Odabir HDD-a do 800 kn

poruka: 23
|
čitano: 2.400
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Savjet

Eo dosao za rođendan do 800kn pa cu gurnut jedan hdd u Pc, dosad sam imao SATA wd od 120 gb, jako dobar i pouzdan disk, čak i nakon 5 godina radi ko sat, kod kupnje novog diska daleko na prvom mjestu mi je POUZDANOST!!! a onda brzina, radi pouzdanosti bih rado izbjegevao sve osim WD-a kao što vidim da  i drugi kažu,bacio sam oko na black caviar od 750gb, dali bi mi to bio najbolji izbor i ono važno, ako u kompu vec imam disk od 120 gb, stari WD koji je dosta sporij od novog, kojeg bi bilo bolje koristit za boot disk, na kojem da budu windowsi jer pretpostavljam da je bolje stavit ih na bržeg a ovog drugog ostavit kao dodatnni storage ako zatreba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Savjet

WD su odlični diskovi i sam ih koristim i mogu preporučiti... Black serija je nešto bučnija i toplija, ali sve u granici tolerantnosti,... performanse odlične. ako nećeš WD, baci oko na Samsung F3 seriju, također dobri diskovi...

Treba li operirati i vaše računalo?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Savjet

oke, nego mi je palo napamet ,bili bilo pametno uzet jedan black od 320 sa sistem i igre a green od 640 za podatke, filmove itd... jer black je brži pa bi bia bolji za win itd... a uostalom 2 su sigurnija uvjek.

17 godina
neaktivan
Savjet

Moguce da pičam gluposti ali:

Kazes da ti je najbitnija pouzdanost a mislis kupit najjacu verziju diska. Po mom iskustvu sve sto je uber je najmanje pouzdano, a tu ne igra toliko ulogu tko je proizvodjac

green - najmanja potrošnja i najslabije performanse

blue   - srednja potrošnja i srednje performanse

black  -- najveca potrosnja i najbolje performanse

Ja na tvome mjestu definistvno nebi isao na black, jar sama cinjenica da je glasan mi govori da se tu nešto napreže više neg bi trebalo Smijeh

Osobno bi uvijek isao na green, zato što imaju varijablinu brzinu okretanja i tako u biti štede energiju, a kad osjete da im je to potrebno nagare na 7200 pa nebi trebalo biti velike razlike u brzini citanja i pisanja. Pošto se manje naprežu tiši su i ne griju se pa im je sigurno i pouzdanost veca.

0 0 hvala 0
15 godina

oprosti ali mislim da si falia, green su bolji i brži od blue, u vezi toga sta govoris mozda i imas pravo pa mislim da mi je mozda najbolje uzet jedan black od 320 za sistem i igre, jer ako on crkne nema štete velike, a green za sistem i podatke, tu brzina nije važna nego da ima dosta prostora i da su podatci sigurni, Hvala , dobar savjet, nego napajanje mi nije baš bogato a več ga i ovako silujem pa, koliko otprilike struje troši jedan hdd i kolie bi temperature jednog black trebale biti( bez hlađenja), trenutni wd sto imam ide od 34 u idle do u load 44 ali to je samo ako defragmentiram ga ili snimam nesto veliko.

15 godina

da, u pravu sam, blue ima max transfer rate do 128mb/s a green i black do 3gb/s

17 godina
neaktivan
Odabir HDD-a do 800 kn

WD has just revamped its Caviar line into three color categories: Black, Blue and Green. The Green category is a no-brainer these days; WD's marketingspeak quips, "cool, quiet, eco-friendly." Blue represents "performance and reliability for everyday computing", while Black products provide "maximum performance for power computing." S

Neznam od kud ti one brojke ali uglanvom nisu usporedive, pogledaj malo specsheetove i usporedi iste rubrike^^

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Odabir HDD-a do 800 kn

aha, ajde izgleda da si ipak u pravu, onda green za fileove a black za ostalo,moze odgovor na prvo pitanje, potrošnja stuje i grijanje??

17 godina
athlon64 kaže...

oprosti ali mislim da si falia, green su bolji i brži od blue,

blue daje bolje perfomanse od green (evo idva testa iz serije blue klik i klik)

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.3.2010 12:34 (igy).
17 godina
neaktivan
Odabir HDD-a do 800 kn

Nazivno su svi hardiskovi ispod 10W ali pri pokretanju mogu povuc i do 30W, u usporedbi sa grafickim karticama to nije nista. Ako uzmes u obzir da ti je tjelesna temperatura oko 37 stupnjeva sve manje od toga percipirat ces kao hladno.

Inace dozvoljene temperature i potrosna pisu u specsheetu,a obicno nebi smjele prelazit 55-60°C

0 0 hvala 0
15 godina

30w, lol to je ništa hahaha, vidim screenshot nekog lika sta ima black id 2TB, gore pise 50c u kutu, al dobro nije ni važno tako, ugl hvala puno momci, ako mi jos sta bude trebalo pitat ču.

15 godina
Odabir HDD-a do 800 kn

Sad sam malo čitao i naletio na SATA 2 diskove, WTF je sad to ? zar ne postoje samo PATA i SATA

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ups shvatio sam da su to samo konektori na ploči lol bas sam noob, pa kakva je razlika na kojem konektoru radi disk meni je moj ponekad na jednom ponekad na drugom, u slučaju da ga slučajno izgulim , uključim ga di mi prvo padne napamet??

17 godina
athlon64 kaže...

Ups shvatio sam da su to samo konektori na ploči lol bas sam noob, pa kakva je razlika na kojem konektoru radi disk meni je moj ponekad na jednom ponekad na drugom, u slučaju da ga slučajno izgulim , uključim ga di mi prvo padne napamet??

SATA, SATA II, SATA III razlika je u brzini (prijenosu podataka), sve moderne matične ploče podržavaju SATA II kao moderni diskovi. SATA III je tek na pomolu i imaju ga samo novo proizvedene matične ploče...

SATA 1.5 GB/s

SATA II 3GB/S

SATA III 6GB/s

(sve teoretski)

15 godina

Ah sranje, toga sam se bojao, ploča mi je asus k8n4-e i mislim da podržava samo SATA 1, ako uzem ovaj caviar black, on je sata 2 jel, ili? oce li mi ga ploča podrzavat ili sta??

15 godina
Odabir HDD-a do 800 kn

ah sranje, sad gledam malo bolje i vidim da caviar black ne postoji ispod 500 gb a to mi je puno za disk na koji ce ic windowsi i par igrica, caviar black od 750gb kosta 650 kn i to si mogu priuštit, vidim na njihovoj stranici da postoje modeli koji su sata 2 i sata 3 ali u linksa se uopce nemoze vidjeti taj podatak, jel bi bila dobra opcija caviar blue od 250 za windowse a green od 600 ili 700 za storage, ili jedan black od 750 za sve, a ovaj wd koji sam do sad imao od 120, na njega bi stavio važne podatke i negdje ga spremio ako ikad dode do gubitka, jeli istina da black ne postoji ispod 500???? i sta ova moja ploča ppodrzava( asus k8n4-e), u slucaju da je sata 1 a vjerovatno je, oce li onda sata 2 disk moc ic na nju????

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Odabir HDD-a do 800 kn

Ljudi,,imam hdd seagate-maxtor 320gb 7200 o/min, graficku nvidia gtx 295 i proc intel core 2 quad q6600 2.4GHz. Problem je sljedeci........

Igram cod4 mp i u pucnjavi se dogada pad fps-a sa 250 na 190fps-a. Zna li itko u cemu je problem s obzirom da graficka i procesor ne mogu biti uzork tome.

Moze li mozda moj hdd biti uzorkom pada fps-a??? Bi li mozda pomogao novi hdd recimo wd black caviar??

Unaprijed Hvala!!!

0 0 hvala 0
15 godina

ja nezanam jel ti ozbiljno ili se zajebavas 1. zasto mi uljeces u temu s OT-om 2. hdd nemoze bit uzrok pada fps-a ae ti lipo otvori novu temu.

17 godina
athlon64 kaže...

ja nezanam jel ti ozbiljno ili se zajebavas 1. zasto mi uljeces u temu s OT-om 2. hdd nemoze bit uzrok pada fps-a ae ti lipo otvori novu temu.

Itekako je uzrok framedrope-ova!

Ja preporučam:

SAMSUNG SPINPOINT F3 1TB - 600kn, imam ga ja, jako brz za mehanički disk od 7200 okretaja, hladan, tih šta više reći? 5-8C hladniji od WD6400AAKS.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.3.2010 21:00 (Hyperion).
15 godina

stvarno, to bi meni moglo poboljsat preformase onda, ae super, nego moze odgovor na moje pitanje.

15 godina
Odabir HDD-a do 800 kn

moze pomoc u vezi toga??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Odabir HDD-a do 800 kn

SATA II disk moze radit na SATA I ploci samo na SATA I brzini naravno. Moguce da na disku postoji jumper koji ga prebacuje u SATA I mod.

citaj

0 0 hvala 0
15 godina

Hvala

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice