Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.187
|
čitano: 3.215.128
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav,

uzeo bih laptop Lenovo IdeaPad 700-15 i sada me zanima Vaša preporuka za m.2 SSD koji bi mi bio najbolji, tj. best buy. Tražim pouzdan SSD od 256GB do max 900,00kn. Naišao sam na ovaj pa me zanima dali je to najbolji ili ima i boljeg za tu cijenu?

Lp,

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Koji SSD?

Mozes uzet taj samsung ako zelis proc malo jeftinije a opet dobro mozes uzet Sandisk Z400 ili jos bolje X400 - https://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=m.2+256GB

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina

taj lenovo samo prihvaca pci-e nvme ssd...znaci sata nece radit

10 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav

Koji ssd od 120gb za laptop dell inspirion 5558? Neki best buy, htio bi proc sto jeftinije.. Imam na desktopu ocz arc 120 i to mi je sasvim ok..

I ugradivanje ssda u ovaj dell nece ponistiti garanciju? -samo da napomenem zelio bi ugraditi ssd tako da mi ostane hdd takoder, ako je moguce.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2016 10:03 (foobar333).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Prijedlog za SSD koji će biti korišten kao primarni disk na radnom računalo, budžet do 1500 kn, tražim neki best buy, hvala unaprijed?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
https://www.links.hr/hr/ssd-500-0-gb-samsung-850-evo-basic-mz-75e500b-sata-3-2-5-540-520-mb-s-051400326
Unutar budžeta, 5 godina garancije, odličan po specifikacijama i dosta prostora.
17 godina
Ima taj isti ssd za manje love u drugom ducanu ili x400 za 1040kn.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
Ivsa kaže...

Prijedlog za SSD koji će biti korišten kao primarni disk na radnom računalo, budžet do 1500 kn, tražim neki best buy, hvala unaprijed?!

dva mx300 od 275gb u raid 0

17 godina
Koji SSD?

raid 0 stavljati a posao je u pitanju?? koji ce mu to klinac?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

pa zasto ne, nisi cuo za backup na dnevnoj bazi?

17 godina
Koji SSD?

Zato sta sa raid 0 nece dobiti nista, ako je posao u pitanju onda bolje ici na raid1 radi sigurnosti, a nikako raid 0 jer ssd je dovoljno brz za danasnje potrebe. Raid 0 ima smisla ako ti trebaju vece brzine i ssd te koci ili ako npr imas jako mali ssd cca 60 gb pa stavis raid0. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

pa ovisi kakvim se poslom bavi, ako je video obrada onda ima smisla

http://www.thessdreview.com/our-reviews/crucial-mx300-ssd-review-1050gb-micron-3d-nand-meets-raid-0/5/

17 godina
Koji SSD?

Nema ni onda smisla, prabacivanje file od 10 gb ti traje cca 20-30 sec izmedu ssd ako imas na drugi ssd prebaciti, badava brzina raid 0 ako prebacujes na obicni hdd. Tu ti i najbrzi ssd nece pomoci, ako radis neki posao prioritet ti mora biti da sacuvas posao koji si odradio, zato i ide raid 1 a ne raid 0. 

Obican ssd ti je sasvim dovoljan za ucitavanje textura sta ti treba za render i sa raid 0 neces niti malo profitirat

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Iako bi se intuitivno činilo da je brzina diska od presudne važnosti za obradu videa, u današnje vrijeme visoko-komprimiranih, procesorskih vrlo zahtjevnih video datoteka brzina storagea najčešće nije usko grlo. Tu bi se više profitiralo kraćim vremenom pristupa nego brzinom prijenosa, tako da bi od raid0 tu moglo biti više štete nego koristi. Za performanse je tu bitnije da se ne koristi tlc ssd sa slc kešom jer bi te to mogli skupo koštati kod eksportiranja velikih fajl ova (većih od količine slc keša).
17 godina
Koji SSD?

Za video se u još ozbiljne svrhe uopće ne koristi SSD već HDD polja. Bitno je veća cijena za isti kapacitet, HDD tu ne pati od latencije (koja je SSD-u glavna prednost) i polja imaju veliki sustained transfer rate.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Old Iggy kaže...

Za video se u još ozbiljne svrhe uopće ne koristi SSD već HDD polja. Bitno je veća cijena za isti kapacitet, HDD tu ne pati od latencije (koja je SSD-u glavna prednost) i polja imaju veliki sustained transfer rate.

Što to znači da ne pati od latencije? Koliko je vrijeme pristupa i o kako velikom sustavu se radi - koliko diskova, koji RAID?

Mislim, pojedinačni diskovi tipično imaju vrijeme pristupa od 10+ ms. SSD-ovi ispod 0.2 ms, što je 50+ puta brže.

17 godina
mbaksa kaže...
Old Iggy kaže...

Što to znači da ne pati od latencije? Koliko je vrijeme pristupa i o kako velikom sustavu se radi - koliko diskova, koji RAID?

Mislim, pojedinačni diskovi tipično imaju vrijeme pristupa od 10+ ms. SSD-ovi ispod 0.2 ms, što je 50+ puta brže.

Svaki disk kad je sekvencijalni pristup ne pati od latencije, tj. ne da ju se izračunati (trebao bi imati neke interne tehničke detalje).

Prosječna latencija je oko 10+ ms za standardne diskove, no sastoji se od četiri osnovne stvari - data transfer / queueing, seek (obično oko 2 do 5 ms), rotational latency (2 do 4 ms), transfer (oko 0,0004 do 0,0007 ms po bloku). Kod sekvencijalnog pristupa izbaci ove prve tri stvari.

Kakvi su sustavi? Ovisno o kupcu, midrange ili enterprise su SAN / DAS / NFS, dosta popularan je Isilon, ali ima svega.

17 godina
moderator
Ja drumom, ti šumom. Kod montaže videa bitno je vrijeme pristupa - dulje vrijeme pristupa znači sporije skakanje po videu i manje ugodna montaža. Za glatku reprodukciju videa ne treba ti nikakvo polje - obični diskovi su za to dovoljno brzi.
17 godina
mbaksa kaže...
Ja drumom, ti šumom. Kod montaže videa bitno je vrijeme pristupa - dulje vrijeme pristupa znači sporije skakanje po videu i manje ugodna montaža. Za glatku reprodukciju videa ne treba ti nikakvo polje - obični diskovi su za to dovoljno brzi.

Bez brige, sve to radi bez ikakvih problema. I kod montaže je sekvencijalni pristup u ogromnoj većini rada diska u odnosu na random. Na stranu što se rijetko radi s par strana (tipa par korisnika na istom materijalu).

13 godina
Koji SSD?

Trebam naručiti dva SSDa od 120gb, gledam si UV400, preporuka?

Relativno dobra iskustva i preporuke za taj disk koliko vidim, a uvijek se spominje Kingston, da plivaju u mutnim vodama sto se tice SSDova.

Išta bolje za cca 330kn?

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2016 20:52 (Et_Tu_Brute?).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Et_Tu_Brute? kaže...

Trebam naručiti dva SSDa od 120gb, gledam si UV400, preporuka?

Relativno dobra iskustva koliko vidim, a uvijek se spominje Kingston da je mutio sa v300.

Išta bolje za cca 330kn?

Čini se da s UV400 ne muti. Memorija mu jest jako spora za zapisivanje (oko 100 MB/s), ali ima SLC keš koji je prilično brz (oko 500 MB/s), tako da je u svakodnevnom radu respektabilno brz, pod uvjetom da na njega s drugog SSD-a ne kopiraš datoteke veće od njegovog SLC keša (480 GB verzija ima 8 GB keša, ne znam koliko imaju verzije manjeg kapaciteta).

17 godina
odjavljen
Koji SSD?

evo intel 320 ssd disk od 120gb nakon pet godina,crystaldiskmark od 10.10.2011. i od 01.10.2016.

Jeli to ok? Ovaj cdm se mijenjao nešto

10.10.2011. 10.10.2011.
01.10.2016. 01.10.2016.
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2016 20:31 (M4X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Koji bi bio onda best buy 120GB SSD za laptop do nekih 350-400 kn. Ne treba mi nešto specijalno jer se laptop koristi za potrebe fakulteta, uglavnom programiranje. Vidim da se često spominje kingston UV400
Može i preporuke 250 GB ako ima neki u tom rangu

e.BugaTeam @ebugateam.vacau.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
M4X kaže...

evo intel 320 ssd disk od 120gb nakon pet godina,crystaldiskmark od 10.10.2011. i od 01.10.2016.

Jeli to ok? Ovaj cdm se mijenjao nešto

Pa je dobar ti je taj Intel. Evo i mog Samsunga, otprilike jednako star.

14 godina
Koji SSD?

Planiram uzeti PNY CS1311 ili UV400 120GB, po benchu PNY je duplo brzi na write-u a na ostalom je isti. Dali itko zna da li valja taj pny?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

SSD gamerske muke...

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
5 0 hvala 1
10 godina
Što kažete za Samsung SSD 500GB 850 EVO?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Može li mi netko reći jesu li ovo prave brzine SSD-a ili ih samo tako nekako očitava zbog softwera? Samsungov disk 250GB uz Samsung Magician rapid mode.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 23:40 (planety).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
Koji SSD?

Prešao sam sa SP550 na Kingstone UV400 od 120GB.Rezultati po meni su OK. Samo zamjerka Kingstonu na pripadajuči sowftware jer nudi malo opcija + ružno sučelje kao iz 90ih.

+++ AMD Zen +++
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice