Prastari ATA HDD problem, hitno !

poruka: 11
|
čitano: 2.024
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle, riječ jo WD hard disku kapaciteta 1,2 GB (ne rugajte se), on je bia dio stare konfe (Pentium I) koja je služila kao PC kasa u jednom kafiću, e problem je šta je riknila matična pa sam izvadia disk i stavia ga u drugi komp, ali se nikako nisu tili dignit Win dok ga nisam izvadia, zatim sam ga stavia u eksterno kučište i spojia ga na komp i sad ga u My Computer i Disk Manangment uopće ne vidim dok ga u Device Manageru  vidim i kad odem na Properties piše me da je Unreadable a Partition Type Unknown. Triba bi nekako doć do podataka na disku pa ako imate kakav savjet ...?

Život me naučio da nikad ne prekidam ženu dok šuti!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Skini program HDAT2, sprži ga i pokreni kao bootabilni CD. Zatim testiraj disk, da vidiš postoji li kakva greška ili kvar, te ga na kraju preformatiraj.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Prastari ATA HDD problem, hitno !

Ta opcija preformatiraj mi se ne sviđa jer mi tribaju podaci s njega ako je moguće

17 godina
neaktivan

A jesi ga probao staviti u komp, ali na kao master, da boota s njega, nego kao dodatni disk?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Disk ti je "unreadable" jer je pri havariji računala najvjerojatnije došlo do oštećenja datotečnog sustava. Skini Ultimate boot cd ili Hirens boot cd i vidi što ima od WD alata za dijagnostiku i spašavanje podataka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2009 20:17 (bmw_power).
17 godina
neaktivan

Jesam, ako boota s njega je Disk Boot Failure a ako boota s defaultnog od Windowsa stane na Verifying DMI Pool data i tu ne mrda !

17 godina
neaktivan

ne tribas uopce pokusavat sa tog hdd-a dignit windowse (nece sigurno radit, osim na istom tipu maticne ploce), a isto tako to je prestar disk da bi ga kontroleri u eksternim kucistima prepoznali (iz iskustva) pa ti je najbolja opcija dignit live linux distribuciju (imas ih i na bugovom dvd-u), pa uz spojen disk na drugoj maticnoj ploci, bootat sistem s tog dvd-a, i onda pohranit sve bitne podatke na nekakvi usb stick ili ubacit prazni dvd pa to snimit na cd/dvd...ako ti je sta nejasno samo pitaj...

17 godina
neaktivan

Na njemu i nisu Win nego DOS, misliš da je problem u kontroleru ext. kučišta, ništa probaču s Linux-om pa javim !

17 godina
neaktivan
Groza kaže...

Na njemu i nisu Win nego DOS, misliš da je problem u kontroleru ext. kučišta, ništa probaču s Linux-om pa javim !

konkretno meni sa ispravnim starim wd-om od 4gb nece da radi, a vec od 30gb+ ibm deathstar radi... s tim da ja ne koristim klasicno eksterno kuciste nego ipak nesto naprednije... usb/ata/sata adapter sa vanjskim napajanjem kupljen u chipoteke za kakvih 130kn http://www.chipoteka.hr/trazilica/sak-30 ... uredno radi cak i sa cd/dvd pekacima sto ce ti masu ljudi rec da zna predstavljat probleme...

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2009 20:42 (wifi).
17 godina
neaktivan
I ja mogu potvrditi da je mala šansa da proradi prastari disk u eksternom kućištu ... meni 10 GB disk iz laptopa nije htio u 2.5" kućištu proraditi.
17 godina
neaktivan

Uspija sam izvadit podatke pomoću Hiren's Boot CD-a, tema može lock, svima hvala na pomoći !

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice