Odabir SSD-a

poruka: 13
|
čitano: 5.467
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Odabir SSD-a

Za par dana kupujem novi SSD i nisam siguran koji su najbolji za njihovu cijenu. Citao sam da dosta korisnika ima probleme sa OCZ diskovima, a da su najpouzdaniji Intel, Kingston i Corsair ako se ne varam. Posto je intel preskup (max. 1300kn planiram izdvojit) zanima me koji disk je bolji od sljedecih: Kingston V200 120GB, Corsair Force 3 120GB i da li ima jos koji u toj kategoriji? Znam da su razlike minimalne i da cu definitivno osjetit prijelaz sa WD Caviar Blue-a tako da mi je bitnija kvaliteta od cistih performansi. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Odabir SSD-a
puls4R kaže...

Za par dana kupujem novi SSD i nisam siguran koji su najbolji za njihovu cijenu. Citao sam da dosta korisnika ima probleme sa OCZ diskovima, a da su najpouzdaniji Intel, Kingston i Corsair ako se ne varam. Posto je intel preskup (max. 1300kn planiram izdvojit) zanima me koji disk je bolji od sljedecih: Kingston V200 120GB, Corsair Force 3 120GB i da li ima jos koji u toj kategoriji? Znam da su razlike minimalne i da cu definitivno osjetit prijelaz sa WD Caviar Blue-a tako da mi je bitnija kvaliteta od cistih performansi. 

Uzmi taj Corsair.

Ja još nisam vidio ikoga na forumu da se žali na OCZ diskove

We Are Anonymous We Are Legion We Do Not Forgive We Do Not Forget
15 godina
neaktivan
Odabir SSD-a

Nisam ni ja na bug forumu ali po forumima i youtube-u dosta ljudi kaze da dobiju BSOD ili da im se zamrzne komp a to poprave restartom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 14:16 (puls4R).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Odabir SSD-a

Corsair Force GT 120GB ili Ocz Vertex 3 120GB, uzmi jedan od ta dva, sa nijednim nećeš pogriješiti definitivno. Ako imaš viška love ubodi si jedan Intel 520 Series 120GB - imaš ih po 1770kn mislim da sam danas baš gledao.. a kad pogledaš nećeš SSD uzimati svakih par mjeseci, pa je po meni bolje odmah izdvojiti 400-500kn više i onda si miran.. ;) eto moje mišljenje.. nadam se da sam ti pomogao. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Odabir SSD-a

mushkin je no1

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Odabir SSD-a

nedavno sam kupia kingston hyperx 120gb, dajem ti sve preporuke, ssd je fantastičan i nema problema sa ne podizanjem nakon sleep-a kao sto se događalo s prijateljevim corsairom.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Odabir SSD-a

Da li će mi radit Ocz Vertex 3 120GB na  ASRock Z68 Pro3 matičnoj, proc i5 2500k

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ako ga dobro priključiš - hoće.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
neaktivan
dery kaže...

mushkin je no1

Tako je, preporuka iz osobnog iskustva!

Idem šorom kuja laje na me, marš kujo šta te briga za me
15 godina
neaktivan
Odabir SSD-a

Da ne otvaram novu temu odlucio sam uzet AData S511 120GB za 1.290kn (po testovima nesto bolji od ocz vertex 3 koji je skuplji 100kn) koji koristi sync NAND memoriju koja je bolja od async a razlika u cijeni izmedu ovog i s510 modela (koji koristi async) je samo 100kn. Dobija dobre ocjene na recenzijama i nema prituzbi na BSOD ili errore tako da se nadam da je disk dobar :)

Samo me zanima da li je bitno upalit AHCI preko biosa?

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2012 2:41 (puls4R).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Odabir SSD-a

Normalno da je bitno. Ako matična ploča ima tu mogućnost treba je i iskoristiti.

Sve bi ja to, rođo, šmajserom!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jura iz druge galaksije kaže...

Normalno da je bitno. Ako matična ploča ima tu mogućnost treba je i iskoristiti.

Pitam jer nisam bas upoznat sa svim tim stvarima. Maticna je Asrock Extreme3 Gen3 i mislim da ima tu opciju. 

Edit: AData S511 ili OCZ Vertex 3? Razlika u cijeni je 70-ak kn u korist AData a performanse su skoro iste, jedino je u IOPS testovima Vertex nesto bolji. Naravno prije instalacije Windowsa odmah cu updateat najnoviji firmware, omogucit AHCI u biosu te onda instalirat Windows na SSD. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2012 22:17 (puls4R).
14 godina
Odabir SSD-a

Ja cu se samo malo ubacit u temu - frendu je Mushkin 60gb riknuo neki dan, jednostavno pri paljenju kompa ne daje znakove zivota i BIOS ga vise ne prepoznaje, ne znam koji je tocno model. Tak da je vjerojatno rinuo kontroler.

Osobno koristim OCZ Vertex3 60gb, sve 5 za sad.

Savjetujem novim korisnicima SSD diskova da dobro prouce savijete koji se dijele po netu (pogasiti ono indeksiranje datoteka u Windowsima, ugasiti swap file ukoliko imate puno RAMa, itd itd) , na koji kontoler spajaju SSD i obavezno, ali OBAVEZNO koristiti najnovije Itel rapid storage drajvere (valjda sam dobro zapamtio naziv)...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice