Znači imam 120GB ssd kao primarni sistemski disk i imam wd greena 2TB kao storage disk. Morao bi kupit nešto drugo što će mi bit storage disk u pc-u a greena onda mogu stavit u externo kuciste za backup. E sad ne mogu se nikako odlučit šta da uzmem. Ne bih volio opet uzest greena jer me nervira parkiranje glave, to je disk koji puno koristim, radi 24/7 i seeda torrent cijelu noć a preko dana mu stalno pristupam. I onda se javlja problem da već nakon 5000 radnih sati load/unload cycle dođe do 10 000 što nije zdravo za disk. Zato bi volio neki 7200rpm brži disk. Ova nova seagateova serija mi je privlaćna. Izuzetno brzi, ploće od 1TB , tihi, u zadnjem bugovom testiranju dobila sve preporuke 1TB verzija međutim ljudi se žale na agresivno parkiranje glave i neke probleme. WD blackovi su daleko pre skupi za brzine koje nude. Najprivlaćnija opcija mi je hitachi dekstar iz ove nove serije, 2TB 7200rpm verzija mi je samo 900kn ali opet nisam baš siguran za hitachija. Još jedna stvar koju sam primjetio je da postoji više modela WD greena. Postoje EARX i EZRX verzije koje su novije. EZRX je osjetno brža od dosta sporog EARX-a kojeg ja imam. Međutim još uvjek nisam baš siguran da li je green dobar za radni disk jer ipak oni meni dosta rade i stalno im pristupam. Ne želim green gluposti koje se stalno bacaju u sleep i power saving mod. Još me zanima da li mogu oćekivat daljnji pad cijena u idućih par mjeseci ili?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Cijene moraju past i oce uskoro.
Jesi razmisljao od wd blue?
ili
http://www.magazinrs.hr/hdd-2tb-7200rpm-sata-6-64m/SGT-ST2000DM001
ovaj?
Cijene moraju past i oce uskoro.
Jesi razmisljao od wd blue?
ili
http://www.magazinrs.hr/hdd-2tb-7200rpm-sata-6-64m/SGT-ST2000DM001
ovaj?
Pa linkao si seagatea kojeg sam gore spominjao, procitaj post xd. Problem je samo godina garancije, to me mnogo zabrinjava. Hitachi 2TB bar ima 2 godine gare. Wd blue ne posoji u 2TB verziji pa... Kupovanje 2 komada od 1TB bi bilo jako skupo. Recimo da mi je limit 900kn za 2TB,šta bi bilo najbolje za radni disk? I možda bi mogao malo pricekat pad cijena ili cekat neku ludilo ponudu na njuskalu.
Oprosti, ima puno teksta pa sam nabrzinu citao.
Uzmi onda hitachi-a ako ti je gara bitna. Neces pogrijesiti...
Oprosti, ima puno teksta pa sam nabrzinu citao.
Uzmi onda hitachi-a ako ti je gara bitna. Neces pogrijesiti...
a izgleda kao dobra opcija al cujem da dosta vibriraju i da su bučni. Teško mi se odlučit
Hitachi = WD
Onaj sa najvise garancije, barem 2 godine.
Po tome WD black = 5 godina jamstva - ak tu buku ne želim da slušam.
Radije green - tiho i nečujno.
WD Black kojeg sam imao na kratko jest glasan ali ne toliko, dovoljno dobar ga kupim, brz je i ima dugu garanciju.Ohladim ga lako ventom ispred njega kojeg vec imam :)
Hitachi = WD
Apsoolutno, imao sam 640-ku sa jednom pločom,dakle to bi trebao biti najtiši black. Toliko je grebala preko noći dok sam spavao da sam je tia bacit kroz prozor. Problem greena sam naveo gore ali primjećujem da stvarno ova EZRX serija je dosta bržaod stare EARX. Iako mi se opet čini bolje hitachija od 2TB uzest iz ove nove serije. Dosta su brzi.
WD Black kojeg sam imao na kratko jest glasan ali ne toliko, dovoljno dobar ga kupim, brz je i ima dugu garanciju.Ohladim ga lako ventom ispred njega kojeg vec imam :)
Katastrofalno je glasan i u usporedbi sa segateom 2TB i Hitachijem 2TB katastrofalno spor. S obzirom da troši skoro 11W (2TB verzija) Zahtjevao bi aktivno hlađenje i usred zime.