Najbolji SSD 120 gb?

poruka: 42
|
čitano: 10.712
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Najbolji SSD 120 gb?
Cele303 kaže...
Qudek kaže...

Budžet je MAX 2000 kn za 120gb model, ne gledam previse cijenu...

Ako se možeš protegnut još 300kn ova kombinacija je ubojita, 2x 120gb corsair force 3 u raid 0 (2600k + Giga Z68X-UD7-B3)... Inače za single drive uzeo bi sebi OCZ Vertex 3 120GB za cca 1400kn 

Baš se nešto razmišljam... Imam jedan Force 3 120GB i ubacio bih još jedan možda za raid 0, ali da li je Intel izbacio drivere koji podržavaju TRIM u raid 0 za SSD?

15 godina
Je ali su mislim još u alphi
robimarko@gmail.com
18 godina
robimarko kaže...
Je ali su mislim još u alphi

Da li se negdje mogu skinuti? Gledao sam malo po intelovim download stranicama ali ne mogu baš pronaći.

14 godina
neaktivan
Najbolji SSD 120 gb?

Da li ima tko iskustva sa Corsairom Force GT 120GB ili Intelom 520 Series 120GB ? Koji je od ta dva bolji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

E to i ja citam da vidim bas sva iskustva, kazu da je odlican Force GT, za nijansu bolji od M4.

Meni je dovoljno i 60GB SSD. Sada ovaj ima instaliran sistem sve programe i Crysis i Crysis Warhead i ima mesta za Crysis 2 i da ostane 5GB.

Sve na 60GB. Zanima me samo size Windows 8 koliko ce mesta zauzimati.

http://www.evga.com/articles/00645/
16 godina
protjeran

Corsair + AMD AHCI kontroler = sranje.

Jednostavno im FW nije prilagođen za rad na AMD-u.

Konstantni BSoD...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
protjeran

AMD AHCI izbeci kako god se zna. Imao sam i ja BSOD pri gasenju racunara i nekad pri restartu a sve je pocelo kada sam poceo instalaciju tog sranja umesto Microsoftovog. 

Ali sam resio sa ljudima sa Windows7 foruma. Ne u radu ili to. Nego kada racunar stoji i hocu da ga ugasim krene da se gasi i puf nestane slika BSOD i onda se restartuje i posle toga ga ugasim normalno.

ASUS-AMD-AHCI mrtvilooooo. Ionako sve to se sprema za Z77 FTW najesen koja ce zakasnije izaci jel njima nije prioritet da budu prvi ionako ko zna sta hoce ceka eVGA pa Classified verovatno jos kasnije da se vidi sta nedostaje da verne musterije kupe pravu stvar a ne das iste pare ti i komsija za mesec dana ti trpis porobleme a njegova revizija OK a nece da ti zamene. 

Za AMD je dobar i Kingston V+ ionako 550/500 je testirano na Intelu a na AMDu mogu 350/300 daj boze. 

Ej bre pustili AMD Crosshair 4 plocu koja je Bum bila tada u prodaju prvi model 2mm odaljen heatsink od NBa, ako skines da dotegnes gubis garanciju. Pa to moze samo bolesna firma, jos da cuti da to znaju samo oni koji kupe ako osete problem i traze. Da ne pricamo da pocne da cijuce verovatno od zagrevanja 80% ljudi to ima imam i ja. 48h je tiha mrtva, posle 24h cvili, pa opet 24h nista, pa opet, nema teorije da se odredi sta je samo se zna da je ploca.

Ja kazem samo se cuvajte sledecih recenica jer na tome zive i pljackaju vas:

Ispravice to BIOS, Driveri su krivi, nekompatibilan bas sa tim modelom drugog HW. 

Jel im je to u prirodi tako. Zamisli kupis tocak za AUTO iste velicine, odgovarajuci i oni kazu nekompatibilan je a to se utvrdi tek kada kupis.

ASUSu, GIGABYTU I MSI smo mi kontrola kvaliteta, oni nece da bacaju pare na to.

Oni imaju svoju grupu musterija, decu koja paadaju na sarenis taj kineski i kada se opeku oni prelaze u Classified Crew, custom vodene sisteme a oni ciljaju na ove male nove koji rastu dok ovi jedni kupuju i na nama na Balkanu gde su zatvorili sve prilaze kvalitetu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 20:25 (Vlada011).
16 godina
protjeran

ASUS ne radi AHCI kontroler. AMD AHCI se nalazi u chipsetu.

Dakle, stvar je optimizacije SSD kontrolera prema samom SATA kontroleru.

Corsair fino izbjegava optimizirati za AMD-a.

PS - Kako da ljudi izbjegnu AMD AHCI ako imaju AMD based sistem? Samo da promjene ploču i procesor?

Super ideja. Samo radi toga ne mjenjam setup. Promjenim SSD.

OCZ radi super sa AMD-om.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
protjeran

Znam kazem AMD od kada sam poceo da stavljam pocelo je problem, mada vec oko 2 meseca nema problem.

Rekli su mi sta da uradim i sada je OK. 

Ali kazem imam AMD i AMD ploca je ASUS, ponos ASUSa sa 2m odstupanja na hladnjaku.

Stolar da je pravio napravio bi bolje a ne visoka elektronika u prodaju takva. Ja nisam jedini slucaj, teme i teme su NB zagrevanje. 

Ja licno igram igru na 68C NB bez podizanja frekvencije i bez dodavanja voltage na NB, sa umerenim klokom CPU,

sta bi bilo da je maltretiram mogu da zamislim i iz principa nece ici ventilator jer necu pomagati zaradu prevaranata ruznocom u kompu.

Predstavljena je sa reklamamom jacom od eVGA SR-2 da je narod znao da ima 1mm-2mm heatsink odaljen od NB slogirao bi se.

Mogu da je pohvalim sto se na njoj vidi pomak iz IDE moda u AHCI oko 10%, 790 GIGABYTE je losiji bio u AHCI modu.

I SSD nisu pale performanse posle gdinu ipo ni 5% a ne tvikujem ne gasim nista sem 2-3 stvari oni defragmetn i restore.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 20:37 (Vlada011).
18 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Corsair + AMD AHCI kontroler = sranje.

Jednostavno im FW nije prilagođen za rad na AMD-u.

Konstantni BSoD...

meni savršeno radi .od kad ga imam nijedan jedini BSOD a perfomanse su odlične.

Live to win!!
16 godina
protjeran

Lucky bastard... Meni na 775/1155 radi isto super. Zato sam i prešao na OCZ jer me ovaj ubijao.

PS - Si ti na IDE ili na AHCI?

18 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Lucky bastard... Meni na 775/1155 radi isto super. Zato sam i prešao na OCZ jer me ovaj ubijao.

PS - Si ti na IDE ili na AHCI?

AHCI naravno bolje perfomanse ,na IDE ga kočilo previše se gubilo na perfomansama i to po 100-150 i vise MB/sec bas sam gledal razliku,MOGU REĆI PREZADOVOLJAN sam odabriom ssd-a i kroz par mjeseci mislim piknut jos jedan u raid,a ploča je zakon iako sam bil skeptičan kak će raditi s obzirom da sam svugdje čital kak su ''AMD ploče'' ''loše'' za SSD.. bas i nije tak ispalo..mozda su popravili sa novim biosom radi ko raketa

Live to win!!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice