problem brisanja na eksternom HDD

poruka: 5
|
čitano: 3.488
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam eksterni HDD WD320GB my passport.Kada sam prebacivao foldere i fajlove sa unutarnjeg na eksterni HDD sve je išlo ok, sve do jednog foldera veličine 1,03GB,koji sadrži 6 fajlova,
riječ je o .avi fajlovima.
Na eksternom disku pokazuje u propertisima da zauzima ravno 8,00GB. Kada otvorim folder u njemu se nalaze bezimeni fajlovi tj. nazivi su neke kockice i bezveze znakovi tipa
ß,§...
Kada odem u propertise za svaki fajl piše veličina 0 bytes,a za folder pokazuje 8,00GB.
Pokušao sam obrisati folder, ali ne ide izbaci poruku "Cannot delete ߣ¤×÷.:The filename,directory name,or volume label syntax is incorrect."
Pa me zanima da li ovaj folder stvarno zauzima 8GB i kako ga obrisati?, inače folder na unutarnjem HDD-u mogu brisati, kopirati,gledati sve 5.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mozes li formatirati vanjski hdd.............

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢)...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: problem brisanja na eksternom HDD

Možem, ali ću vjerovatno onda izgubiti sve što je snimljeno na njega.

17 godina
neaktivan

Ako imas WD u PC-u skini sa WD strane Acronis True Image WD editon i napravi Rescue CD (stavlja i drivere za USB i mrezu), bootaj sa njega sa ukljucenim eksternim i jednostavno obrisi problematican folder. Doduse Acrinis nije za ovu namjenu (vec alat za imaging diskova) ali posluzit ce svrsi + bonus: Imat ces free Acronis.

Ako ti je disk Maxtor onda ides na Maxtor stranu i skones ga od tamo ali ne zove se Acronis vec MaxBlast (ako se dobro sjecam). Jos jedna opcija je da skines Ubuntu i pokrenes ga kao live i opet pokusas.

Nakon ovoga osiguraj se da ti NTFS nije "pokvaren" na eksterni. Napravi check disk for erors

An elephant is a mouse built to government specifications
15 godina
neaktivan

Hvala.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice