Popravak Hard Diska zaključana tema

poruka: 8
|
čitano: 13.435
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Popravak Hard Diska

Postovanje!

Dragi forumasi,

Imam Westernd Digital 250GB,naime događa mi se da kada pokrenem vise programa odjednom (najvise 3 ) komp mi zasteka i nemogu nista napraviti,

osim restartat komp,kad ga restartam,windowsi se nece dignut dok komp neiskljucim iz napajanja..kad sam ga upalio pokrenuo sam HD tune iz safe mode-a,

dođe do nekog dijela i izbaci mi BSOD,pa sam shvatio da je do harda,kupio sam novi i sve normalno radi.

Sada me zanima dali se moze taj hard popraviti??

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Popravak Hard Diska
marinCo23 kaže...

Postovanje!

Dragi forumasi,

Imam Westernd Digital 250GB,naime događa mi se da kada pokrenem vise programa odjednom (najvise 3 ) komp mi zasteka i nemogu nista napraviti,

osim restartat komp,kad ga restartam,windowsi se nece dignut dok komp neiskljucim iz napajanja..kad sam ga upalio pokrenuo sam HD tune iz safe mode-a,

dođe do nekog dijela i izbaci mi BSOD,pa sam shvatio da je do harda,kupio sam novi i sve normalno radi.

Sada me zanima dali se moze taj hard popraviti??

Unaprijed hvala!

Ako imaš nešto važno gore, spoji ga, butaj sistem sa novog diska i prebaci si potrebne podatke. Ako ne ide, a podaci su ti ubitačno važni i spreman si izdvojiti masne novce za njihov povrat, obrati se nekoj od firmi koje se bave vraćanjem podataka sa problematičnih medija. Kad bekapiraš podatke ili zaključiš da ti oni nisu bitni, reklamiraj disk (ako imaš garanciju). Koliko je meni poznato, HDD-ovi se u pravilu ne popravljaju, osim u matičnim tvornicama (Barem Seagate, nakon toga ih prodaje kao "certified repaired HDD").

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
14 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru,

prebacio sam ja vec podatke na novi hard,ali me zanimalo dali se moze popraviti taj disk,znaci hardovi se nepopravljaju? 

hvala na odgovoru jos jednom..

lijepi pozdrav! :) 

14 godina
neaktivan

imam HDD 500GB i neki dan pc nece da se bota odem u servis i kazu mi da je hard vrisnuo!!na HD tune javlja da ima bad sektore e sada sali je ikako moguce da se to popravi ili pravac kanta?

16 godina
odjavljen

Low level format alatom od proizvođača ALI tek nakon što ga spojiš na neki PC sa ispravnim HDDom i iskopiraš što se da kopirati.

Hoće uspjet ili ne, ovisi o tome jesu oštećenja fizička ili logička.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina
neaktivan
Popravak Hard Diska

Ako se HDD može ispitati sa HD tune-om znači da nije vrisnuo. Ja sam na jednom externom HDD-u popravio nekoliko bad sektora sa programom

Lowvel. Ali on briše sve podatke . Nakon toga nije bilo više niti jednog bad sektora . Znači da nisu bili fizički.

yIn nI' yISIQ 'ej yIchep
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 22:27 (Wox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Popravak Hard Diska

Također imam problem s hard diskom. HDD već godinu dana ne radi otkad je vrisnio, još ga imam kod kuće i htio bih saznati što je bilo s njime, da li je skroz otišao ili se može kako popraviti. Radi se o 500GB Seagate Barracuda 7200.11. Spojio sam ga sada na novo računalo, i kad ga spojim bilo na SATA1 kao glavni disk (prvi disk isključen) ili SATA2 kao drugi disk (prvi disk uključen) neće uopće loadati BIOS ni ništa drugo (a kamoli windowse), crni ekran i blinka cursor gore lijevo. Kad ga isključim sa SATA priključka sve ok. Disk se vrti, ali ništa konkretno od njega. Pa ako netko ima kakvu ideju što bi moglo biti i šta da napravim ? Hvala !

EDIT: našao sam nešto na ovu temu, možda je to to ? http://www.techpowerup.com/82331/seagate-offers-firmware-fix-for-all-problematic-barracuda-7200-11-hard-drives.html Čitam, i baš imam taj od 500GB made in thailand, disk čak nije bio ni star, možda 2 god uštekan i samo odjednom rika..

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 0:11 (CrazyMan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Popravak Hard Diska
---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 7:44 (Valentin17).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice