Ne radi mi eSATA

poruka: 7
|
čitano: 3.115
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ne radi mi eSATA
pitanje

Posjedujem eksterni disk čije kučište (Cooler Master) ima eSATA konektor no kad ga spojim na komp čija matična podržava eSATA ne događa se ništa. Matična je Gigabyte GA-P35-DS3. Thanx in advance na skorom odgovoru s mogućim rejšenjem.

0 0 hvala 0
17 godina
Ne radi mi eSATA
prihvaćeno rješenje

Na koje SATA konektore na ploči si priključio eSATA bracket ?

P35-DS3 ima 4 žuta i 2 ljubičasta ... a ta dva su na JMicron kontroleru ... jesi instalirao drivere za njih ?

Nisam se puno igrao s tim, ali i u BIOS-u ima nekih opcija kako će se SATA ponašati ... IDE, RAID, AHCI, pa pogledaj u uputama od matične.

Meni radi ok, iako nisam zadovoljan sa HotPlug opcijom ... ne radi baš kako treba :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ne radi mi eSATA

Kao što je Mladen napisao postoje 3 moda- AHCI, RAID i IDE od kojih IDE zahtjeva da se prije spajanja ili odspajanja diska ugasi računalo. Pripazi još na dvije stvari; neke porte možeš postaviti na legacy IDE mod makar uključiš AHCI i na njima isto tako u tom slučaju neće raditi hotswap. Druga problem koji ti se može dogoditi je nepostojanje drivera i ne podizanje OS nakon prebacivanja kontrolora iz IDE u AHCI/RAID mod. To možeš rješiti ili postavljanjem sistemskog diska na jednu od prije spomenutih porti ili instalacijom drivera dok je kontorlor još u IDE modu. Naravno drivere moraš instalirati ako želiš hotswap eSATA disk.

17 godina
neaktivan
Ne radi mi eSATA
autorov komentar

hvala Vam na pomoći. Evo sada radi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ne radi mi eSATA

Ne radi ni meni

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ne radi mi eSATA

A jel moguce taj IDE ikako nastimat da se komp ne mora restartat tj. da radi kao i kad se prikljuci na usb? Sto da napravim da mi se esata pali kao usb?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Ne radi mi eSATA
Lfbo kaže...

A jel moguce taj IDE ikako nastimat da se komp ne mora restartat tj. da radi kao i kad se prikljuci na usb? Sto da napravim da mi se esata pali kao usb?

prebacis u biosu satu na AHCI mod.

pogledaj treci post.

-=PiS=- CROZOKI
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice