jel mi mozete preporucit gdje ima za kupit NAS uređaje?gledao sam u linksa imaju dva icy box i icy box s dva mjesta za hdd.što trebam paziti pri odabiru NAS uređaja?
bitno mi je da ima torrent klijent
jel mi mozete preporucit gdje ima za kupit NAS uređaje?gledao sam u linksa imaju dva icy box i icy box s dva mjesta za hdd.što trebam paziti pri odabiru NAS uređaja?
bitno mi je da ima torrent klijent
itko?
- sve piše u nljihovom opisu. Samo ti možeš znati što ti je od tog važno.
Recimo, zbog par sitnica drugi NAS je meni daleko bolji izbor, ali je i dvostruko skuplji. Dodaj cijenu diskova.. -da toliko košta jeftikaner PC.
Ako je prvi NAS dovoljan, postavlja se pitanje dali ti uopće treba NAS, jer je externi disk te cijene, naravno on traži uključeno računalo...
Generalno:
- koliko mjesta za diskove, do kojeg kapaciteta (ukupno) i možda RAID.
- FAT, Ext, NTFS.. (često je podrška za NTFS nedokunetirana jeftnije je zbog licence :) )
- FTP, torrent,...ostale điđe-miđe. Koje mogu biti glavni kriterij, jer je to glavna prednost -ugašeno računalo.
- i ponekad, može biti važna brzina mreže 100/1000 ili dva NICa.
... -treba gledati sve, pogotovo 'sitnice', koa što su napajanja -cigla na žici, ili zujanje ventilatora. Možda će ti biti važna i boja nakraju. ;-)
NASovi su 'mini računala', i routeri imaju sličnosti... sad već i DVB-T ili sam TV (s mrežom, USBom..). - Sve je to slično, samo malo specijalizirano za neku konkretniju namjenu.