Problem pri formatiranju USB sticka

poruka: 3
|
čitano: 1.910
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Problem pri formatiranju USB sticka

Imam Corsair Voyager USB 3.0 16GB USB stick koji mi je pred nekoliko tjedana bio spojen u laptop koji je ostao bez baterije dok sam nešto prebacivao te mi je kasnije rekao da je corruptan i potrebno ga je formatirati. Nisam tada ništa probavao, tek ga je nakon par dana tata formatirao i rekao je da radi(ali nije ništa stavljao na njega). Danas sam opet htio nešto prebaciti na njega, prebacilo je oko 1GB(od ukupno 2) te je stalo i opet mi je dalo data corrupted poruku, ali mi pri formatiranju izbaci da je write protected i da ga ne može formatirati. Ima li mu spasa?

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem pri formatiranju USB sticka
power_user kaže...

.. ali mi pri formatiranju izbaci da je write protected i da ga ne može formatirati. Ima li mu spasa?

ovisi. Recimo ovako, ako je crko, spasa nema. Ako nije, formatiraj ga, na drugom PCu, drugim alatima, HPtools, partition manageri i sl, pa čak neki linux.. jer je moguće da neki soft (ili virus) zaključa uređaj ili da npr win koristi kao swap/RAM. Prvo vidi dali ga možeš iz win disk managera formatirati (koji FS, NTFS-Fat32..) i dali vidiš sav sadržaj i slobodan prostor npr hidden ili recycle..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Re: Problem pri formatiranju USB sticka
ihush kaže...
power_user kaže...

.. ali mi pri formatiranju izbaci da je write protected i da ga ne može formatirati. Ima li mu spasa?

ovisi. Recimo ovako, ako je crko, spasa nema. Ako nije, formatiraj ga, na drugom PCu, drugim alatima, HPtools, partition manageri i sl, pa čak neki linux.. jer je moguće da neki soft (ili virus) zaključa uređaj ili da npr win koristi kao swap/RAM. Prvo vidi dali ga možeš iz win disk managera formatirati (koji FS, NTFS-Fat32..) i dali vidiš sav sadržaj i slobodan prostor npr hidden ili recycle..

Disk manager ga uredno prepoznaje, ali ne može ništa s njime. Još ću probati u gpartedu vidjeti

EDIT: gparted isto ne može s njime ništa s obzirom da je read only, ima li načina za to promjeniti?

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 18:08 (power_user).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice