Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.202
|
čitano: 3.329.409
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji SSD?
ByteLord kaže...

Pozdrav svima,

može te mi preporučiti neki best buy SSD od 120GB za laptop Acer Aspire V3-574G NX.G1TEX.033 pošto se baš i ne razumijem :)

Lp,

Ovisi koliko para imas

10 godina
ibme74 kaže...
ByteLord kaže...

Pozdrav svima,

može te mi preporučiti neki best buy SSD od 120GB za laptop Acer Aspire V3-574G NX.G1TEX.033 pošto se baš i ne razumijem :)

Lp,

Ovisi koliko para imas

Ako ima takvih do nekih 300-350kn

17 godina
ByteLord kaže...

Pozdrav svima,

Lp,

Za cca. 470kn imas SSD od 240GB (A-DATA SP550 ili Kingston UV400sto mislim da je za danasnje vrijeme bolje nego ici na 120GB.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
ByteLord kaže...
ibme74 kaže...
ByteLord kaže...

Pozdrav svima,

Lp,

Ovisi koliko para imas

Ako ima takvih do nekih 300-350kn

Ma dovoljno je i 120gb, na njega stavis windowse i programe koje najvise koristis i jos ti ostane prostora

Izvoliš: 

Kingston UV400 120GB

SanDisk Z400s 128GB

A-DATA SP550 120GB

17 godina
moderator
Zaboravljaš da što manje slobodnog prostora imaš na SSD-u, da će se brže potrošiti. Ak ćeš imati zauzetih 100 od 120 GB, to je loša stvar, ak ćeš imati zauzetih 100 od 240 GB, to je super. Znači, ako postoji mogućnost, ako nije tako velika razlika u cijeni, bolje je odabrati 240 GB, koji je danas best-buy kapacitet.
17 godina
...a i SSD s vecim kapacitetom je brzi i ima vise iops od onog sa manjim kapacitetom...
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
9 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ekipa, imam trenutno Patriot Blast 240gb i hard od terabajata, al zamjenit ću ga drugim ssd-om jer mi ne treba toliko mjesta.

Da uzmem još jednog blasta ili kingston hyper x? Oboje dođe 500 kuna. Ili ako ima nešto drugo do 500 kuna, nebi to prelazio. 240 gb bi uzimao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
daniel2809 kaže...

Ekipa, imam trenutno Patriot Blast 240gb i hard od terabajata, al zamjenit ću ga drugim ssd-om jer mi ne treba toliko mjesta.

Da uzmem još jednog blasta ili kingston hyper x? Oboje dođe 500 kuna. Ili ako ima nešto drugo do 500 kuna, nebi to prelazio. 240 gb bi uzimao.

Ja bih osobno da nisam uzeo samsung 850 evo uzeo kyper x fury tj. Imao sam dilemu i uzeo sam onaj sa kvalitetnijim V-nandom....slobodno uzmi hyperX

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
17 godina
moderator
CROGamerJosip kaže...
Ja bih osobno da nisam uzeo samsung 850 evo uzeo kyper x fury tj. Imao sam dilemu i uzeo sam onaj sa kvalitetnijim V-nandom....slobodno uzmi hyperX

Ja sam prvo naručio Hyper X Fury, pa odustao i naručio 850 EVO. Razlog? Pa prema onome što se piše, ispada da je Samsungov V NAND po trajnosti u rangu s tipičnim MLC-ovima (a ne TLC-ovima), prema recenziji Hyper X je dobar u sintetičkim benčmarcima no lošiji od očekivanja u stvarnim uvjetima, te Samsugov ima 5 godina garancije, a Hyper X 3 godine, barem tamo gdje sam naručivao. Na kraju je prevagnula garancija.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 19:50 (mbaksa).
11 godina
Koji SSD?

Pozdrav

trebam preporuku za ssd, 240 gb cijenovno bih isao do nekih 550kn ako je velika razlika moze i do 600 iako preferiam do 550. Prodao sam evo 750 120gb, trebam ssd veceg kapaciteta. Vidim da ih ima more, a ne znam koji su u tom moru pouzdani i kvalitetni? 

jesu cemu ovi od adata i kingstonov uv400 ili v300? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
herkulcro kaže...

Pozdrav

trebam preporuku za ssd, 240 gb cijenovno bih isao do nekih 550kn ako je velika razlika moze i do 600 iako preferiam do 550. Prodao sam evo 750 120gb, trebam ssd veceg kapaciteta. Vidim da ih ima more, a ne znam koji su u tom moru pouzdani i kvalitetni? 

jesu cemu ovi od adata i kingstonov uv400 ili v300? 

Ako mozes uzmi SanDisk X400 ili z400s 256gb, ako ne uzmi Kingston UV400 240GB 

9 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
CROGamerJosip kaže...

Ja sam prvo naručio Hyper X Fury, pa odustao i naručio 850 EVO. Razlog? Pa prema onome što se piše, ispada da je Samsungov V NAND po trajnosti u rangu s tipičnim MLC-ovima (a ne TLC-ovima), prema recenziji Hyper X je dobar u sintetičkim benčmarcima no lošiji od očekivanja u stvarnim uvjetima, te Samsugov ima 5 godina garancije, a Hyper X 3 godine, barem tamo gdje sam naručivao. Na kraju je prevagnula garancija.

Pisem na mobitelu i zato ima dosta pogrešaka...uzeo sam samsung  zbog 3D-V-NANDA-vece brzine zapisivanja i čitanja...zbog garancije nisam uzimao jer sam uzeo na E-Digitalu(ispostavilo se da je trgovina retardirana ali što je tu je)

Kingston HyperX Fury preporučujem jer sam pogledao dosta recenzija i ispostavilo se da je u svemu podjednak pa u nekim stvarima čak i bolji od mog, ali sam ja 850 EVO uzeo zbog vece read/write brzine...

EDIT:nadam se da sam sad sve lijepo objasnio

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
12 godina
Koji SSD?

Evo bench mog 850 Evo 250GB, stavljen u laptop Lenovo Z580

0 0 hvala 1
17 godina
moderator
roby27 kaže...

Evo bench mog 850 Evo 250GB, stavljen u laptop Lenovo Z580

Mnogo lijepo.  Ovaj kad stigne ne vjerujem da će davati baš takve performanse jer će završiti u 4-5 godina starom HP-ovom laptopu niže klase (znači ne brine me SSD kao takav, nego SATA kontroler u laptopu), ali bit će avion prema disku koji se trenutno nalazi u njemu.

12 godina

pa nisu no ovo bog zna kakve brojke, meni su bitne 4k brzine to je ono sto gledam, moj je isto star 3 i pol godine tak da bi ovo puno bolje izgledalo u kakvom skylake desktop pc-u sa boljim sata kontrolerima. laptopi inace imaju slabije brzine tak da je ovo jos ok.

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Koliko mi se isplati dati 300kn vise za PRO verziju Samsungovog 850 SSD-a? Najvise me brine degradacija performansi, ne zelim da mi SSD nakon 2 godine bude duplo sporiji.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Koji SSD?

A-DATA SP550 ili KINGSTON UV400?

240GB

12 A-DATA SP550
4 KINGSTON UV400
With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Jonja kaže...

Koliko mi se isplati dati 300kn vise za PRO verziju Samsungovog 850 SSD-a? Najvise me brine degradacija performansi, ne zelim da mi SSD nakon 2 godine bude duplo sporiji.

Evo ima 5 godina gare ako se ne varam, ako se to drsi za dvije godine samo ga reklamiras.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
moderator

Rezultat 3:3...ne pomaže baš...

Neki komentari? Zašto jedan ili drugi?

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
17 godina
neaktivan
Kako ćeš ga reklamirati ako dođe do pada performansi nakon 2 godine kako je spomenuto fore. Ako disk i dalje radi nema reklamacije.
Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
XXX-Man kaže...

Kupi i ne okreći se.  Kak mi se čini, ne isplati se previše opterećivati s tim. U suprotnom, štogod da kupio, razbijat ćeš si glavu s tim jesi li odabrao dobar. A svi su "tu negdje". Ako možeš, kupi nešto s 5 godina garancije. Ako ne, ko ga šiša.

17 godina
protjeran
XXX-Man kaže...

Eno ti moj glas za ADATU, 4:3 sada. Zašto - tako kaže novi Bug

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

ADATA - čisto zato što je dulje na tržištu, dosta je prodavana i nisam pročitao da se itko žalio na probleme. 

17 godina
odjavljen
Koji SSD?

jel zna tko kakav je to bio slučaj sa patriot blast ssd diskovima i kakvih problema imaju? o čemu se tu radi?

imam patriot blast 240gb već duže vrijeme,nedavno otišao na njihovu stranicu da vidim jel imaju kakav program za optimizaciju kad ono crvenim slovima da se preporuča nadogradnja firmwarea,skinuo njihov program i nadogradio firmware,sad imam verziju 11.3

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji SSD?

750 evo sa 5 godina jamstva u neutrinu...

https://neutrinomobile.hr/samsung-ssd-750-evo-250gb-2-5.html

2 0 hvala 1
16 godina
moderator
M4X kaže...

jel zna tko kakav je to bio slučaj sa patriot blast ssd diskovima i kakvih problema imaju? o čemu se tu radi?

imam patriot blast 240gb već duže vrijeme,nedavno otišao na njihovu stranicu da vidim jel imaju kakav program za optimizaciju kad ono crvenim slovima da se preporuča nadogradnja firmwarea,skinuo njihov program i nadogradio firmware,sad imam verziju 11.3

Meni 2 crkla baš kod nadogradnje firmware-a

15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
M4X kaže...

Kako to da se desi?

16 godina
moderator
Almin94 kaže...

Kako to da se desi?

Odlična programska podrška...

17 godina
moderator
XXX-Man kaže...
M4X kaže...

Jesi ih uspio reklamirati (ili garancija već prošla)?

16 godina
moderator

Jesam, bili stari manje od 2 mjeseca. Update firmware-a ih ubio totalno, ni bios ih nije vidio.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice