Postoje bolja externa kućišta od LC-Power-a. Svakako mu je bolje ići na tu drugu soluciju.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel i kod nas ima ta serija, jer sam baš naručio V300? Jel ima netko koje kupio nedavno i da je spor?
ipaknista od onih 250gb ssd, recite mi sta da uzmem do od 120 do 128gb? volio bi proci ispod 900kn
I ja sam izvadio hdd iz laptopa, a na njegovo mjesto stavio ssd.
Jel mi možete preporučiti neko dobro vanjsko kučište za hdd.
Našao sam ovo:
http://www.links.hr/?naziv=eksterno-kuciste-lc-power-lc-25u3-xl-2-5-sata-hdd-do-12-5mm-visine-usb-3-0-plavo&option=artikl&id_artikl=051.619.017
Jel bi mi to odgovaralo, vidim da ima podršku za USB 3.0
koji je ajmo reci najbolji od njih? i sta je sa ovim kingstone hyperX 3k?
Po performansama bi trebao Vector150 biti najbolji uz bok sa Samsung Evo koji btw ima samo 3god. jamstvo, Intel ima slabiji SF kontroler ali je jedan od najpouzdanijih proizvođača.
Razlike su teško primjetne u real world korištenju tako da je najbitnije da uzmeš sa što duljim jamstvom.
HyperX 3K je već stari ssd na tržištu baziran na SF kontroleru, sa Kingstonom je uvijek lutrija stalno neka kemijanja a i dosta ih je bilo na reklamacijama.
Po performansama bi trebao Vector150 biti najbolji uz bok sa Samsung Evo koji btw ima samo 3god. jamstvo, Intel ima slabiji SF kontroler ali je jedan od najpouzdanijih proizvođača.
Razlike su teško primjetne u real world korištenju tako da je najbitnije da uzmeš sa što duljim jamstvom.
HyperX 3K je već stari ssd na tržištu baziran na SF kontroleru, sa Kingstonom je uvijek lutrija stalno neka kemijanja a i dosta ih je bilo na reklamacijama.
svaka cast i hvala puno :)
Bok zanima me koji SSD uzmem da mogu staviti windowse na njega, pc mi uzasno sporo starta windowse
- Možeš si uzeti neki od ovih SSDova:
- Koji god izabrao nećeš pogriješiti, zadnja dva uređaja dolaze s 5 godina garancije, a moja preporuka je Intel SSD.
Dali bi Intel SSD 530 120 GB bio dovoljan za: Win 8.1 64-bit, BF4, CSGO i još neke dvije random igre?
Dali bi Intel SSD 530 120 GB bio dovoljan za: Win 8.1 64-bit, BF4, CSGO i još neke dvije random igre?
- Sasvim dovoljan.
eto ga, stigao mi je danas Samsung 120gb EVO basic
eto rezultata..nazalost, nemoze bolje jer sam na SATA2 
Baš te briga jer ne bi osjetio baš neku razliku da imaš kompatibilnu ploču s tvojim 6GB/s SSD-om.
Bitno je vrijeme pristupa podacima, a kad skupiš para kupiš si novu ploču i tako to....
sto mislite o ovom ssd-u?
- SSD je OK, samo ti je kapacitet od 60GB malo premali, gledaj taj model od 120GB.
a sta je s onom pricom da su promjenili FW i da je sad puno sporiji? i jel ce radit na sata 2 sucelju posto nemam sata 3 na maticnoj?
a sta je s onom pricom da su promjenili FW i da je sad puno sporiji? i jel ce radit na sata 2 sucelju posto nemam sata 3 na maticnoj?
- Nisam vidio da je netko imao problema s tim SSDom dosada.
- Inače, SSD bude normalno radio na SATA II utoru.
ovoga se bojim
- Znam ja na kaj si ti mislio.
- Ako se bojiš toga, onda uzmi Samsung 840 Evo 120GB.
Prvo pročitajte tekst odnosno izvor vijesti za problem vezan uz SSD Kingston V300, sve lijepo piše.
http://www.overclock.net/t/1457629/psa-about-the-kingston-v300-ssd-probable-foul-play-by-kingston
Ukratko:
Prema riječima novih korisnika nakon izmjene FW-a sa ver. 5.0.5 na 5.0.6 došlo je do degradacije performansi. Nadalje, korisnici su uvjereni da se ne radi samo o lošem FW-u već i promjeni NAND čipa, odnosno prelazak sa sinkrong(boljeg) na asinkroni(lošiji) NAND koji polučuje takve slabije rezultate u odnosu na V300 seriju kada je plasirana na tržište.
Zašto korisnici tako misle?
Prilikom svake promjene vrste NANDA mijena se i FW koji odgovara samo toj vrsti NAND čipa.
Naravno korisnici se osjećaju izigrano jer je prvoplasirani proizvod bio daleko bolji, a svoje lošije verzije ne mogu reklamirati jer u samim specifikacijama V300 serije stoji da za test(benchmark) koriste samo ATTO program koji prikazuje najbolje brojke.
Korisnici koji kupe V300 sada ukoliko imaju 5.0.5 ver. FW-a ne bi trebali imati probleme sa brzinama. Verziju FW-a mogu vidjeti na kutiji.
Kolega domac5, ukoliko kupuješ SSD kupuj 120-128GB model jer razlika u cijeni je vrlo mala.
Primjer V300:
60GB model ~ 410Kn
120GB model ~ 550Kn
e hvala puno na ovoj informaciji, taman mi je budget 500 kn, nije problem dodat jos 50...znam da su cijene tih od 120 gb oko 700 kn a za ipak trebam malo vise vremena da skupim tih 200 kn... ma i da dobijem losiju verziju mislim da cu i dalje bit prezadovoljan performansama s obzirom da sam još uvijek na hard disku
Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
e hvala puno na ovoj informaciji, taman mi je budget 500 kn, nije problem dodat jos 50...znam da su cijene tih od 120 gb oko 700 kn a za ipak trebam malo vise vremena da skupim tih 200 kn... ma i da dobijem losiju verziju mislim da cu i dalje bit prezadovoljan performansama s obzirom da sam još uvijek na hard disku
Bolje da, samo isplati li se 550Kn za proizvod proizvođača koji skriva stvarne specifikacije svoga proizvoda.
Morate znati da Kingston ni sa prvoplasiranim V300 nije naznačio o vrsti NANDA koji se koristi, a sada još i zavrzlama oko promjene NAND čipa. OCZ je radio slične promjene sa svojom serijom Vertex-a pa je na kraju propao te ga je Toshiba preuzela.
Moguć razlog Kingston-ove zamjene NAND-a može biti u Toshibinoj akviziciji OCZ-a i nestašici sinkrone NAND Flasha memorije za Kingston jer Toshiba sada puni i OCZ brand svojim NAND-om.
Ako možete skupiti tih 200Kn možete kupiti INTEL 530 120GB(5god. garancije naspram 3 Kingston-ove, navedene sve specifikacije, pouzdanost, dobra korisnička podrška).
Da i tih 550kn je u Uzi shopu koji na proizvode iznad 100kn daje 2god. jamstvo pa je onda potrebno kemijanje sa reganjem na web stranice proizvođaća.
Nazovi i pitaj ih, ali mislim da garancija treba biti 3god. i ne bi trebala biti potrebna registracija.
To je tako kod njih, njihova politika zato su to naveli pod garancijom jer vidiš i sam da nigdje uz proizvod ne piše koliko je jamstvo
To je tako kod njih, njihova politika zato su to naveli pod garancijom jer vidiš i sam da nigdje uz proizvod ne piše koliko je jamstvo
Kažem, nazovi ili putem maila. Prilično sam siguran da Kingston ne zahtjeva registraciju.
Piše ti jamstvo 3 godine:
http://www.uzishop.hr/ssd-diskovi/1270-kingston-technology-ssdnow-v300-120gb.html
klikni na "Podaci"
Očito im se zalomilo kod ovog primjerka, nigdje drugdje kod artikala ne piše jamstvo to je po meni dosta neozbiljno ali ajd budem provjerio ali mislim da je kolega zober vec pričao o tome i upravo je tako kako sam ti rekao.
hmm nisam našao nigdje intel 530 120 gb ispod 750 kn... prije cu uzet samsung evo 120 gb za 650 kn
Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si