Prelaz na SSD

poruka: 5
|
čitano: 2.493
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Prelaz na SSD

Pozdrav, ,imam laptop u kojem je trenutno 120gb obicni hdd, i htio bi staviti ssd. Bavim se fotografijom, i imam mnogo fileova koji mi zauzimaju veliku vecinu diska. Kupio bi ssd radi brzine i radi toga sto sam cuo da jednostavno "digne" sustav,i puno je brzi od HDD-a. Postoji li neki nacin da ja svoje fotke na kojima trenutno ne radim nekako back-upiram na vanjski hard od 1tb,ali da mi i dalje ostanu lako dostupne? Je li postoji nekakav sistem da su mi je recimo 100% fileova dostupno kada sam doma na svojoj mrezi (WIFI),ili preko interneta,a kad nisam spojen da imam pristup nekoj manjoj količini (koju sam prethodno odabrao) koja bi bila na SSD skupa sa programima i windowsom?

DAlje,koliko su pouzdani SSD diskovi? Treba li mu davati vise paznje nego obicnom disku? Preferiram set and forget soluciju

www.vodopija.net
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 23:55 (nick).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Prelaz na SSD
Posjeti temu Koji SSD?
B-A-R-C-A
16 godina
nick kaže...

Pozdrav, ,imam laptop u kojem je trenutno 120gb obicni hdd, i htio bi staviti ssd. Bavim se fotografijom, i imam mnogo fileova koji mi zauzimaju veliku vecinu diska. Kupio bi ssd radi brzine i radi toga sto sam cuo da jednostavno "digne" sustav,i puno je brzi od HDD-a. Postoji li neki nacin da ja svoje fotke na kojima trenutno ne radim nekako back-upiram na vanjski hard od 1tb,ali da mi i dalje ostanu lako dostupne?

1. Je li postoji nekakav sistem da su mi je recimo 100% fileova dostupno kada sam doma na svojoj mrezi (WIFI),ili preko interneta,a kad nisam spojen da imam pristup nekoj manjoj količini (koju sam prethodno odabrao) koja bi bila na SSD skupa sa programima i windowsom?

2. DAlje,koliko su pouzdani SSD diskovi? Treba li mu davati vise paznje nego obicnom disku? Preferiram set and forget soluciju

1. Možeš postaviti kod kuće, na dektop PCu, neki od remote desktop aplikacija, tipa Team Viewer, ako ti to odgovara, ili postaviti home server. Druga solucija je koristiti cloud storage, provjeri što ti odgovara, prema kapacietu i mogućnosti širenja dostupnog prostora.

2. SSD diskovi su "pouzdaniji", u smislu da je manja mogućnost hardwarerske greške, jer nema pokretnih dijelova diska. Memorija u njemu ima ograničen borj read/write ciklusa, nakon kojih propada, ali, uz neku normalnu upotrebu diska, trajanje istoga je 10ak godina (postoji aplikacija SSDLife koja provjerava stanje diska i procijenjuje koliko će trajati te daje tu informaciju). 

Što se tiče podešavanja sustava za SSD, na internetu postoji niz tutorialašto je potrebno napraviti nakon instalacije sustava (isključiti page file, hibernaciju, indexing, itd, itd). A također, i na samom našem forumu imaš upute kako podestiti Windowse za SSD

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2013 9:29 (WackyZG).
17 godina
neaktivan
Prelaz na SSD

Mora li za team viewer drugo racunalo biti ukljuceno? pretpostavljam da da. Ima neka varijanta sa nekim NAS uredajem?

www.vodopija.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Naravno da postoji, NAS bi možda bila najbolja solucija. Malo izgooglaj kako složiti NAS ako nikada nisi, nije komplicirano. Inače, da, za TeamViewer trebaš imati upaljeno računalo doma, jer se spajaš preko aplikacije i preumiaš kontrolu nad svojim računalom (znači, ako bi netko doma gledao u monitor dok ti radiš, vidio bi da mičeš mišem i kopiraš, ili nešto obrađuješ).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice