Za par dana kupujem novi SSD i nisam siguran koji su najbolji za njihovu cijenu. Citao sam da dosta korisnika ima probleme sa OCZ diskovima, a da su najpouzdaniji Intel, Kingston i Corsair ako se ne varam. Posto je intel preskup (max. 1300kn planiram izdvojit) zanima me koji disk je bolji od sljedecih: Kingston V200 120GB, Corsair Force 3 120GB i da li ima jos koji u toj kategoriji? Znam da su razlike minimalne i da cu definitivno osjetit prijelaz sa WD Caviar Blue-a tako da mi je bitnija kvaliteta od cistih performansi.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za par dana kupujem novi SSD i nisam siguran koji su najbolji za njihovu cijenu. Citao sam da dosta korisnika ima probleme sa OCZ diskovima, a da su najpouzdaniji Intel, Kingston i Corsair ako se ne varam. Posto je intel preskup (max. 1300kn planiram izdvojit) zanima me koji disk je bolji od sljedecih: Kingston V200 120GB, Corsair Force 3 120GB i da li ima jos koji u toj kategoriji? Znam da su razlike minimalne i da cu definitivno osjetit prijelaz sa WD Caviar Blue-a tako da mi je bitnija kvaliteta od cistih performansi.
Uzmi taj Corsair.
Ja još nisam vidio ikoga na forumu da se žali na OCZ diskove
Nisam ni ja na bug forumu ali po forumima i youtube-u dosta ljudi kaze da dobiju BSOD ili da im se zamrzne komp a to poprave restartom.
Corsair Force GT 120GB ili Ocz Vertex 3 120GB, uzmi jedan od ta dva, sa nijednim nećeš pogriješiti definitivno. Ako imaš viška love ubodi si jedan Intel 520 Series 120GB - imaš ih po 1770kn mislim da sam danas baš gledao.. a kad pogledaš nećeš SSD uzimati svakih par mjeseci, pa je po meni bolje odmah izdvojiti 400-500kn više i onda si miran.. ;) eto moje mišljenje.. nadam se da sam ti pomogao. :D
mushkin je no1
nedavno sam kupia kingston hyperx 120gb, dajem ti sve preporuke, ssd je fantastičan i nema problema sa ne podizanjem nakon sleep-a kao sto se događalo s prijateljevim corsairom.
Da li će mi radit Ocz Vertex 3 120GB na ASRock Z68 Pro3 matičnoj, proc i5 2500k
Ako ga dobro priključiš - hoće.
mushkin je no1
Tako je, preporuka iz osobnog iskustva!
Da ne otvaram novu temu odlucio sam uzet AData S511 120GB za 1.290kn (po testovima nesto bolji od ocz vertex 3 koji je skuplji 100kn) koji koristi sync NAND memoriju koja je bolja od async a razlika u cijeni izmedu ovog i s510 modela (koji koristi async) je samo 100kn. Dobija dobre ocjene na recenzijama i nema prituzbi na BSOD ili errore tako da se nadam da je disk dobar :)
Samo me zanima da li je bitno upalit AHCI preko biosa?
Normalno da je bitno. Ako matična ploča ima tu mogućnost treba je i iskoristiti.
Normalno da je bitno. Ako matična ploča ima tu mogućnost treba je i iskoristiti.
Pitam jer nisam bas upoznat sa svim tim stvarima. Maticna je Asrock Extreme3 Gen3 i mislim da ima tu opciju.
Edit: AData S511 ili OCZ Vertex 3? Razlika u cijeni je 70-ak kn u korist AData a performanse su skoro iste, jedino je u IOPS testovima Vertex nesto bolji. Naravno prije instalacije Windowsa odmah cu updateat najnoviji firmware, omogucit AHCI u biosu te onda instalirat Windows na SSD.
Ja cu se samo malo ubacit u temu - frendu je Mushkin 60gb riknuo neki dan, jednostavno pri paljenju kompa ne daje znakove zivota i BIOS ga vise ne prepoznaje, ne znam koji je tocno model. Tak da je vjerojatno rinuo kontroler.
Osobno koristim OCZ Vertex3 60gb, sve 5 za sad.
Savjetujem novim korisnicima SSD diskova da dobro prouce savijete koji se dijele po netu (pogasiti ono indeksiranje datoteka u Windowsima, ugasiti swap file ukoliko imate puno RAMa, itd itd) , na koji kontoler spajaju SSD i obavezno, ali OBAVEZNO koristiti najnovije Itel rapid storage drajvere (valjda sam dobro zapamtio naziv)...