Prijenosni vracen sa servisa

poruka: 14
|
čitano: 3.141
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Poslao sam prijenosni freeagent disk na servis koji je satima prebacivao 2GB, i sada se iz servisa vratio da je to u slijed mehanickog ostecenja (na kucistu diska su vidljivi tragovi struganja i ostalog, ali on nikad nije pao na pod)...

Sada me zanima kako oni to mogu dokazat da se disk sporo radi zbog pada na pod ?

Sigurno nije otvaran u komori da bi vidio ostecenje ili slicno??

Kako to sada rjesit? pop.... 500 kuna disk ili??

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Prijenosni vracen sa servisa
Hacker-ri kaže...

Sada me zanima kako oni to mogu dokazat da se disk sporo radi zbog pada na pod ?

-oni to ne mogu, ali su 'jači' i tebi prepuštaju dokazivanje (nemogućeg).

-ogrebotine su zanemarive. Svrha kućišta je.. da je puknuto to bi bilo objašnjenje pada, ne struganje. Tj možeš tražit sudskog vještaka ili nekog CSI forenzičara da pokušaju baciti disk na pod i dobiti jednake ogrebotine. Tj to predloži serviserima.

-normalan servis prihvaća reklamaciju (pa čak i kad je oštečenje ..) međutim, naši (pre)često nemaju pravu garanciju (odsnos s distributerom-proizvođačem). Na kraju nekome uvaže reklamaciju, nekome ne i nemaš nekog posebnog izbora.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.7.2012 16:48 (ihush).
17 godina
Hacker-ri kaže...

Sigurno nije otvaran u komori da bi vidio ostecenje ili slicno??

Neki diskovi imaju shock senzore tako da, teoretski, to mogu vidjeti.

17 godina
neaktivan

Da, opet sve na galamu...

Moze ista u ovoj drzavi proc kako treba...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hacker-ri kaže...

Na koju galamu ako SMART javlja da je pretrpio pad?

Provjeri stanje (tj. da li ima) pa se onda buni ako nema takve indikacije.

16 godina
Old Iggy kaže...
Hacker-ri kaže...

Na koju galamu ako SMART javlja da je pretrpio pad?

Provjeri stanje (tj. da li ima) pa se onda buni ako nema takve indikacije.

-čemu (izmišljanje) kad je servis naveo razlog - ogrebotine. (ispravak 'vidljivi tragovi struganja')

Ogrebotine na zaštitnom kućištu nisu dokaz pada ili nestručnog rukovanja.

Za svaki HDD proizvođač ima svoj util za diagnosticiranje, taj error code je jedino relevantan i dovoljan za reklamaciju ili odbijanje iste. Ogrebotine na kućištu s time nemaju veze.

Klasična servisna HR priča...

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.7.2012 19:05 (ihush).
17 godina
ihush kaže...

-čemu (izmišljanje) kad je servis naveo razlog - ogrebotine. (ispravak 'vidljivi tragovi struganja')

Za svaki HDD proizvođač ima svoj util za diagnosticiranje, taj error code je jedino relevantan i dovoljan za reklamaciju ili odbijanje iste. Ogrebotine na kućištu s time nemaju veze.

Ne vidim to u inicijalnom postu. Čovjek kaže da je oštećen, ali ne da su zbog toga odbili jamstvo.

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
ihush kaže...

Ne vidim to u inicijalnom postu. Čovjek kaže da je oštećen, ali ne da su zbog toga odbili jamstvo.

ok, ali ihush je dobro povezao...

Odbili su zamjenu jer je kuciste osteceno, tj vidljivo "mehanicko" ostecenje...

Pa sam zato otvorio temu da vidim na koju to foru netko ne zamjeni uredaj i s kojim informacijama oni mogu raspolagati da znaju da je disk ostecen...

isto tako mi je prodavac u linku pokusao objasnit da mi je disk "ocito" pao na pod, a ja sam pokusavao objasnit i pokazat gdje ga drzim zajedno sa kljucevima...

na disku nisu vidljivi nikakvi udarci ili udubljenja, vec strugotine od kljuceva i ostalih stvari iz torbice ...

16 godina

.. kao i to : - koji je to mehanički kvar izazvan udarcem koji rezultira usporenjem? Može biti problem USB (napon, kabel..) ali fizičko oštećenje ne bez ostalih 'zvrndlajućih' zvukova i sl.

-> elektronika ili pregrijavanje, jer bi spor USB simptom nestao na drugom (ispravnom USB) računalu.

- Status SMARTa za G-sens. postoji ali nije relevantan bez fizičkog oštećenja koje bi bilo povezano s padom ili otvaranjem uređaja, ogrebotine to nisu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 1:48 (ihush).

0 0 hvala 0
17 godina
Hacker-ri kaže...

To je bezveze, nema nikakvog smisla. No problem je što bi u slučaju direktne prijave DI-u moglo biti prihvaćeno kao oštećenje koje je napravio korisnik, iako sa samom greškom nema veze.

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Hacker-ri kaže...

To je bezveze, nema nikakvog smisla. No problem je što bi u slučaju direktne prijave DI-u moglo biti prihvaćeno kao oštećenje koje je napravio korisnik, iako sa samom greškom nema veze.

dakle:

SLUZBENO: - uredaj ima fizicko ostecenje. Kao posljedica ostecenja uredaj ne radi ispravno.

Fizicko ostecenje nije predmet jamstva te se isto ne priznajue. Ostecenje je dokumentirano. Artikl se vraca korisniku...

17 godina
neaktivan

Dakle, slika br 4 npr prikazuje da je disk skoro pa otvoren, iako se vidi zarez od ostrog predmeta gdje je to ocito samo lagano podignuto da izgleda dramaticnije... lol

slika br 5 oznacava primjer sto seagate ne prihvaca kao jamstvo

Nevjerojatno mi je da netko ide zajebavat klijenta u ovoj drzavi radi diska od 400 kuna...

ps. jos nisam dobio nikakvu sliku dijagnostike, niti ista sto bi upucivalo da grebanje kljucevima po kucistu uzrokuje sporiji rad diska... (dakle disk uredno radi, citanje je na njemu kao sto je bilo prije - jer su jos neki videi na njemu... ja s njega prakticki film pogledam, ali pisanje mu je sporo, valjda zbog grebanja kljucevima)..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-traži radni nalog. (što su radili u servisu).

-inače disk izgleda jadno... (zlostavljano) ali ne toliko za odbijanje garancije.

btw:  moji diskovi osim packi nemaju drugih tragova nakon par godina exploatacije.. (važnost podataka određuje pažnju?).

podpitanje, kakav je to diag wd-seatools? logo na kućištu je C-- seagate. To nema veze s WDom (dok jedni druge ne kupe ili već jesu?). ili Sentinelom pogledaj status SMARTa i probaj na drugom USB portu-kablu-računalu.. za sporost mora postojati objašnjenje (možda i rješenje) dok za fizički kvar (udarcem) nema popravka..

17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-

-inače disk izgleda jadno... (zlostavljano) ali ne toliko za odbijanje garancije.

btw:  moji diskovi osim packi nemaju drugih tragova nakon par godina exploatacije.. (važnost podataka određuje pažnju?)

Znam,ali disk mi sluzi od doma na posao i obratno...

pa nije to bas za backup... XD

a ostalo...

ne bi rijec rekao da disk jednostavno ne radi...

nego sa njega film mozes gledat bez pardona

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice