Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.549.146
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
Valentin17 kaže...
Praedator kaže...

Koji Samsung SSD od 120 ili vise GB ima iste performanse kao Intel 520 serija 180GB?

A da je jeftiniji od Intela?

Razmisljam o kupnji intela opet, ali sad kada citam ovo mozda da ipak uzmem samsunga? 

- Inače Intel 520 je nešto sporiji od Samsunga 840 pro.

- Ja bih ti preporučio da si uzmeš Samsung 840 Evo.

- Za 1400 kn u ADMu imaš Evo od 250GB.

EDIT: Jedina zamjerka na Evo su 3 godine garancije, ali kad se pogleda cijena i to može proći.

Cuj, garancija je bitna, to je jos 2 godine a sumnjam da je razlika u brzini nesto velika.

Biti ce ipak Intel 180GB 520 Serija. Ili ako uspijem od Gilberta uzeti Intel 240GB za 1500kn {#}

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 19:22 (Praedator).
16 godina
PR3DA70R kaže...

Ajde mi molim te nabaci ss ako ti nije problem, sa cold boot i restart rezultatima.

Digo sam nanovo windowse i opet ista pašta, čak i gori rezultat sam dobio. Pa koji klinac... :/

Ovaj put sam instalirao W7 i sad rezultati izgledaju ovako:

Ovo je već nešto... :)

Znači da ti je problem u Win 8... Možda ima veze da li su genuine ili crackirani zbog loadera na početku...

Probaj ugasiti GUI boot:

15 godina
Praedator kaže...

Cuj, garancija je bitna, to je jos 2 godine a sumnjam da je razlika u brzini nesto velika. Biti ce ipak Intel 180GB 520 Serija. Ili ako uspijem od Gilberta uzeti Intel 240GB za 1500kn {#}

- A ako možeš idi na Intel 520, ima 2 godine garancije više.{#}

--- Rijeka se prepoznaje plivanjem, a čovjek razgovorom. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Evo pogledao sam jos jednom u BIOS, eto nasao sam Advanced/SATA Operation Mode [IDE] umjesto njega da ubacim RAID? Imam verziju P2.00

Slicna je stvar da je to kao i ovaj AHCI samo sto je RAID malo slabiji? Bas me zanima!

Kod Windows Index Score mi je povecao s 5.9 na 7.1 za SSD i memorija je smanjila s 7.3 na 5.9 nesto mi je cudno jeli ima kakve veze s frekvencijom?

BIOS P2.00 BIOS P2.00
Opcija Opcija
SSD SSD
HDD HDD
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 22:49 (abajagil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
abajagil kaže...

Evo pogledao sam jos jednom u BIOS, eto nasao sam Advanced/SATA Operation Mode [IDE] umjesto njega da ubacim RAID? Imam verziju P2.00

Slicna je stvar da je to kao i ovaj AHCI samo sto je RAID malo slabiji? Bas me zanima!

Kod Windows Index Score mi je povecao s 5.9 na 7.1 za SSD i memorija je smanjila s 7.3 na 5.9 nesto mi je cudno jeli ima kakve veze s frekvencijom?

Ima veze sa frekvencijom, naravno.

Što hladnije to bolje...
14 godina
neaktivan
MatkoBB kaže...
PR3DA70R kaže...

Ajde mi molim te nabaci ss ako ti nije problem, sa cold boot i restart rezultatima.

To je očito cold boot. Jesam u pravu? :)
Daj sad restart pa nabaci ss. :D 

MatkoBB kaže...
PR3DA70R kaže...

Digo sam nanovo windowse i opet ista pašta, čak i gori rezultat sam dobio. Pa koji klinac... :/

Ovaj put sam instalirao W7 i sad rezultati izgledaju ovako:

Ovo je već nešto... :)

Znači da ti je problem u Win 8... Možda ima veze da li su genuine ili crackirani zbog loadera na početku...

Probaj ugasiti GUI boot:

Jbg nebi znao ;D
GUI boot je ugašen davno, to prvo napravim. :)

Neznam još se trudim naći riješenje, nisam odustao. Idem probat sad convertirat disk u GPT i dignut windowse u UEFI mode.

12 godina
Praedator kaže...

Koji Samsung SSD od 120 ili vise GB ima iste performanse kao Intel 520 serija 180GB?

A da je jeftiniji od Intela?

Razmisljam o kupnji intela opet, ali sad kada citam ovo mozda da ipak uzmem samsunga? 

Evo izvolis Samsung Evo 250GB i bolje su performanse od sada vec starog SF kontrolera koji ima perform drop sa određenim podacima. Sve u svemu biti ces jako zadovoljan i osjetit ces veliki boost nakon hdd-a. A ako zelis dulje jamstvo od 5god. onda no brainer 840Pro koji je na samom vrhu po performansama i pouzdanosti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 2:16 (roby27).
15 godina
Koji SSD?

roby27

- Samsung 840 Evo 250GB sam kolegi preporučio odavno prije (kasniš{#}), a za Samsung 840 pro se slažem, bolje onda uzeti njega, nego Intel 520, Samsung je brži, a cijena skoro ista.

- Negdje sam pročitao da je neka tvornica memorije izgorila ili tako nešto, tko uzima, neka uzme čim prije dok nisu digli cijene.{#}

--- Rijeka se prepoznaje plivanjem, a čovjek razgovorom. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Već sam pitao na ovoj grupi ali nisam uspio saznati da li u moj HP Probook 4710s ( http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=en&cc=us&objectID=c01747459&jumpid=reg_r1002_usen_c-001_title_r0001 Core 2 Duo T5870) stane SSD Kingston V300 ( http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=0140409 ) umjesto DVD-a kojeg jako rijetko koristim.

Zanima me da li mogu DVD staviti u  ladicu kao što postoji ovakva za HDD: http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=SST-TS09 ??

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 10:50 (Erda).
15 godina
Koji SSD?

- SSD ide u tu ladicu, ali je pitanje da li ta ladica paše u tvoj laptop, imaš na stranici proizvođača dimenzije ladice , pa ih usporedi s dimenzijama DVDa iz laptopa.{#}

- Ili idi na Ebay i pronađi ladicu koja odgovara tvome laptopu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 11:05 (Valentin17).

0 0 hvala 0
16 godina
PR3DA70R kaže...
MatkoBB kaže...
PR3DA70R kaže...

Nema smisla opet praviti ss kad će rezultat opet biti sličan... Kažem ti da mi se nikad preko 10s ne podižu windowsi, nebitno da li je restart, cold start ili bilo što treće.

A i većini koji imaju Intela 520 SSD i Win 8 je tako...

13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Intel SSD 120GB serija 330, vidim po netu da je ok disk.

Ima li tko iskustva sa njim da podjeli? {#}

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Praedator kaže...

- OK je to disk, imam ga u jednom laptopu, nisam imao nikakvih problema, ali imaš 3 godine garanciju.

- Još se malo rastegneš i kupiš Smasung 840 pro, koji je brži i ima 5 godina garancije.

17 godina
neaktivan
Praedator kaže...

Imao, u radu se ne vidi razlika. Ja bi išao na Intel 335 180GB radi cijene ili na 250GB sami za 1000 i kusur kuna u ed.

Agent Zero
12 godina
Valentin17 kaže...

roby27

- Samsung 840 Evo 250GB sam kolegi preporučio odavno prije (kasniš{#}), a za Samsung 840 pro se slažem, bolje onda uzeti njega, nego Intel 520, Samsung je brži, a cijena skoro ista.

- Negdje sam pročitao da je neka tvornica memorije izgorila ili tako nešto, tko uzima, neka uzme čim prije dok nisu digli cijene.{#}

Valentin17

Nemoj biti dijete ili još gore žena zatočena u muškom tijelu, budi muško {#} šta ima veze tko je prije, ja sam mu stavio Evo u ducanu gdje je 400kn jeftinije zato sam reagirao i ovo ostalo sto sam napisao to sve stoji.

15 godina
roby27 kaže...

Valentin17

Nemoj biti dijete ili još gore žena zatočena u muškom tijelu, budi muško {#} šta ima veze tko je prije, ja sam mu stavio Evo u ducanu gdje je 400kn jeftinije zato sam reagirao i ovo ostalo sto sam napisao to sve stoji.

- Nije me to zasmetalo, iako je možda tako ispalo.

- Zasmetalo što si stavio Extreme Digital, zbog njega imaš TD od mene, na ovome forumu si već malo duže (očito ne dovoljno dugo), znaš kakvi su s reklamacijama, koliko su spori i kako se ponašaju prema kupcima, čak postoji i tema s iskustvima o kupnji kod njih., znači odhladi se malo.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 16:04 (Valentin17).
12 godina

Koliko god da su spori ipak je 400kn razlike, tebi to nije bitno izgleda ali nekome jest, tako da ti malo ohladi ok? 

16 godina
Koji SSD?

Može li komentar mojih rezultata (jeli to to?)

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Koji SSD?

e rijeseno narucen Samsung EVO 120 GB..... naso sam review ima usporedba i s kingstonom v300 i jos desetak SSD-a i po onom sta sam vidio na stranici bome sije EVO dosta njih....... review

Opali HVALA ↓↓↓
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
jocommb kaže...

e rijeseno narucen Samsung EVO 120 GB..... naso sam review ima usporedba i s kingstonom v300 i jos desetak SSD-a i po onom sta sam vidio na stranici bome sije EVO dosta njih....... review

eh, pokazao si na recenziju ssd-a od 500gb, a kupuješ onaj od 120...nije to isto i razlike nisu malene

evo ti karakteristike pa pogledaj razliku u pisanju ovog kojeg si naručio i ostalih

...nije da je taj loš, ali reca modela od 500gb jednostavno ne odgovara, a i pitanje trajnosti tlc memorije je izraženije na manjim modelima 

12 godina
nani kaže...

Može li komentar mojih rezultata (jeli to to?)

Da uredu je skroz.

16 godina
picajzla0707 kaže...
jocommb kaže...

eh, pokazao si na recenziju ssd-a od 500gb, a kupuješ onaj od 120...nije to isto i razlike nisu malene

evo ti karakteristike pa pogledaj razliku u pisanju ovog kojeg si naručio i ostalih

...nije da je taj loš, ali reca modela od 500gb jednostavno ne odgovara, a i pitanje trajnosti tlc memorije je izraženije na manjim modelima 

a cuj napisali su da nije los koji god kapacitet bio,a i nevjerujem da su tolko drasticne razlike bas...

ovo mi je prvi SSD koji uzimam i nabrzaka sam ga rijesio uzet nisam se bas tolko informiro ko inace sto pregledam sve zivo sta ima al skonto sam da je EVO zdrpi i brisi prilika....{#}

Opali HVALA ↓↓↓
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 17:48 (jocommb).
14 godina
neaktivan
MatkoBB kaže...
PR3DA70R kaže...
MatkoBB kaže...
PR3DA70R kaže...

Nema smisla opet praviti ss kad će rezultat opet biti sličan... Kažem ti da mi se nikad preko 10s ne podižu windowsi, nebitno da li je restart, cold start ili bilo što treće.

A i većini koji imaju Intela 520 SSD i Win 8 je tako...

Sličan u smislu 1-2 sekunde neće biti sigurno. Pokreni BootRacer i restartaj komp pa se uvjeri. A kad to napraviš nabaci ss da se svi uvjerimo. ;) 

16 godina
PR3DA70R kaže...

Sličan u smislu 1-2 sekunde neće biti sigurno. Pokreni BootRacer i restartaj komp pa se uvjeri. A kad to napraviš nabaci ss da se svi uvjerimo. ;) 

Imaš pravo nije 1-2 sekunde nego je 0.1 sekunda razlike... {#}

Ne znam zašto ne vjeruješ da se windowsi ovako brzo dižu, kad je to normalno sa ssd-om.

Evo ss:

ss-restart ss-restart
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ako je tako onda tebi hybrid boot nema ama baš nikakvog utjecaja što mi je teško za povjerovat. Reci mi gdje je logika iza toga, ako ti coold boot nije ništa brži. 

Also:

Molio bi ako nekom nije teško neka napravi isti test cold boot vs restart PC-a sa SSD-om i Win8 gore. Pa da vidimo...

Jer ja sam kod prijatelja napravio test na HDD-u i razlika je nebo zemlja. Cold boot je fakat isti kao sa SSD-om, osim "Desktop" dijela koji je sporiji naravno.

Također dok sam imao OS na HDD-u znam da je boot screen trajao svega sekundu-dvije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 15:15 (PR3DA70R).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozz.

120GB Kingston HyperX 3K ili 120GB Samsung SSD 840 Evo

Koji je od navedenih diskova bolji stim da je cijena ista od 110 eura.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
difrencial kaže...

Pozz.

120GB Kingston HyperX 3K ili 120GB Samsung SSD 840 Evo

Koji je od navedenih diskova bolji stim da je cijena ista od 110 eura.

- Ja bih ti preporučio Samsung 840 Evo.

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Kupio jucer Samsung SSD 840 Evo 250gb u Extreme Digitalu za 1060kn. 

Danas cu ga spojit,dic win pa isprobat malo. 

Svaka preporuka ED za cijenu !

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
drahic kaže...

Svaka preporuka ED za cijenu !

- Za cijenu svakako, a ako bude morao na reklamaciju, onda si naje...

- Inače, odličan SSD, čestitam na kupovini, svakako baci benchmark neki.

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Zasto mislis? Na kraju krajeva,mogu ga nosit na kraju u Samsung ili di vec.(nemam papire kod sebe trenutno)

Hocu,bacit cu benchmark kad ga upiknem i dignem Win. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice