- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ok su čak mislim da imaju najdužu garanciju
EDIT: Upravu sam svi daju po godinu a LG 2
Namjeravam uzeti LG GH22NS.
Zanima me je li ga netko koristio, i kakva su iskustva?
Je li netko može napisati listu podržanih formata jer na službenim stranicama LG-a ne piše?
Odličan drive. Ja ga imam i sve pohvale, prži odlično, dosta brzo a kvalitetno. Svaka pohvala!
ja ga koristim već dugo, a i stavljam svima kad slažem konfiguracije...jako dobar optički pogon...
što se specifikacija tiče nije valjda tako teško koristit google??? LINK
Ja sam sa Sony/Optiarc-a/NEC-a,kako god se više zvali vrag ih zna,prešao na dotičnu LG pržu,ne dijelim Bog zna kakvo oduševljenje drugih usera..za 150kn sigurno super kupnja,ali mene ni brzina snimanja,ni kvaliteta izrade a Boga mi ni zvuk/preciznost vratašaca nije oduševio..Sve je to nekako 6.5/10,pogotovo kad se sjetim starih CD-ROM-ova primjerice TEAC-a 524E,24x,taj je imao vrata ono,cap,cap..unutra van,brutalno tiho i precizno,a ovo danas možeš na WC otić dok se otvore,i onda ono,u stilu Startrek Voyagera prašina izlazi kad se otvaraju,dim itd..
Nisam kažem oduševljen da dijelim uskličnike i preporuke za dotičnu ali za 150kn,to je prža za mase..
imaš za 50 kn malo bolju pržilicu od ASUS-a
ima veću brzinu zapisivanja
Ne znam u cemu vi vidite te razlike ali prosle su mi kroz ruke valjda sve na trzistu a i nema toga bog zna koliko. Sve je to manje vise isto. Uzmi najjeftiniju sa najduzom garancijom i to je to. Izbor ti se svodi na sata vs ide.
Namjeravam uzeti LG GH22NS.
Zanima me je li ga netko koristio, i kakva su iskustva?
Je li netko može napisati listu podržanih formata jer na službenim stranicama LG-a ne piše?
imam tu pržilicu i preporučujem
Ne znam u cemu vi vidite te razlike ali prosle su mi kroz ruke valjda sve na trzistu a i nema toga bog zna koliko. Sve je to manje vise isto. Uzmi najjeftiniju sa najduzom garancijom i to je to. Izbor ti se svodi na sata vs ide.
općenite razlike nema, no npr navedena pržilica je mnogo tiša u zapisivanju i čitanju od recimo NEC AD 72... koju sam imao
Ne znam,mene ASUS do sad nikad nije iznevjerio,mislim da ću se na njega i vratiti,je da je koštala 225kn,a ova 150kn LG,al nema veze,imam ju di uvaliti (starci ). I po pitanju tišine,brzine,kvalitete vrata,sigurnosti,sve je ok bilo..
http://www.links.hr/index.php?naziv=DVD%B1RW+ASUS+DRW-24B1LT%2FB%2BW%2FG%2FAS%2C+24x%2C+SATA.+Dual+Layer%2C+LightScribe%2C+crna%2C+retail&option=artikl&id_kategorija=0521121&id_artikl=052.112.292
TI si naravno svjestan da to uopste ne proizvodi asus vec vjerovatno lg ili optiarc ili neki treci kinez koji proizvodi prze i za sve ostale marke.
Vjerujem Pioneeru.
Šteta što ih više nema...
Ali opet imamo uvoznika premoćnog liteon-a,
koji jede konkurenciju po kvaliteti zapisa.
Preporuka:
TI si naravno svjestan da to uopste ne proizvodi asus vec vjerovatno lg ili optiarc ili neki treci kinez koji proizvodi prze i za sve ostale marke.
Naravno,imao sam priliku,nazovimo to tako,u karijeri, isprobati desetak DVDRW-ova od njihovog pojavljivanja,jasno kao dan da ASUS rebranda tuđe,ali pod haubom sigurno nije LG. Ne mogu ih uopće usporediti,to je kao da uspoređujem nekadašnji Plextor CDRW sa Toshibom.
ASUS ne rebranda snimalice. Proizvodi ih sam. No ne radi svoj chipset, naravno.
ASUS ne rebranda snimalice. Proizvodi ih sam. No ne radi svoj chipset, naravno.
Nije li ASUS-ov mehanizam u pržilicama identičan pojedinim Pioneer modelima?
Citirao bi jednog bivšeg kolegu sa meni dragog foruma..
ASUS se zasniva na tome da kupi seriju jednih pržilica, malo ih doradi izgledom i prodaje...
ASUS je prije kupovao LiteON pržilice, no nakon izlaska 110D, on je otkupio pola pioneer pržilica i prodaje ih pod imenom ASUS...
E sad, ja sam donedavno imao Pioneer, i naravno 110 je loš... mnogo je bolji bio 109, no nema ga i prodaji. 110 mi nije čitao neke dvde..
i sad si ja kontam, ajd da vidim šta je to asus napravio, i zamislite osim što je snizio cijenu svojih pržilica na 350 kuna (computer-centar), on ih daje u retail pakiranju sa dosta opreme.
Stvar je da je ASUS napravio pogodak, i po meni je zasad najbolja dvd pržilica koju sam imao... mogu definitivno reći da je brzine kao 110 , a podržava sve kao 109...
3 pržilice sam već kupio i sve su potpuno istih specifikacija (kupio za prijatelje)
i sve fenomenalno rade...
Da bi dokazao tvrdnju da su sve asusice zapravo pioneeri, možete bez problema, kao što i asus crew kaže upgradeati asus pržilicu sa pionerovim firmwareom, kao što sam ja učinio...
i dalje je to asus pržilica ali sa revizijom 1.37 (default 1.22) radi još i bolje!
Zato sad se pokrijte ušima, i nek se pokrije onaj koji je otvorio ovu banalnu anketu... i svi oni koji su glasali za pioneera...
da znate da ASUS košta jeftinije i da dobijete bolje pakovanje, dobro bi razmislili....
I još da nadodam, asus ima dvd-ram opciju, koja meni radi bolje nego što LG radi (on je dosad imao jedini) a to je da kad ripate nešto sa TVa direktno snimate na DVD u realnom vremenu...
Točno to što sam i govorio..rebrand,ali da je baš LG unutra,hell nije.
Nisam ni rekao da je LG ali ASUS nije sigurno. Rekao sam LG ili Optiarc ili neki treci kinez.
Najgore kad netko misli,ili još gore kaže i uvjerava nekoga da su sve prže iste. Nije to više kao nekad razlika nebo i zemlja,ali i danas postoji evidentna razlika u kvaliteti,meni Pajo i LG nikad neće biti ista klasa. S Pajom i Asus kako sam naveo gore.
to je istina u svemu gore šta si naveo
optiarc je za kantu od smeća
ja imam Optiarc rw ad-5200a
neće da očitava neke vrste medija
frend mi je jednom doneso Maxell dvd(valjda se tak zove ili neš slično) uglavnom2 mmm prži,2mm preskoći i tak stalno i sprži dvd,ali ga nemreš ni očitat ni kopirat
dvd ravno u koš za smeće.to je i do dvd i do prže.
frend je mogo pržit ljepo,a meni za niš
Nije li ASUS-ov mehanizam u pržilicama identičan pojedinim Pioneer modelima?
Moje isprike, danas sam potražio dodatne informacije, da ne ispadne da tupim gluposti - da, ASUS rebranda snimače.
Ajde, barem je kvalitetan rebrand :)
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_17&products_id=8065
Evo trenutno imam ovaj, i namjeravam kupit ovaj
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_17&products_id=7840
Sad mene zanima, koja je razlika između mog i ovog blue raya? Ne kužim, zašto ovaj dođe toliko skuplje od običnog optičkog diska. Jel mi može neko objasnit, razliku između tog i mog optičkog. Ovaj moj mene dosta dobro služi, samo što sam mu pokvario otvaranje. Teško mi izlazi van, pa ne mogu cd stavit. Mislim mogu, samo moram dosta dugo čekat da se otvori. Zato imam namjeru kupit novi, sad ne znam dal da kupim isti ili ovaj blue ray koja je razlika između ta dva jel se mogu uopće oni uspoređivat? Vidim da je cijena paprena, očito da je u nečemu velika razlika.
google o,25 s 3.550.00 rezultata a prvi je
razlika je ogromna
ti imaš optički uređaj koji prži cd/dvd/i DVD-dl
a ovaj dr može sve to a može i blu-ray dvd pržit
a oni su skupi i još puno većeg kapaciteta
neznam točno valjda jedan blu ray ima 25GB