Dakle, riječ jo WD hard disku kapaciteta 1,2 GB (ne rugajte se), on je bia dio stare konfe (Pentium I) koja je služila kao PC kasa u jednom kafiću, e problem je šta je riknila matična pa sam izvadia disk i stavia ga u drugi komp, ali se nikako nisu tili dignit Win dok ga nisam izvadia, zatim sam ga stavia u eksterno kučište i spojia ga na komp i sad ga u My Computer i Disk Manangment uopće ne vidim dok ga u Device Manageru vidim i kad odem na Properties piše me da je Unreadable a Partition Type Unknown. Triba bi nekako doć do podataka na disku pa ako imate kakav savjet ...?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ta opcija preformatiraj mi se ne sviđa jer mi tribaju podaci s njega ako je moguće
A jesi ga probao staviti u komp, ali na kao master, da boota s njega, nego kao dodatni disk?
Disk ti je "unreadable" jer je pri havariji računala najvjerojatnije došlo do oštećenja datotečnog sustava. Skini Ultimate boot cd ili Hirens boot cd i vidi što ima od WD alata za dijagnostiku i spašavanje podataka.
Jesam, ako boota s njega je Disk Boot Failure a ako boota s defaultnog od Windowsa stane na Verifying DMI Pool data i tu ne mrda !
ne tribas uopce pokusavat sa tog hdd-a dignit windowse (nece sigurno radit, osim na istom tipu maticne ploce), a isto tako to je prestar disk da bi ga kontroleri u eksternim kucistima prepoznali (iz iskustva) pa ti je najbolja opcija dignit live linux distribuciju (imas ih i na bugovom dvd-u), pa uz spojen disk na drugoj maticnoj ploci, bootat sistem s tog dvd-a, i onda pohranit sve bitne podatke na nekakvi usb stick ili ubacit prazni dvd pa to snimit na cd/dvd...ako ti je sta nejasno samo pitaj...
Na njemu i nisu Win nego DOS, misliš da je problem u kontroleru ext. kučišta, ništa probaču s Linux-om pa javim !
Na njemu i nisu Win nego DOS, misliš da je problem u kontroleru ext. kučišta, ništa probaču s Linux-om pa javim !
konkretno meni sa ispravnim starim wd-om od 4gb nece da radi, a vec od 30gb+ ibm deathstar radi... s tim da ja ne koristim klasicno eksterno kuciste nego ipak nesto naprednije... usb/ata/sata adapter sa vanjskim napajanjem kupljen u chipoteke za kakvih 130kn http://www.chipoteka.hr/trazilica/sak-30 ... uredno radi cak i sa cd/dvd pekacima sto ce ti masu ljudi rec da zna predstavljat probleme...
Uspija sam izvadit podatke pomoću Hiren's Boot CD-a, tema može lock, svima hvala na pomoći !