imam novi WD 500 GB i u kućištu imam 2 kabela od napajanja za njega, na jednome piše P9 a na drugome P10, pa sad na koji da spojim jer oba odgovaraju? i da li postoji razlika između ta dva kabla?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nema razlike izmedju ta dva kabela,tako da mmozes spojit koji hoces od ta dva kabela.
Pošto sam i ja nedavno kupio navedeni disk, imao bih jedno pitanje za tebe. Kod mene se iz diska svakih 4-5 sekundi čuje neki "tok", nije glasno, ali se čuje pa me zanima dali je i kod tebe tako (i dali je to normalno). Hvala
Pošto sam i ja nedavno kupio navedeni disk, imao bih jedno pitanje za tebe. Kod mene se iz diska svakih 4-5 sekundi čuje neki "tok", nije glasno, ali se čuje pa me zanima dali je i kod tebe tako (i dali je to normalno). Hvala
da, također se to čuje/čulo. vidi koji sam ja imao peh: disk je normalno radio 2-3 dana nakon čega mi je komp svako malo zablokirao sve dok više nisam mogao ući u winse. ustanovljeno je da ima previše bad sectora i sad mi je disk na servisu(valjda ću dobiti novi).
Iman i ja WD cav black 500 gb već nekih 6 miseci i isto se "čuje".
Ali to je valjda normalno jer je poznato da su malo bučniji.
Iman i ja WD cav black 500 gb već nekih 6 miseci i isto se "čuje".
Ali to je valjda normalno jer je poznato da su malo bučniji.
i kakva imaš iskustva s njim, jel dobar?
da ne otvaram temu iam pitanje:kad kupim hdd dobim ga u onoj vreći nekoj srebrenoj,da li dobijem i kablove molex + sata ili se to posebno kupi ?
edit:3gb/sec je sata2 jel tak?
ja nisam dobio nikakve kablove
Ne dobiju se nikakvi kablovi.
a jesu gadovi,još treba dat pare za sata i molexe
edit:3gb/sec je sata2 jel tak?
pa mislim da sata kabel dobiješ sa matičnom(ako ti je ovo drugi hard u kućištu onda vjerojatno moraš kupit kabel), a molex uzimaš od napajanja
SATAII je 3gb/sec ali to je teoretski, u praksi nećeš dobit toliku brzinu
oke tnx,to će bit 3.hard(konfa stara bila pa nadograđivano)a ovo za sata pitam jer iam jedan sata i jedan sata2 pa mi je strange
evo imam i ja jedno pitanje,posto ja ne kupujem novi hard vec novi komp,znaci hard ostaje,da li ja njega samo ukljucim u maticnu i to je to,nemoram nista instaliravat,sto se tice windowsa?i jos jedno pitanje za drivere od grafe,posto stara ide u vjecna lovista(zasluzeni odmor),ja kad stavim taj hard na novu maticnu skupa s grafom,onda prvo moram maknuti stare i skinuti nove ili ih preko dvd-a koje sam dobio s grafom staviti na komp?
evo imam i ja jedno pitanje,posto ja ne kupujem novi hard vec novi komp,znaci hard ostaje,da li ja njega samo ukljucim u maticnu i to je to,nemoram nista instaliravat,sto se tice windowsa?i jos jedno pitanje za drivere od grafe,posto stara ide u vjecna lovista(zasluzeni odmor),ja kad stavim taj hard na novu maticnu skupa s grafom,onda prvo moram maknuti stare i skinuti nove ili ih preko dvd-a koje sam dobio s grafom staviti na komp?
hard samo uključiš u matičnu, windowsi će biti već na njemu
ovo za drivere ne znam, ako ostanu onda ih makni pa stavi nove
E nabavio Samsung Spinpoint S3 od 1TB i ukljucim ga i nalazi ga u Biosu ali nema ga kad odem U "Computer", a ima ga i u Device Manageru.
Treba ga formatirat?
E nabavio Samsung Spinpoint S3 od 1TB i ukljucim ga i nalazi ga u Biosu ali nema ga kad odem U "Computer", a ima ga i u Device Manageru.
Treba ga formatirat?
Da trebas normalno nego kak drukcije otiđi u Disk Managment pa Desni klik na taj disk pa Format, ali za prvi puta moras napravit Full Format znaci makni kvacicu sa Quick opcije izaberi NTFS a ostalo ostavi po Defoltu i kreni formatirat ali ce to potrajat malo duze.
Treba ga formatirat?
Da trebas normalno nego kak drukcije otiđi u Disk Managment pa Desni klik na taj disk pa Format, ali za prvi puta moras napravit Full Format znaci makni kvacicu sa Quick opcije izaberi NTFS a ostalo ostavi po Defoltu i kreni formatirat ali ce to potrajat malo duze.
Znam al jos da ima te opcije za format bilo bi dobro.
planiram kupiti vanjski hard disk koji biste preporučili da ima kapacitet do 1t i da dođe do 1000 kn,volio bih ga uzeti iz linksa ili iz chipoteke