39...

Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39)

{Unable to Load Device Driver}
%hs device driver could not be loaded.
Error Status was 0x%x

U Eventima mi stoji ovo:

07/08/2014 00:44:32 device configured (usbstor.inf)

07/08/2014 00:44:32 device not started (USBSTOR)

Na internetu ne mogu pronaci nikakve drivere, automatska potraznja kaze da imam zadnje i kao najbolje za njega...

Probao sam i mijenjati USB slotove, ustekao sam ga i na laptop, same shi*.

Na njemu imam hrpu vrijednih stvar.

Moze li mi netko pomoci oko ovoga?

Unaprijed hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2014 0:47 (Crucifixion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem s Verbatimovim prijenosnim hard diskom

Ako sadržava bitne podatke, možeš pokušati sam disk izvaditi iz eksternog kućišta (naravno gubiš garanciju otvaranjem, ako je uopće još ima), i spojiti unutar PC-a kao interni (SATA) ili staviti u neko drugo eksterno kućište - tako ćeš eliminirati (vjerojatni) problem u elektronici postojećeg eksternog kućišta.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2014 11:01 (KaeR).
17 godina
moderator
Re: Problem s Verbatimovim prijenosnim hard diskom
Crucifixion kaže...

Na internetu ne mogu pronaci nikakve drivere, automatska potraznja kaze da imam zadnje i kao najbolje za njega...

Probao sam i mijenjati USB slotove, ustekao sam ga i na laptop, same shi*.

Na njemu imam hrpu vrijednih stvar.

Ne možeš pronaći nikakve drivere jer vrlo vjerojatno nije stvar u driverima (radio ti je dosad, što znači da u računalu već imaš potrebne drivere). Probaj ga spojiti na drugi na drugo računalo, po mogućnosti s drugim operacijskim sustavom. Ako si utvrdio da ne radi na drugom računalu i pod drugim OS-om (probaj i neku Live distribuciju Linuxa), lako moguće je da ti se oštetio USB kontroler u vanjskom disku (tj. u kućištu za vanjski disk).

A odgovor za to ti je dao kolega KaeR - morat ćeš disk izvaditi iz njegovog kućišta ako želiš do podataka (a i tada je upitno hoćeš li doći do podataka jer prije nego ga spojiš u računalo ili staviš u drugo kućište na disk, nećeš znati je li doista riječ o neispravnom USB kontroleru ili ti se sam disk pokvario. Uglavnom, jako nezgodna situacija, jer ćeš otvaranjem diska izgubiti garanciju, a nitko ti ne garantira da ćeš spasiti podatke.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2014 20:38 (mbaksa).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice