Imam Corsair Voyager USB 3.0 16GB USB stick koji mi je pred nekoliko tjedana bio spojen u laptop koji je ostao bez baterije dok sam nešto prebacivao te mi je kasnije rekao da je corruptan i potrebno ga je formatirati. Nisam tada ništa probavao, tek ga je nakon par dana tata formatirao i rekao je da radi(ali nije ništa stavljao na njega). Danas sam opet htio nešto prebaciti na njega, prebacilo je oko 1GB(od ukupno 2) te je stalo i opet mi je dalo data corrupted poruku, ali mi pri formatiranju izbaci da je write protected i da ga ne može formatirati. Ima li mu spasa?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
.. ali mi pri formatiranju izbaci da je write protected i da ga ne može formatirati. Ima li mu spasa?
ovisi. Recimo ovako, ako je crko, spasa nema. Ako nije, formatiraj ga, na drugom PCu, drugim alatima, HPtools, partition manageri i sl, pa čak neki linux.. jer je moguće da neki soft (ili virus) zaključa uređaj ili da npr win koristi kao swap/RAM. Prvo vidi dali ga možeš iz win disk managera formatirati (koji FS, NTFS-Fat32..) i dali vidiš sav sadržaj i slobodan prostor npr hidden ili recycle..
.. ali mi pri formatiranju izbaci da je write protected i da ga ne može formatirati. Ima li mu spasa?
ovisi. Recimo ovako, ako je crko, spasa nema. Ako nije, formatiraj ga, na drugom PCu, drugim alatima, HPtools, partition manageri i sl, pa čak neki linux.. jer je moguće da neki soft (ili virus) zaključa uređaj ili da npr win koristi kao swap/RAM. Prvo vidi dali ga možeš iz win disk managera formatirati (koji FS, NTFS-Fat32..) i dali vidiš sav sadržaj i slobodan prostor npr hidden ili recycle..
Disk manager ga uredno prepoznaje, ali ne može ništa s njime. Još ću probati u gpartedu vidjeti
EDIT: gparted isto ne može s njime ništa s obzirom da je read only, ima li načina za to promjeniti?