Prespor HDD Seagate 1TB

poruka: 11
|
čitano: 3.021
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Prespor HDD Seagate 1TB

Imam problem. Imam 2 diska, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb i HDD Seagate ST31000528AS Firmware CC49. Užasno su spori. Stavio sam najnovije firmware-e, drivere za SATA kontrolere, nove Windowse, sve moguce bad sector testove i opet isto. Mjenjao sam SATA kablove, portove, DMA i AHCI modove, pa cak i maticnu plocu i drugi chipset, ali i dalje su spori. Ima li tko slicnih iskustava. Trenutni chipset je AMD 770/SB710.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Prespor HDD Seagate 1TB
The Shop kaže...

Imam problem...

Koliko je to užasno sporo?

Testiraj sa HD tuneom i stavi slike ovdje.

Primjer:

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2011 17:14 (F1-IVO).
13 godina
protjeran

Ja imam onaj besplatni HDTune, tamo ne mogu birati testove za write iread odvijeno. 

max.

Rezultati su:

SSD: min. 109, max. 225, average 165, 0.2ms, burst 165, cpu 0.1%

HDD: min. 65, max. 122, average 95, 18ms, cpu 0.1%

16 godina
The Shop kaže...

Ja imam onaj besplatni HDTune, tamo ne mogu birati testove za write iread odvijeno. 

max.

Rezultati su:

SSD: min. 109, max. 225, average 165, 0.2ms, burst 165, cpu 0.1%

HDD: min. 65, max. 122, average 95, 18ms, cpu 0.1%

-a pitanje je ? ... odgovor, imaš normalne brzine.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
protjeran

Misliš? Ma cudno mi je ovih 18 ms kod seagate-a. A i ovaj SSD bi trebao imati 0.1 ms i veći burst preko 200mb/s? Tako sam gledao u recenzijama.Ili tima veze ako je disk pun i skroz prazan?

Ima li veze u koji je konektor disk ukljucen u mbo. Probao sam svih 6 i kod mene nema razlike? Napajanje je OCZ 700W i nista nije clocknuto.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2011 18:51 (The Shop).
16 godina
The Shop kaže...

Misliš? Ma cudno mi je ovih 18 ms kod seagate-a. A i ovaj SSD bi trebao imati 0.1 ms i veći burst preko 200mb/s? Tako sam gledao u recenzijama.Ili tima veze ako je disk pun i skroz prazan?

Ima li veze u koji je konektor disk ukljucen u mbo. Probao sam svih 6 i kod mene nema razlike? Napajanje je OCZ 700W i nista nije clocknuto.

-trebao imati 0.1, ima 0.2 .... možda.

-burst preko 200, imaš 225 (OK)

-recenzije ovise o sistemu (ne o samom uređaju, jer su npr HDDovi zapravo jednaki godinama, SSDovi se pak tek izmišljaju, ovise o kontroleru itd.)

-koji konektor, -- nevažno, važno je koji kontroler, konektor je utičnica ali na nekom kontroleru, često postoje dva kontrolera pa nije isto ali su obojani raznim bojama, to nešto govori.

brzo-sporo, je relativan pojam. Sint.testovi su također relativni, jer ovisi i o tvom računalu, još više o tvom (smeću) instaliranom softwareu, utilsima.. pa i kao primjer virus, enkripcija diska, defrag koji radi u pozadini ili torrente. Testovi (profesionalaca) su često različiti od rezultata običnih usera, ali ni F1 nije fićo, reklame su biznis koji prodaje robu.

-i da, testove rade na praznim diskovima, to daje bolje rezultate (frag).

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2011 19:31 (ihush).
13 godina
protjeran

Imaš pravo, što kažeš reklama prodaje robu. {#} Nego, kod mene je burst 165 a ne 200MB/s. Ali nema veze, dok radi sve je OK.

Hvala na sudjelovanju u temi.

16 godina

- to su neka brljavljenja (greške?) jer max ti je 200, burst ne može biti manje od max .. usporedi gore Ivin graf..

13 godina
protjeran

Opet pustio HD tune i piše Burst: 175 MB/s

17 godina
neaktivan
The Shop kaže...

Opet pustio HD tune i piše Burst: 175 MB/s

Mushkin Callisto Deluxe 60GB Review HD Tach testovi

http://www.overclockersclub.com/reviews/mushkin_callisto_60gb/8.htm

Pogledaj u usporedi. rezultati ti nisu ocajni ali ako zelis cepidlaciti ovo trebas raditi na ciste Windoze

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
13 godina
protjeran

A i to sto kazes. Windowsi mi nisu od nule, ali jos nesto ima. Koristio sam SSD 1 godinu na asusovoj ploci i chipsetu koji ne podrzava TRIM, pa se mozda disk ''zagusio'' i izgubio na brzini. Tek sam se sad toga dosjetio!!!!!

To je to onda.

Hvala!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice