Novi hard, jel valja?

poruka: 13
|
čitano: 2.569
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Novi hard, jel valja?

Evo, usparo sam novaca, pa bih kupio novi hard, jer vidim da mi ovaj trenutni vise nije bas dovoljan, imam neki wd od 160 gia, pa me zanima oce li ovaj valjati.

http://www.links.hr/index.php?naziv=Tvrdi+disk+500.0+GB+SAMSUNG+Spinpoint+F3,+SATA,+16MB+cache,+7200+okr./min,+za+desktop&option=artikl&id_kategorija=051510&id_artikl=051.510.086

EDIT: WDC WD1600JD-00HBB0 ATA Device

"...najvaznija i najcudnije karta koju je covjek izradio"
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2010 17:05 (XYomegaYX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Novi hard, jel valja?

najbolji hard, uzimaj neces pogrijesiti  Cool

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
RE: Novi hard, jel valja?
dmanz kaže...

najbolji hard, uzimaj neces pogrijesiti Cool

Ok, jel ako uzmem ovaj iz linksa, i njima odnesem komp da mi ugrade, jel gubim garanciju ili ide dalje? I kako ce biti s winsima? trenutno imam vistu, ocu li morat reinstalirati ili samo oni stave i radi? I jel moze u raid 0?

15 godina
neaktivan
XYomegaYX kaže...
dmanz kaže...

najbolji hard, uzimaj neces pogrijesiti  Cool

Ok, jel ako uzmem ovaj iz linksa, i njima odnesem komp da mi ugrade, jel gubim garanciju ili ide dalje? I kako ce biti s winsima? trenutno imam vistu, ocu li morat reinstalirati ili samo oni stave i radi? I jel moze u raid 0?

moras ih nazvat i pitati dali ugradjuju dijelove u konfe koje nisu njihove, ili ako ti je cijeli komp iz linksa mogli bi

winse moras nove stavit jedino ak mislis samo taj hard imat jer prakticki on je prazni i moras stavit winse

ako pak mislis ovaj hard koji imas ostaviti unutra i samo dodati ovaj hard, netrebas nista instalirat

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
16 godina
neaktivan
XYomegaYX kaže...
dmanz kaže...

najbolji hard, uzimaj neces pogrijesiti Cool

ako ti ovaj novi bude master hard (glavni) onda na njega moraš ponovno instalirati os i sve programe, ali os ti i dalje može ostati na starom hdd, u a ovaj koristi kao storage.

ne gubiš garanciju, ako ti je taj pc prodao links - pa zamijena komponenti od njihove strane ne znači gubitak garancije, ako ti oni budu instalirali os na novi hdd to će ti naplatiti - po cijeni novih windowsa.

disk može u raid, ali moraš imat još jedan takav disk.

16 godina
Novi hard, jel valja?

Ne, ovaj stari (trenutni) ce biti normalni za winse, a ovaj e biti storage, dakle nemogu moj taj WD i sasunga u raid 0? seta.A kako mogu bez reinstaliranja promjenit velicinu particija? sada mi je c 50 giga, a mislim ga stavit na 60 giga da imam lufta, pa ovaj od 500 giga, i ovih 100 sto ostane to da mi bude D particija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
XYomegaYX kaže...

Ne, ovaj stari (trenutni) ce biti normalni za winse, a ovaj e biti storage, dakle nemogu moj taj WD i sasunga u raid 0? seta.A kako mogu bez reinstaliranja promjenit velicinu particija? sada mi je c 50 giga, a mislim ga stavit na 60 giga da imam lufta, pa ovaj od 500 giga, i ovih 100 sto ostane to da mi bude D particija?

Ja imam WDC od 500 gb..i prezadovoljan..ne grije se..(temp od 37 do najviše 40 stupnjeva)...i stvarno za sad super...:)))

17 godina
protjeran
XYomegaYX kaže...

Mislim da se zove program Partition Manager.

Jedino nez ako treba licenca ili može u trialu to podesit sve i sistemska particija i local disk D:\

btw Meni je sistemski od 100GB, a imam ukupno 640GBCool i taman mi je jer volim čuvat System Restore points unatrag 5-6 pointsa zlu ne trebalo.

trash bin can:S
16 godina
stoncin3 kaže...
XYomegaYX kaže...

Mislim da se zove program Partition Manager.

Jedino nez ako treba licenca ili može u trialu to podesit sve i sistemska particija i local disk D:\

btw Meni je sistemski od 100GB, a imam ukupno 640GBCool i taman mi je jer volim čuvat System Restore points unatrag 5-6 pointsa zlu ne trebalo.

Ma nemam nista posebno, ako mi se nesto dogodi sa winsima, uvjek imam pricuvni xp na cd-u

16 godina
neaktivan
XYomegaYX kaže...

ne, ti diskovi ne mogu u raid. proguglaj malo što znači raid polje, da sada ne pišem. inače, sada ako si imao c i d diskove, ovaj novi će ti biti e disk npr, i ostatak particije od d diska i e disk se ne mogu spojiti u jedan, jer su to dva fizički odovjena diska. dakle, možeš od sadašnjih c i  d napraviti jednu veliku particiju od 160 giga i imati e disk za sebno. najbolja opcija ti je da si ostaviš c 50-ak giga, a programe igre itd, a sve ostalo trpaš na e i d.

da imaš sedmicu možeš iz samog os-a promijeniti veličine particije, ne sjećam se da li to pali u visti. uglavnom, partition manager je ono što ti tražiš.

16 godina
Novi hard, jel valja?

OK, ako onda kupim novi hard, bit ce mi taj d particija mislim, jer sada imam c i e particije, onda cu si ostaviti ovaj trenutni c koji mi je 50 giga, ostatak od 160 giga ce mi ostat e za igre, a ovaj d od 500 giga za khm,khm torre**

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Novi hard, jel valja?

da ne otvaram novu temu

Tebam novi HDD za storage budžet 500kn kupujem gotovinom zato od dućana samo links. Mislio sam nešto ovako Samsung SpinPoint F3 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ako ti treba za storage, ja bih išao na Caviar Green. F3 je brži, ali WD ima više cache-a, štedljiviji je i ono što je najbitnije - tiši. Ja imam 2 F3 i stvarno su brzi diskovi, ali mrvicu prebučni za storage. Tako da mislim da ti je Caviar Green bolji izbor.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice