Maxtor external USB, Error "Not formated disk"

poruka: 7
|
čitano: 2.636
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Maxtor external USB, Error "Not formated disc"
pitanje

Kupio maxtora 750GB i sad mi nakon otprilike mjesec dana javlja gresku "Not formated disk", i nemogu ga otvoriti. Iskljucio ga i ukljucio ponovno i sada je normalno sve, ali me zanima jel' to dobar predznak da bi mogao "odapeti" ili jednostavno error.

Nemam bas saznanja o  vanjskim diskovima pa me zanima jel imao netko nesto slicno.

Thnx!

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.8.2008 20:55 (croart).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Maxtor external USB, Error "Not formated disc"
prihvaćeno rješenje
croart kaže...

Kupio maxtora 750GB i sad mi nakon otprilike mjesec dana javlja gresku "Not formated disk", i nemogu ga otvoriti. Iskljucio ga i ukljucio ponovno i sada je normalno sve, ali me zanima jel' to dobar predznak da bi mogao "odapeti" ili jednostavno error.

Nemam bas saznanja o  vanjskim diskovima pa me zanima jel imao netko nesto slicno.

Thnx!

I kod mene se neki put desava da zbelsavi USB port pa da proglasi vanski kao "prazan" pa fino mi ponudi opciju da ga formatiram.
Iskljucivanje i ukljucivanje pomaze (i kod mene)
Dali mozda ims Vistu?
Svakako napravi skandisk (odnosno chkdsk X: /f) 
0100110001100001011110100110000101110010011101010111001100100000010011000110111101101110011001110010000000110001001110010011011100110010
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Lazarus Long kaže...
croart kaže...

Thnx!

I kod mene se neki put desava da zbelsavi USB port pa da proglasi vanski kao "prazan" pa fino mi ponudi opciju da ga formatiram.
Dali mozda ims Vistu?
 Ma provjerio sam, ali sam radoznao da li jos netko ima takvu gresku... ili je mozda potencijalni predznak za "odapinjanje" ali ok,  za sada je ok. Thnx!
No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Lazarus Long kaže...
croart kaže...

Thnx!

Dali mozda ims Vistu?
 Ma provjerio sam, ali sam radoznao da li jos netko ima takvu gresku... ili je mozda potencijalni predznak za "odapinjanje" ali ok,  za sada je ok. Thnx!
XP imam..
16 godina
neaktivan

Ah to ga samo formatiraš ili npr kad sam ja instaliravao windows 7 na komp napravio sam noveparticije ,C je bio formatiran  D nije pa mis to isto desilo i kod tebe..

RIDER
16 godina
neaktivan

imam sličan problem tj imam maxstor eksterni hard 500 gb nemogu do podataka na na njemu piše not formated disk ali na nekim računalima radi bez problema inmam prijatelja koji ima isti laptop ko i ja samo umjesto xp ima vistu njemu radi savršeno, probao sam ga čak formatirati prije dva mjeseca ali sam samo ostao bez podataka molim za pomoć ako netko ima slično iskustvo da mi bar javi u čemu je problemIznenađen

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Moj maxtor je "riknuo".

Dva mjeseca prije nego sto je "umro" desavalo se par puta da je javljao da nije formatiran.

Koliko je to bilo povezano sa "rikavanjem" ne znam, ali eto svakako bih preporucio back up.

Navodno dolazi do pregrijavanja elektronike i tada pocne zapisivati "bezveze" i poslije kaze da disk nije formatiran, ali tko to zna. U svakom slucaju evo ti jedan LINK koji ti mozda pomogne.

I u servisu nisam bio jedini sa maxtorom, tako da sam se sada odlucio za WD.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2009 17:20 (croart).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice