Problem sa novim HDD

poruka: 3
|
čitano: 1.186
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem sa novim HDD

Pozdrav.

Situacija je sljedeca.

Kupio sam novi hdd (WD 500GB PATA) te sam mislio da radi uporedo sa starim hdd. Medjutim kad sam htio da spojim kabal za napajanje primjetio sam da je prekratak i da nece moci u isto vrijeme biti ukljucena oba hdd-a, graficka i dvd rom. Tako da sam iskljucio dvd a prikljucio novi hdd.

Do sad nisam nikad prikljucivao novi hdd, tako da sam nekako ispetljao i nasao kako da ga formatiram (preko disk management-a).

Eh, sad ja sam njega formatirao i podjelio ga 2 particije.

Medjutim problem nastaje kad sam htio da instaliram windows na njega.

Novi hdd sam postavio kao primary slave, a stari hdd je bio primary master (izvadio sam graficku kako bi mogao imati ukljucena oba hdd-a i dvd rom (imam i integrisanu graficku tako da nije bilo problema). Kad sam stavio cd od xp-a, bootao ga je sve i sve je normalo islo, postavio sam da instalira widnows na novi hdd. On ga je opet formatirao i kopirao dio podataka sto trebaju i onda ide restart. Medjutim kad se restatrovao ekran je bio crn, znaci nista nije prikazivao, niti se cuo ikakav zvuk iz racunara da bi dao do znanja da nesto radi. Ostavio sam ga tako jedno pola sata ali nista se nije mijenjalo.

Poslije tog sam ga ugasio i izvadio novi hdd, medjutim nesto se u toku toga s**balo pa nije htio uci u windows ni sa starog hdd. Sto je najgore nije htio ni formatirati stari hdd. Onda sam jedno 2 sata cacko nesto po biosu dok nije htio instalirati windows na stari hdd.

Nakon tog mislio sam instalirati OS iz windowsa ali opet je krenuo, kopirao dio, restartovao se i ope se s**balo nesto i na starom hdd, tako da sam ga juce 2 puta bezze formatirao.

Poslije sam izvadio stari hdd, i ostavio samo novi. Medjutim nije htio bootati cd nikako. Isprobao sam sve moguce kombinacije sa onim junkerima i u biosu sa postavkama nece i Bog.

Citav dan sam juce izgubio oko toga i nista nisam uspio napraviti.

Molio bi da se javi neko ko je kupovao novi hdd i instalirao OS na njega. Znaci ko zna o cemu je rijec i sta kontkretno trebam uraditi te kako da istaliram wndows na njega. Jer nemam zivaca isprobavati jos x puta.

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problem sa novim HDD
hariX kaže...

Medjutim problem nastaje kad sam htio da instaliram windows na njega.

Novi hdd sam postavio kao primary slave, a stari hdd je bio primary master (izvadio sam graficku kako bi mogao imati ukljucena oba hdd-a i dvd rom (imam i integrisanu

a zašto ne postaviš novi kao primary master i u bios-u boot s njega? jesi li probao?

imaš li još IDE priključaka na matičnoj? jesi li probao spojiti serijski u drugi?

ako imaš dva, probaj jedan u jedan, drugi u drugi IDE

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.5.2010 7:56 (igy).
16 godina
neaktivan
Problem sa novim HDD

Juce sam opet probavao, i ostavio sam samo novi i stavio ga kao primary master, ali kad bootam sa njega nist se ne dogodi. A kad uzmem da bota sa cd-a dodje ono "press any key to boot from cd", medjutim kad pritisnem bilo koju tipku ekran ostane crn i ne nastavlja se dalje.

Danas sam evo ostavio oba, stari stavio kao primary slave a novi primary master, ali opet ista stvar :S 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice