Novi HDD zaključana tema

poruka: 6
|
čitano: 1.809
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Novi HDD

Ok dakle,vrijeme je doslo za novi HDD cini mi se. Imam trenutno 2, stari su 7+ godina svaki. Na jednome od 80gb su mi samo windowsi,transfer rate je cca 40-60 mb/s- drugi disk (od 320gb ,na njemu igre i mp3) nešto bolje 50-70 mb/s

Zanima me koji bi najbrzi HDD bio za recimo 500-600 kn. NOVI. nemora imat 1 tb ili štajaznam. dovoljan je i hard od 500 gb. nisam lud za hdd spaceom.

Takodjer zanima me jel u redu ostavit windowse na ovom disku od 80 jer disk je ispravan,nepregrijava se,nema bad sectore...

Pitanje broj 2 : hocu li vidjet pomak u peformansama sa novim HDD u igrama recimo (vjerojatno load ce biti mnogo brzi ako tranfer rate bude cca 150 b/s).

ili mi je najbolje nove windowse opet radit (prije cca mjesec dana sam ih digo).

hvala!

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Novi HDD

- Kupi si WD Caviar Black od 500GB i na njega snimi windows ili ako imaš para uzmi si WD Caviar blue od 500 GB i neki SSD tipa Kingston V300 ili HyperX od 60 ili 120gb, u ovome slučaju windows stavi na SSD.

EDIT: Sa drugom opcijom budeš dobio najveće ubrzanje, ali ni prva opcija nije za bacit.

- Inače za korištenje SSDa je preporuka imati matičnu sa SATA II ili III podrškom i windows 7 ili 8.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2013 13:16 (Valentin17).

1 0 hvala 0
13 godina
Novi HDD

ah za ssd nemam para baš,dodju ta 2 navedena oko 600-1000 kn .

ja imam samo 600 na raspolaganju.

p.s da uzmem samo ssd a ostavim ovo drugo kak je?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Novi HDD
Rocinante2112 kaže...

- Pa možeš recimo uzet recimo Kingstona V300 od 120GB, ako netrebaš puno prostora, pa da ostaviš HDD kako jesu.

- Daj mi napiši koju matičnu(točan model), koji OS imaš?

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2013 15:54 (Valentin17).
13 godina
Re: Novi HDD
Valentin17 kaže...
Rocinante2112 kaže...

- Pa možeš recimo uzet recimo Kingstona V300 od 120GB, ako netrebaš puno prostora, pa da ostaviš HDD kako jesu.

- Daj mi napiši koju matičnu(točan model), koji OS imaš?

mislim da budem odusto od ssd-a . baš se malo obrazujem prek neta i vecina ljudi je u pravu. HDD ne doprinosi performansama pc-a prilikom igranja skoro niš osim load time-a (ja nemam nis protiv loadanja malo duzeg). Vecina igara ovako i onako ovisi o virtualnoj memoriji nego onoj fizičkoj. vjerujem da cu prije ulozit u RAM-e jer imam sam 4gb a i drek su Kingmax 1033 mhz. trenutno mi je najveci problem proc i rami a posto su rami jeftiniji vjerujem da cu na tu opciju ić.

fala na odgovoru doduše :)

16 godina
moderator
Novi HDD
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice