Imam 'zanimljiv' problem. Imam ovu przilicu vec skoro godinu dana i funkcionirala je savrseno sve dok nisam po prvi puta pokusao snimiti nesto na rewritable DVD. Snimano je sa software-om koji je dosao uz przilicu, tj. LG-ovom 'maskom' za Nero. Nakon sto je javio gresku prilikom snimanja, pokusao sam quick format DVD-a. Od onda ne prepoznaje ni jedan DVD koji ubacim, bez obzira bio on originalan ili prije sprzen. Zavrti disk, par puta premjesti glavu ('klikne') i stane. Na my computer drive je uredno prisutan ali uvijek prazan. Zanimljivo je da CD diskove cita i dalje bez problema, bilo podatkovne ili muzicke. Firmware je TN02. Ima li ko kakvu ideju?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako update Firmewarea ne pomogne,
i ako ne možeš bootati nekakav DVD, tipa W7 ili neku Linux distribuciju,
vrijeme je za reklamaciju i/ili novi uređaj,
jer je jednostavno elektronika zakazala...
Usput, LG optike imaju ili 12 ili 24 mj. jamstva,
ovisno od uvoznika, pa ako imaš sreće,
u jamstvu ti je.
Ako ne, traži LiteON optiku, opet ih ima kod nas,
no Pioneerca više nažalost nećeš naći (evo moj star preko tri godine,
radi kao beba, makar je glasan, *kuc kuc od drvo*).
Usput, stari Pioneer DVD 116 ROM stariji od 8 godina još uvjek
je najbolji čitač koji imam. Taj čita SVE, i jako ogrebane medije.
Imam 'zanimljiv' problem. Imam ovu przilicu vec skoro godinu dana i funkcionirala je savrseno sve dok nisam po prvi puta pokusao snimiti nesto na rewritable DVD. Snimano je sa software-om koji je dosao uz przilicu, tj. LG-ovom 'maskom' za Nero. Nakon sto je javio gresku prilikom snimanja, pokusao sam quick format DVD-a. Od onda ne prepoznaje ni jedan DVD koji ubacim, bez obzira bio on originalan ili prije sprzen. Zavrti disk, par puta premjesti glavu ('klikne') i stane. Na my computer drive je uredno prisutan ali uvijek prazan. Zanimljivo je da CD diskove cita i dalje bez problema, bilo podatkovne ili muzicke. Firmware je TN02. Ima li ko kakvu ideju?
Imao sam vrlo slican problem sa skoro istom przilicom moja je bila NS40. Ispustala je zvuke kada ubacim DVD (slicno kao kad grci floppy drive) zavrtjela bi disk i stala. I kod mene je sve radilo super sve dok nisam imao isti problem ...stavio sam DVD+RW Nero javio gresku i przilica jednostavno nije htjela DVD medije.
Primjetio sam da fizicko iskopcavanje naponskog i SATA kabela resava stvari ali sve dok neki DVD RW ili RAM medij ne javi gresku sa formatiranjem (ili prilikom snimanja ili sa namjernim prekidom snimanja) ponovo iskopcavanje pogona (fizicko) je resavalo stvari.
Flashanje (i re-flashanje) nije pomagalo. Dobio sam novi pogon i od tad nemam problema. Ako te tijesi tvoja i moja przilica kostaju koliko i dva pakovanja brand name DVD+DL medija tako da...
Ako je jos pod garancijom promjeni je ali za sad pokusaj onaj moj metod sa vadenjem SATA (i provjera!) i naponskog kabla. Gasenje iz BIOS-a ne pomaze.
ALARMA
Kada vadis SATA i naponski osiguraj se da si izvadio glavni naponski kabl koji ide u napajanje.
Javi
Zasto si iskljucio privatne poruke?
Hvala obojici na prijedlozima. Pokusao sam flash-at firmware sa TN03, promijenio je 'ritam krckanja' ali i dalje ne cita DVD. Ne podize ni sustav s Win7 DVD-a. Konacno, pokusao sam i s iskapcanjem kablova, bezuspjesno.
Sad mi je zao sto sam staru Pioneer przilicu (DVR-111DBK ako se ne varam) prodao zajedno s starim racunalom. 200kn nije neki iznos, a i jos je pod garancijom, ali sad vise nisam siguran da bi riskirao s istim modelom.... Mozete li poreporuciti koji drugi model, Asus, Samsung, ... ?
U tom cijenovnom razredu sve je skoro isto sr4nje. Ako mozes kupi bas Sony (ne Sony_NEC), Samsung a ne TSSTCorp ili kupuj retail (boxed) uredaje.
Niti LiteOn nije los izbor. Googlaj i pazljivo posmatraj forume. Nema ti druge.
Ako zelis 100% da budes siguran onda "nabaci" Plextora :)
Samog Sony-a neće naći, Optiarc (Sony NEC) je OK.
LG je isto OK.
Pioneer je best u klasi, ali ga gotovo više ni nema (Pioneer brand će uskoro biti povijest).
Samsung origilan također je teško za naći, 99% je to TSSTCorp.
Probaj sa LiteON-om, nećeš se razočarati.
Po meni jedini pravi naslijednik Pioneera.
A i 99% kod nas ima 2 godine jamstva.
Pod garanciju dobio sam Asus DRW-24B3ST kao zamjenu. To ce izdrzati dok jos malo ne padnu cijene Blue-ray snimacima. Pioneera nigdje, Plextori su duplo skuplji, vidjet cu sto ce LiteOn ili Samsung imati u ponudi oko Bozica.
Mislis, dobio si na privremeno koristenje ili dobio trajno? A sto fali Asusu?
Ispalo je da moj LG nije bio prvi iz te serije s kojim su imali problema, pa su mi dali taj Asus umjesto novog LG-a. I nista mu ne fali (i inace sam fan Asusa, kao sto se vidi iz ostalih komponenti mojeg racunala ), samo sto ga niste spominjali kao respektabilnog proizvodaca.
Asus ima i pržilica svoje izrade, a i brandirane...
Najbolji modeli su prije bili brandirani Plextor,
neki kažu i Pioneer u šta čisto sumnjam.
Uglavnom nisu loše, nisu najbrži uređaji na svijetu,
ali danas je to zanemarivo.