Problem HDD Caviar Green

poruka: 31
|
čitano: 5.205
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Problem HDD Caviar Green

Imam problem s HDD-om WD Caviar Green 1 TB i koristim ga za download imama ga 10 dana kupio sam ga u prostisu

Ima čudan zvuk neko zujanje pri opterečenju i hoče mi se izgubiti u exploreru jednostavno nestane. I onda moram restartati komp da ponovo radi, ali ga BIOS vidi. I dosta usporeno sve radi na njemu.

U čemu bi bio problem ??

Molim vas za pomoč hitno mi treba ! ! ! !

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.7.2010 12:14 (ERROR1911).

0 0 hvala 0
15 godina
Problem HDD Caviar Green

Molim vas ljudi dali zna tko ???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem HDD Caviar Green

Šalji na garanciju!!!!

Forever MUFC
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Problem HDD Caviar Green

Pogledaj u Event Vieweru ima li kakvih errora: Start -> Run -> upiši eventvwr. Ako ima, napiši ovdje Source i Event ID.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina
Problem HDD Caviar Green

Evo ga :

0 0 hvala 0
15 godina

Pokreni Checkdisk i provjeri ima li kakvih errora: priključi taj HDD -> desni klik na njega -> Properties -> kartica Tools -> tu klikni na Check now. Otvorit će ti se prozor u kojem sve (dvije) kvačice trebaju biti stavljene i klikni na Start.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina
deadman kaže...

Pokreni Checkdisk i provjeri ima li kakvih errora: priključi taj HDD -> desni klik na njega -> Properties -> kartica Tools -> tu klikni na Check now. Otvorit će ti se prozor u kojem sve (dvije) kvačice trebaju biti stavljene i klikni na Start.

Radi, dali bi mogao poslje toga raditi kako treba ??

15 godina

Ako je pronašao errore i popravio ih, onda bi trebao raditi kao treba.

15 godina
Problem HDD Caviar Green

to dosta sporo ide, koliko to inače traje ???

0 0 hvala 0
15 godina

Ovisi koliko imaš podataka na njemu. Uglavnom oko 2-3 sata.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.7.2010 18:18 (deadman).
15 godina
Problem HDD Caviar Green

Šta čemo ako to ne pomogne ??

0 0 hvala 0
15 godina

Vidjet ćemo za dalje. Ovo u većini slučajeva riješava problem.

15 godina
Problem HDD Caviar Green

Probao sam ono šta si mi rekao ne radi !

0 0 hvala 0
15 godina

Skeniraj Malwarebytesom, možda je u pitanju nekakav virus.

15 godina
Problem HDD Caviar Green

Več sam probao !

0 0 hvala 0
15 godina

Skini Glary Utilities, klikni na 1-Click Maintenance, sve opcije trebaju biti označene i klikni na Scan for Issues. Nakon što završi sa skeniranjem, klikni na Repair.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.7.2010 22:21 (deadman).
15 godina
Problem HDD Caviar Green

Jednostavno sam isključio komp i ponovo uključio i krčanje je nestalo sve radi kako treba ! Ali sad dok ga dodirnem rukom nešt me špecka šta je to ?

Šta se je sad desilo ?? ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.7.2010 23:11 (ERROR1911).

0 0 hvala 0
15 godina

Da li je vruć ili nije?

15 godina
Problem HDD Caviar Green

Temperatura je 39. Ali mu se i sad zna desiti da malo zakrči ali sam probao kopirati na njega to ide kako i treba. Ali još mu se zna desiti krčanje.

0 0 hvala 0
15 godina

Možda je malo oštećen. Oni magneti unutra se znaju malo pomaknuti pa je vjerojatno zbog toga. Ako ti još uvijek bude nestajao iz Windows Explorera i opet sporo kopirao, odnesi ga na servis dok još imaš garanciju.

15 godina
Problem HDD Caviar Green

Ma pred 10 dana je kupljen a garanciju imam 3 godine. A može biti da se je nešto unutra pošemerilo kad sam ga selio iz kompa u komp !

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Temperatura je 39. Ali mu se i sad zna desiti da malo zakrči ali sam probao kopirati na njega to ide kako i treba. Ali još mu se zna desiti krčanje.

Cekaj cekaj! Smiri se malo i ne paranoisi. Kazes da ti je HDD star nekoliko dana i osim ako ti nije pao skoro da sam siguran da nije pregoren vec da se radi o klimavom SATA ili SATA power kablu. Nabavi kvalitetan SATA kabl koji ima metalne usice na oba kraja koji se "zaglave" cineci cvrst spoj i na maticnu i na HDDu.

Zati skini ovaj program tjedna sa BOL-a GSmartControl 0.8.5koji sluzi za provjeru SMART podataka iscitanih sa HDD (samo diagnostika) i pis dali ista pise za UDMA_CRC_Error_Count  treba da bude 0 (nula) ili vidi za bilo kakve greska. Isto tako napravi i  short test.

Jos jedna opcija a to je da skines sa WD-ovih strana alat za diagnostiku WD diskova Data Lifeguard Diagnostic for Windows http://www.wdc.com  napravi bootabilni CD ili USB i pokreni long test.

Neki su glupi i bez Facebooka......... - Šef
15 godina
Problem HDD Caviar Green

Da ali prije 4 dana je mojem burazu pao taj disk ali je pao na mekano na tepih i ja sam ga priključio i radio je sve kako treba i danas je počelo to krčanje.

0 0 hvala 0
17 godina
ERROR1911 kaže...

Da ali prije 4 dana je mojem burazu pao taj disk ali je pao na mekano na tepih i ja sam ga priključio i radio je sve kako treba i danas je počelo to krčanje.

to je vec druga prica.. Osmijeh

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
15 godina
Problem HDD Caviar Green

Ali je radio normalno do danas. Evo testiro sam ga s ovim programom gore i sve je uredu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.7.2010 23:51 (ERROR1911).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Ali je radio normalno do danas

Eee...radio radio je..ali sada "ne radio". Nista, sada ti fino lepo pobrisi sve sa njega i snimi gluposti (ako si u stanju) zatim lagano se pravi mutav pa vrati disk na reklamaciju. Reci da "urla", da ti javlja greske, da "nestaje" i tako to.

Padove i sumnje nemoj spominjati. Kazi da jednostavno nemas pojma i da si sledio upute za instalaciju na WDovim stranama. I ubuduce nemoj ispustati diskove na pod...molimo te svi sa ovog foruma.

Jos nesto, taj disk ce praviti sve vise i vise problema. Veruj mi.

15 godina
neaktivan
Problem HDD Caviar Green

odnesi disk u servis ... reci da nesto ne valja s njim .. da se cuju cudni zvukovi iz njega.... i to je to ...

xFire: rebelsy

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Ali je radio normalno do danas. Evo testiro sam ga s ovim programom gore i sve je uredu.

Sa kojim? Od WD-a ili onaj rugi? Disk sa visine na pod..cCcc...ne sluti na dobro. Poslusaj i "pati"

15 godina
Problem HDD Caviar Green

Ok hvala vam svima. Puno ste mi pomogli iduči tjedan ide u protis.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem HDD Caviar Green

Jos samo da se nadovezem na ovu temu. Dosad mi nije pao nijedan HDD na pod ili na bilo cemu, ponasam se sa njima kao da su od porculana (sto u sustini i jesu ..njihove ploce su ponekad od keramike presvucenom metalom) ali... dosad nisam video da neki disk prezivi bilo kakve padove, pogotovo diskovi koji su u radu.

Cak stovise...neki Maxtori su bili toliko osjetljivi da su dobijali bad sectore i ako kuckas (lagano) po njima ili ih premestas u radu...a ove nabrojane radnje dozivi svaki laptopov HDD..pa i PC-ov kada pokraj kucista ima i jake zvucnike

4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice