Pitanje u vezi HDD-a

poruka: 20
|
čitano: 4.001
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pitanje u vezi HDD-a

imam novi WD 500 GB i u kućištu imam 2 kabela od napajanja za njega, na jednome piše P9 a na drugome P10, pa sad na koji da spojim jer oba odgovaraju? i da li postoji razlika između ta dva kabla?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Pitanje u vezi HDD-a

Nema razlike izmedju ta dva kabela,tako da mmozes spojit koji hoces od ta dva kabela.

Core2Duo E7500 2.93Ghz-4gb 800Mhz-HD 4650-HDD 320Gb
17 godina
neaktivan

Pošto sam i ja nedavno kupio navedeni disk, imao bih jedno pitanje za tebe. Kod mene se iz diska svakih 4-5 sekundi čuje neki "tok", nije glasno, ali se čuje pa me zanima dali je i kod tebe tako (i dali je to normalno). Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 17:47 (danire01).
17 godina
neaktivan
danire01 kaže...

Pošto sam i ja nedavno kupio navedeni disk, imao bih jedno pitanje za tebe. Kod mene se iz diska svakih 4-5 sekundi čuje neki "tok", nije glasno, ali se čuje pa me zanima dali je i kod tebe tako (i dali je to normalno). Hvala

da, također se to čuje/čulo. vidi koji sam ja imao peh: disk je normalno radio 2-3 dana nakon čega mi je komp svako malo zablokirao sve dok više nisam mogao ući u winse. ustanovljeno je da ima previše bad sectora i sad mi je disk na servisu(valjda ću dobiti novi).

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
16 godina
neaktivan

Iman i ja WD cav black 500 gb već nekih 6 miseci i isto se "čuje".

Ali to je valjda normalno jer je poznato da su malo bučniji.

17 godina
neaktivan
brixy kaže...

Iman i ja WD cav black 500 gb već nekih 6 miseci i isto se "čuje".

Ali to je valjda normalno jer je poznato da su malo bučniji.

i kakva imaš iskustva s njim, jel dobar?

16 godina
neaktivan

Pa radi bez ikakvih problema,dosad (evo kucnija u drvo da ga ne ureknemNamigiva)!

Inače kada san ga kupova negdi san pročita da su malo bučniji.

Evo slika ako ovo uopće ikom išta znači:

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2010 1:37 (brixy).
16 godina
Pitanje u vezi HDD-a

da ne otvaram temu iam pitanje:kad kupim hdd dobim ga u onoj vreći nekoj srebrenoj,da li dobijem i kablove molex + sata ili se to posebno kupi ?

edit:3gb/sec je sata2 jel tak?

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 13:41 (perkoxcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja nisam dobio nikakve kablove

15 godina
Pitanje u vezi HDD-a

Ne dobiju se nikakvi kablovi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pitanje u vezi HDD-a

a jesu gadovi,još treba dat pare za sata i molexe

edit:3gb/sec je sata2 jel tak?

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2010 7:36 (perkoxcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa mislim da sata kabel dobiješ sa matičnom(ako ti je ovo drugi hard u kućištu onda vjerojatno moraš kupit kabel), a molex uzimaš od napajanja

SATAII je 3gb/sec ali to je teoretski, u praksi nećeš dobit toliku brzinu

"I want to know God's thoughts, the rest are just details..." Albert Einstein
16 godina
Pitanje u vezi HDD-a

oke tnx,to će bit 3.hard(konfa stara bila pa nadograđivano)a ovo za sata pitam jer iam jedan sata i jedan sata2 pa mi je strange

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo imam i ja jedno pitanje,posto ja ne kupujem novi hard vec novi komp,znaci hard ostaje,da li ja njega samo ukljucim u maticnu i to je to,nemoram nista instaliravat,sto se tice windowsa?i jos jedno pitanje za drivere od grafe,posto stara ide u vjecna lovista(zasluzeni odmor),ja kad stavim taj hard na novu maticnu skupa s grafom,onda prvo moram maknuti stare i skinuti nove ili ih preko dvd-a koje sam dobio s grafom staviti na komp?

17 godina
neaktivan
lollik91 kaže...

evo imam i ja jedno pitanje,posto ja ne kupujem novi hard vec novi komp,znaci hard ostaje,da li ja njega samo ukljucim u maticnu i to je to,nemoram nista instaliravat,sto se tice windowsa?i jos jedno pitanje za drivere od grafe,posto stara ide u vjecna lovista(zasluzeni odmor),ja kad stavim taj hard na novu maticnu skupa s grafom,onda prvo moram maknuti stare i skinuti nove ili ih preko dvd-a koje sam dobio s grafom staviti na komp?

hard samo uključiš u matičnu, windowsi će biti već na njemu

ovo za drivere ne znam, ako ostanu onda ih makni pa stavi nove

17 godina
Pitanje u vezi HDD-a

E nabavio Samsung Spinpoint S3 od 1TB i ukljucim ga i nalazi ga u Biosu ali nema ga kad odem U "Computer", a ima ga i u Device Manageru.
Treba ga formatirat?

Without signature
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
markoal kaže...

E nabavio Samsung Spinpoint S3 od 1TB i ukljucim ga i nalazi ga u Biosu ali nema ga kad odem U "Computer", a ima ga i u Device Manageru.
Treba ga formatirat?

Da trebas normalno nego kak drukcije otiđi u Disk Managment pa Desni klik na taj disk pa Format, ali za prvi puta moras napravit Full Format znaci makni kvacicu sa Quick opcije izaberi NTFS a ostalo ostavi po Defoltu i kreni formatirat ali ce to potrajat malo duze.Cool

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 16:53 (rambox).
17 godina
rambox kaže...
markoal kaže...

Treba ga formatirat?

Da trebas normalno nego kak drukcije otiđi u Disk Managment pa Desni klik na taj disk pa Format, ali za prvi puta moras napravit Full Format znaci makni kvacicu sa Quick opcije izaberi NTFS a ostalo ostavi po Defoltu i kreni formatirat ali ce to potrajat malo duze.Cool

Znam al jos da ima te opcije za format bilo bi dobro.

Without signature
15 godina
Pitanje u vezi HDD-a

planiram kupiti vanjski hard disk koji biste preporučili da ima kapacitet do 1t i da dođe do 1000 kn,volio bih ga uzeti iz linksa ili iz chipoteke

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pitanje u vezi HDD-a
Imam jedan dosta stari računar("rezervni"),čija ploča je Matsonic MS8308E(P).Na njemu je crkao HDD.Prijatelj mi je dao drugi HDD - WD800BB (80GB)koji je uredno radio na moje oči na njegovom računaru.Prikačio sam ga na svoj računar kako treba ubacio CD sa XP orginal i sve je bilo ok formatirao na dvije particije(C 40 GB i oko 34 GB na D).No nakon prvog restarta nije mogao nastaviti dalju instalaciju pokušavao sam mnoge opcije u Bios-u,otprilike problem je u pariciji (inače instalaciju XP sam uradio mnogo puta na raznim računarima).Pa vas molim da mi odgovorite ukoliko je moguće dali moja ploča uopšte podržava ovaj HDD.Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice