ovako imam ovu pržilicu PIONEER DVD-RW DVR-109 koja je kupljena prije nekoliko godina i prije nisam na ovom kompu ništa kopira na cd i sl.sad kada to želim ne mogu.u neru express nakon 1 minute piše "DMA-driver error,CRC error F: PIONEER DVD-RW DVR-109.Burn process failed at 40x (6000 kb/s).svi cd-i i dvd-ovi mi rade normalno.u čemu je problem zna li itko???
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ej imam isti problem sa istom pržilicom. Ali ja sam ga koristio vec par godina i sve je super radilo dok prije tjedan dana nisam kupio novi hard disc od 500gb koji je sata a ovaj stari hard mi bio ata. sad kad sam sve instaliro neradi mi ni taj pioneer rec ni plextor cd-rec koji je na istom kablu kao i pioneer. Sve sam probo i novi fireware i drivere za maticnu i bios i sve al nista nemogu napravit. ako tko ima bilo kakvo rješenje molim za pomoc. HVALA
ajde ako iko zna pomozite.ako išta triba još nabrojat kažite
Ako ju nisi koristio dugo vremana vjerojatno ne podrzava nove medije. Bas sam jucer rijesio isti problem na Pioneer DVR-110 s novim firmwareom i neki dan na Lite-on(nije snimao na Traxdatu). Link za tvoju przilicu:
evo skinio ono i idem instalirat i ponudi mi update firmware ja potvrdim kad ono "Failed to move to the normal mode.do you retry to update?"ja kliknem da i ono ponovo neće.šta ću sad??
Nisam jos vidio takvu poruku. Pretpostavljam da su ti svi programi vezani uz przilicu pogaseni? Probaj restartati Windowse, ne moze skoditi,mozda ti je ostao koji program u memoriji a vezan uz DVD-RW.
evo nakon restarta opet neće da se instalira.imali još koja ideja???
jel se vi bojite pomoć ili šta???zna li iko i jel iko ima sličan problem?
Odi u device manager pa disejblaj ide kanal na kojem ti je prza pa restartaj komp i pusti da ti ju opet nadje.Probaj i reinstal Nera a moguce je da ti i je przilica na kraju svog radnog vijeka.
jel se vi bojite pomoć ili šta???zna li iko i jel iko ima sličan problem?
ma kupt ću novi komp za 3-4 tjedna al ovog ću ostavit za ostale ukućane.pa da im rješim taj prolemčić
Odi u device manager pa disejblaj ide kanal na kojem ti je prza pa restartaj komp i pusti da ti ju opet nadje.Probaj i reinstal Nera a moguce je da ti i je przilica na kraju svog radnog vijeka.
Stavi na onom kanalu gdje ti je przilica opciju uninstall i restartaj racunalo. Ako ne znas na kojem su ti kanalu stavi uninstall i za Primary i za Secondary i restartaj. Poslije restarta kad udjes u opcije tih kanala pod Advanced mora ti biti DMA mode ukljucen za sve prikljucene uredjaje,ako je PIO prebaci na DMA. Tamo gdje nemas uredjaja prikljucenog treci red u tim opcijama ce biti zasivljen pa ne moras nista ni dirati.
proba sam i to ali neće i dalje