Negdje na internetu sam našao ovu kartu "PCI karta sa 4 porta USB 3.0,s obzirom da imam par externi hdd sa usb.3, interesira me što mora ispunjavati računalo da bi se ova karta ugradila i hoće li mi se uopće isplatiti da kupim ovu kartu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
PCI
- Trebaš imati PCI utor na matičnoj ploči.
Moraš imati utor na matičkoj ploči u koji ćeš ju ugraditi.
Samo dobro pripazi da li je ta kartica PCI ili PCI-express, velika je razlika.
Nisam baš ni vidio neku koja je PCI, većinom su PCI-express.
Najbolje daj link ili sliku te kartice i napiši točan model matične ploče koju imaš (ili može isto slika ako neznaš model) pa ćeš dobiti točniji odgovor.
to je pci-ex x1 kartica i stane na tvoju matičnu na najgornji (najkraći) utor.
Znači, tik iznad grafičke
Znači to smo rješili što se tiče karte,samo se bojim, kupim kartu umetnem je u taj utor i onda možda ništa,jer negje sam čitao te ova matična to podržava,a neka ne podržava.
ako nisi siguran da bi radilo ... prije ugradnje flashaj zadni dostupni bios za svoj matichnu
Pošto ti matična ima integriranu grafiku ako imaš s AGP kabelom možeš probati i u plavi utor (najduži).
Znači izvadiš trenutnu grafičku i spojiš monitor na matičnu (plavi konektor), nakon toga staviš USB3.0 karticu u plavi (PCI-E 16X) utor i probaš je li radi.
Ovo samo ako budeš imao problema sa najkraćim utorom, čisto još jedna solucija za provjeriti je li radi USB kartica.
Znači to smo rješili što se tiče karte,samo se bojim, kupim kartu umetnem je u taj utor i onda možda ništa,jer negje sam čitao te ova matična to podržava,a neka ne podržava.
Ako je kartica ispravna i utor je ispravan radit će.
Svaka matična koja ima PCI-express utore podržava tu karticu.
Pošto ti matična ima integriranu grafiku ako imaš s AGP kabelom možeš probati i u plavi utor (najduži).
Valjda misliš VGA kablom...AGP je utor na matičnoj za starije grafičke kartice.
Nema matična što podržavati ili ne podržavati, može samo utor biti neispravan. Jedino što vjerojatno na tim portovima neće raditi boot s USB-a, USB tipkovnica neće raditi u BIOS-u i nekim bootabilnim utility-ma i sl.
Valjda misliš VGA kablom...AGP je utor na matičnoj za starije grafičke kartice.
Teški lapsuz.
Ovi USB 3.0 portovi bi mi isključivo služili za externe hdd,a za sve ostalo imam ove stare.