Dakle prije 3-4 mjeseca kupio sam Samsungov hard-disk i alu kućište LC-power. Prvih par mjeseci sve je radilo normalno, no međutim u zadnje vrijeme kada uključim hard, on se normalno pokreće i u momentu kada treba odraditi autoplay jednostavno mi zašteka komp i prisiljen sam resetirati komp na tipku. Dali netko ima iskustva s takvim slučajem i kako je to moguće rješiti?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moze biti par stvari probaj ga za pocetak testirati sa ovim programom vidi dali imas mozda error http://www.hdtune.com/
Evo trenutačno skeniram pa budemo vidjeli kroz pol sata-sat...
Jesi probao izvadit hard iz externog kucista i spojit direktno u komp?
Moguce da ti je elektronika od kucista krepala. Ja imam ovo LC-jevo u kombinaciji sa Samsung F1 750gb i zasad nemam problema.
Što ću s time dobit? Hard inače radi, problem je kada ga upalim, u 75% slučajeva mi zašteka cijeli komp, kada se komp restarta disk je normalno prikazan i sve radi...
Već sam skenirao cijeli sustav da nije kakav virus, međutim nema ništa...
Opet sam bez ideje...
reinstaliraj windowse
Vidi,jedan terabite je puno,dok on očita.....
Pod tvoj PC vidim da ti je procesor tak-tak(bez uvrede),no
pitanje je koliko RAM-a imaš,u kojem je stanju tvoj komp,
koliko programa ti radi u pozadini,koji OS.......?
Kužiš,zna to sve zamrznuti komp!
Uštekavaj ga odozada na kučište,puno je brži!
Probaj raditi sa njim u safe modu,pa javi!
O tome sam već razmišljao, no zbog potreba faksa i posla, jednostavno nemam vremena za tu soluciju...jednostavno mi treba 3-4 dana da sve osposobim, tako da ta opcija trenutačno pada u vodu. Ne isplati mi se sada zajebavat s kompletnim windowsima samo zbog harda, treba mi jednostavnije rješenje, budem probao na drugom računalu dali se događa isto...
Vidi,jedan terabite je puno,dok on očita.....
Pod tvoj PC vidim da ti je procesor tak-tak(bez uvrede),no
pitanje je koliko RAM-a imaš,u kojem je stanju tvoj komp,
koliko programa ti radi u pozadini,koji OS.......?
Kužiš,zna to sve zamrznuti komp!
Uštekavaj ga odozada na kučište,puno je brži!
Probaj raditi sa njim u safe modu,pa javi!
Ne vidim to kao uvredu, međutim konfiguracija je P4 dual core 2,33Ghz(FSB1333), 2GB(800mhz), XPproSP3
Što se tiče programa u pozadini, ima ih dosta, međutim kažem da se normalno uključuje (fino se zavrti) i u momentu kada treba odraditi autoplay (kučište harda ima zvučni signal "klik") on jednostavno zamrzne cijelo računalo...
Stalno je uštekan odozada u kučište...
Izvadi taj disk iz kutije kako ti je fino rekao F1-IVO i spoji direkt u komp. Ako se komp normalno upali ucita disk i nezamrzne se onda ti je greska sa elektronikom u kutiji od HDD ili mozda negdje kabl u presjeku s kojim ga spajas na komp pa izgubi kontakt. Provjeri i taj USB konektor na MBO na koji ti je spojen HDD mozda je i on u prekidu. Ako ti komp opet bude blokirao onda su ti windowsi izgleda totalno u banani.
Imam 500GB externi WD Studio.
Najčešće (iz osobnog iskustva) probem je banalne prirode.
1. Ja ne gasim niti PC niti externi HD
2. Korištenjem podataka sa externog HDD ostaju tragovi u software-u na PC-u, temp itd.
P.S.
Nadam se da nemaš instalirane programe na externom HDD (osim portable software; to je OK)
Ako gasiš PC ili externi HDD kada završiš sa poslom
predlažem Ti da počistiš sve "repove" sa npr. CCleaner-om ili nekim sličnim software-om pa ga tek onda ugasi i odspoji.
Isto tako provjeri kako ga Tvoji Windowsi prepoznaju (Safely Remove Hardware)
Također, nije zgorega s vremena na vrijeme fragmentirati externi HDD.
Ako često spajaš nove uređaje preko USB-a na PC napravi slijedeće:
- Device Manager
- Universal Serial Bus controllers
i obriši sve što je svjetlo sive boje (crno NE)
Vidi Screen Shot
Sretno
Imam 500GB externi WD Studio.
Najčešće (iz osobnog iskustva) probem je banalne prirode.
1. Ja ne gasim niti PC niti externi HD
2. Korištenjem podataka sa externog HDD ostaju tragovi u software-u na PC-u, temp itd.
P.S.
Nadam se da nemaš instalirane programe na externom HDD (osim portable software; to je OK)
Ako gasiš PC ili externi HDD kada završiš sa poslom
predlažem Ti da počistiš sve "repove" sa npr. CCleaner-om ili nekim sličnim software-om pa ga tek onda ugasi i odspoji.
Isto tako provjeri kako ga Tvoji Windowsi prepoznaju (Safely Remove Hardware)
Također, nije zgorega s vremena na vrijeme fragmentirati externi HDD.
Ako često spajaš nove uređaje preko USB-a na PC napravi slijedeće:
- Device Manager
- Universal Serial Bus controllers
i obriši sve što je svjetlo sive boje (crno NE)
Vidi Screen Shot
Sretno
PROBLEM RJEŠEN! mci - imaš pivu!
Evo na normalan način sam restartao računalo i sve lijepo ponovo pokrenuo. Izgleda da je problem ležao u tome što moje računalo radi dosta dugo vremena zbog skidanja s interneta i nakupi se raznih software-a koji se povezani s hardom i kad ga uključim dogodi se kaos...evo pokrenuo sam ga 3 x zaredom i sve odrađuje kako treba!
HVALA SVIMA KOJI SU SUDJELOVALI U TEMI I POKUŠALI POMOĆI, NADAM SE DA ĆE JOŠ NETKO RJEŠITI TAKAV PROBLEM UKOLIKO GA BUDE IMAO...JA SAM HTIO VEĆ IZLUDITI!