Posjedujem eksterni disk čije kučište (Cooler Master) ima eSATA konektor no kad ga spojim na komp čija matična podržava eSATA ne događa se ništa. Matična je Gigabyte GA-P35-DS3. Thanx in advance na skorom odgovoru s mogućim rejšenjem.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Na koje SATA konektore na ploči si priključio eSATA bracket ?
P35-DS3 ima 4 žuta i 2 ljubičasta ... a ta dva su na JMicron kontroleru ... jesi instalirao drivere za njih ?
Nisam se puno igrao s tim, ali i u BIOS-u ima nekih opcija kako će se SATA ponašati ... IDE, RAID, AHCI, pa pogledaj u uputama od matične.
Meni radi ok, iako nisam zadovoljan sa HotPlug opcijom ... ne radi baš kako treba :(
Kao što je Mladen napisao postoje 3 moda- AHCI, RAID i IDE od kojih IDE zahtjeva da se prije spajanja ili odspajanja diska ugasi računalo. Pripazi još na dvije stvari; neke porte možeš postaviti na legacy IDE mod makar uključiš AHCI i na njima isto tako u tom slučaju neće raditi hotswap. Druga problem koji ti se može dogoditi je nepostojanje drivera i ne podizanje OS nakon prebacivanja kontrolora iz IDE u AHCI/RAID mod. To možeš rješiti ili postavljanjem sistemskog diska na jednu od prije spomenutih porti ili instalacijom drivera dok je kontorlor još u IDE modu. Naravno drivere moraš instalirati ako želiš hotswap eSATA disk.
hvala Vam na pomoći. Evo sada radi.
Ne radi ni meni
A jel moguce taj IDE ikako nastimat da se komp ne mora restartat tj. da radi kao i kad se prikljuci na usb? Sto da napravim da mi se esata pali kao usb?
A jel moguce taj IDE ikako nastimat da se komp ne mora restartat tj. da radi kao i kad se prikljuci na usb? Sto da napravim da mi se esata pali kao usb?
prebacis u biosu satu na AHCI mod.
pogledaj treci post.