Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.549.000
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
Valentin17 kaže...

191x7

- Pa po ovome benchmarku ovo nije SATA II, nego SATA III.

PR3DA70R

- Bench je OK, sada ne mogu shvatit šta ga koči, čak i da radi sa SATA II taj restart bi morao brže ići, pogotovo jer se radi o win 8, to tamo mora "letjeti".

- AHCI je vidim isto uključen, znači to nije problem.

- Jel imaš ti upaljenu opciju Fast boot?

http://www.eightforums.com/tutorials/6320-fast-startup-turn-off-windows-8-a.html

- Jesi možda stavljao program da vratiš start ili da stroj boota direktno na desktop?

Cold boot sa fast boot opcijom je znatno brži. Znači kada kompletno ugasiš komp i ponovo upališ.

Evo kakve razultete izbaci kada ugasim i upalim komp. Boot screen prođe brijem za manje od 2 sec pa valjda ni ne registrira loadanje. lol

U početku mi je bio upaljen, pa sam ga ugasio, sad sam upalio sam da screenshotam rezultate. Rezultat kada resetiram komp sa fast boot opcijom je isti kao na slici iz prošle stranice.

Kada se PC restarta fast boot ionako ne pomaže. To mene muči, kada ga restartam ili palim sa ugašenim fast bootom se sporo podigne sustav. Što znači da nevalja nešto.

Imam najnoviju inačicu Star8 i namješteno mi je bilo da se stroj direktno booza na desktop. Uninstalirao sam ga i rezultati su čak mrvicu lošiji sada. :/

Edit: MatkoBB restart ili cold boot?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 15:52 (PR3DA70R).
17 godina
Koji SSD?

Kod mene ne postoji opcija Fast Boot {#}?

Da li je to zato sto je iskljucen Hibernate ili...?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

djigibao

- Mislim da je to zbog toga što si ugasio hibernaciju.

- Mislim da mi je ostalo sjećanje još od bete win 8 da kad sam i sam ugasio hibernaciju, da je ta opcija nestala.

--- Tko ima malo novca govori: Što da radim s njim? ,a onaj koji ima mnogo govori: Bože, daj još. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D

0 0 hvala 1
14 godina
Koji SSD?

Evo moj:

A ona skripta (restart time) s foruma mi baca restart time cca. 43 sec što me čudi kad je nekima 20-30 sec. No zadovljan sam, Samsung Pro je zvjerčica, ali i skup je, no 5 god gare. :)
Ovaj Samsung Evo sam čekao i taman dođe 2 tjedna nakon što sam uzo Pro i to za tak malu cijenu, stvarno se isplati, jedino što je TLC, no nebitno za normalnog korisnika.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
PR3DA70R kaže...

Edit: MatkoBB restart ili cold boot?

Svejedno... Bio PC ugašen pa ga palio na tipku ili preko restarta uvijek se upali brzo i nikad preko 10s...

14 godina
neaktivan

Ajde mi molim te nabaci ss ako ti nije problem, sa cold boot i restart rezultatima.

Digo sam nanovo windowse i opet ista pašta, čak i gori rezultat sam dobio. Pa koji klinac... :/

Ovaj put sam instalirao W7 i sad rezultati izgledaju ovako:

Ovo je već nešto... :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 15:28 (PR3DA70R).
17 godina
Koji SSD?

Koji SSD trenutno je najbolji 64GB ili 60GB za 400-600kn?

Inače prije par mjeseci se sjećam da je tu Vertex4 bio vrh. Vidim da ih nema baš po trgovinama...

Koji uzeti sad???

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 14:50 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Inače prije par mjeseci se sjećam da je tu Vertex4 bio vrh. Vidim da ih nema baš po trgovinama...

Koji uzeti sad???

Intel? 335 serija 60GB? 

Nesto svega ima malo po trgovinama, nema ni RAM-a, ni grafickih ni SSD-ova.

Ceka se nesto ili?

Razumijem za graficke jer izlazi nova serija ali cemu SSD nestasica?

Što hladnije to bolje...
16 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Koji uzeti sad???

Uzmeš polovni Intel 330 od 60 GB s garancijom za 400 bez beda.

“Choose your battles wisely. Life is too short to spend it on warring. Fight only the most, most, most important ones, let the rest go.”
14 godina

Ovaj SSD mi se čini kao best buy u budget klasi sudeći po informacijama po netu. Što mislite vi koji više znate i pratite SSD diskove ?? 

Samsung EVO Basic SSD 120GB SATA3 MZ-7TE120BW

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ovaj SSD mi se čini kao best buy u budget klasi sudeći po informacijama po netu. Što mislite vi koji više znate i pratite SSD diskove ?? 

Samsung EVO Basic SSD 120GB SATA3 MZ-7TE120BW

Za te novce, Novi, Samsung, 120GB, odlican {#}

Nerazumijem razliku?

Isti disk po broju a druga cijena?

http://www.edigital.hr/?dosearch=1&cat=0&scf=0&search%5Bname%5D=1&search%5Btxt%5D=MZ-7TE120BW&bn_search=&search%5Bfulldescr%5D=0&search%5Bdescr%5D=0&search%5Boldies%5D=0&search%5Bavail%5D=0&search%5Bprice_from%5D=&search%5Bprice_to%5D=

http://www.edigital.hr/SSD/Samsung_Basic_SSD_120GB_SATA3_MZ-7TD120BW_(840_Series_SATA_6Gb/s)-p29830.html

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 23:59 (Praedator).
14 godina

Nije isti. Pogledaj sve u imenu diska. Ovaj novi je EVO a ovaj skuplji je iz stare serije. "MZ-7TE120BW" vs "MZ-7TD120BW". D vs E {#}.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Nije isti. Pogledaj sve u imenu diska. Ovaj novi je EVO a ovaj skuplji je iz stare serije. "MZ-7TE120BW" vs "MZ-7TD120BW". D vs E {#}.

Znaci jeftiniji je noviji? Ok.

Nisam skuzio jer sam gledao samo zadnje 2 oznake i mislio da je to isti disk. {#}

Hvala

Što hladnije to bolje...
14 godina

A tako piše, sad jesu se zeznuli ili ne nemam pojma. Ja sam sad naručio taj za 619 kn i ako mi dođe neki a da nije novi EVO, neću platiti.

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

A tako piše, sad jesu se zeznuli ili ne nemam pojma. Ja sam sad naručio taj za 619 kn i ako mi dođe neki a da nije novi EVO, neću platiti.

Moraš prvo platiti da bi mogao otvoriti paket. Jedino ako su slali u orginal ambalaži. :D

Agent Zero
14 godina

Kad su mi slali matičnu onda je došla samo matična u njenoj original kutiji kao da sam bio u trgovini. Nije bilo zapakirano u ništa. Nadam se da će tako biti i sada jer neću kupiti ako nije ova nova EVO serija koja je bitno bolja od prethodne.

P.S. Još samo kad bi oni imali normalan customer support pa da ih se može i priupitati kakvo je stanje {#}.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 9:11 (itomic009).
16 godina
Koji SSD?

ovaj tjedan idem po ssd odluka je pala i definitivno se kupuje.....sad jos samo gledam a nikako da se odlucim tocno izmedu samsunga evo 120 GB onaj nove generacije od 619kn, kingston-a v300 120GB, i gledam i po njuskalu dal ima s garancijom nesta mozda i bolje a da je cjena ok pa me zanima kakav je ovaj http://www.njuskalo.hr/ssd-disk/ssd-120-gb-2.5-sata-3-brzina-r-w-550-515-mb-racun-jamstvo-3-god-oglas-7453042 , ovaj http://www.njuskalo.hr/ssd-disk/intel-ssd-160-gb-serija-320-oglas-9112359 ta dva su mi na njuski zapela za oko i isto ovaj na edigital-u..... ajde pomagajte da odlucim koji od ovih i da sam do kraja tjedna s novim ssd-om {#}

Opali HVALA ↓↓↓
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

jocommb

- Ja bih ti preporučio Samsung Evo.{#}

--- Rijeka se prepoznaje plivanjem, a čovjek razgovorom. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D

2 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Koji SSD?

Bože dragi ko još gleda SSD-ove od 800 kn na njuškalu kad su u trgovinama malo više od 600 kn.

Do 120GB Samsung Basic i V300 su najlogičnija i najisplativija kupovina u ovom trenutku.

Što je najbolje, ovaj specijalac prodaje taj Mushkin za 799 kn, a novi u trgovini 769 kn: http://www.ekupi.hr/MUSHKIN-120-GB-Chronos-MKNSSDCR120GB-SSD-disk-272116.aspx :facepalm:

Stvarno se nađe naivaca koji misle da je uvijek najjeftinije na njuškalu od tamo nekog lijevog lika...

4 1 hvala 1
14 godina

Ja isto preporučam EVO model od Samsunga. Po toj cijeni nema boljeg SSD-a sigurno.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ja isto preporučam EVO model od Samsunga. Po toj cijeni nema boljeg SSD-a sigurno.

Koji Samsung SSD od 120 ili vise GB ima iste performanse kao Intel 520 serija 180GB?

A da je jeftiniji od Intela?

Razmisljam o kupnji intela opet, ali sad kada citam ovo mozda da ipak uzmem samsunga? 

Što hladnije to bolje...
16 godina
bill_jobs kaže...

Bože dragi ko još gleda SSD-ove od 800 kn na njuškalu kad su u trgovinama malo više od 600 kn.

Do 120GB Samsung Basic i V300 su najlogičnija i najisplativija kupovina u ovom trenutku.

Što je najbolje, ovaj specijalac prodaje taj Mushkin za 799 kn, a novi u trgovini 769 kn: http://www.ekupi.hr/MUSHKIN-120-GB-Chronos-MKNSSDCR120GB-SSD-disk-272116.aspx :facepalm:

Stvarno se nađe naivaca koji misle da je uvijek najjeftinije na njuškalu od tamo nekog lijevog lika...

kao prvo nisam gledo cjene diskova u svakoj trgovini koja ima.....malo mi je previse posla....lakse mi je stavit linkov vamo i pitat jer kupujem prvi ssd a nemam bas vremena cjele dane sjedit za laptopom i trazit..... i drugo naivac bi bio da sam kupio, a posto se raspitujem prije kupnje nebi reko da sam naivan i glup.....nit bi nekom na oglasu dao onolko kolko trazi nisam nikad ni necu nie trgovina.....

Opali HVALA ↓↓↓
15 godina
Praedator kaže...

Koji Samsung SSD od 120 ili vise GB ima iste performanse kao Intel 520 serija 180GB?

A da je jeftiniji od Intela?

Razmisljam o kupnji intela opet, ali sad kada citam ovo mozda da ipak uzmem samsunga? 

- Inače Intel 520 je nešto sporiji od Samsunga 840 pro.

- Ja bih ti preporučio da si uzmeš Samsung 840 Evo.

- Za 1400 kn u ADMu imaš Evo od 250GB.

EDIT: Jedina zamjerka na Evo su 3 godine garancije, ali kad se pogleda cijena i to može proći.

--- Rijeka se prepoznaje plivanjem, a čovjek razgovorom. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 16:43 (Valentin17).
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Stigao je SSD Kngston HyperX 3K 120GB

Nemogu da nadjem kod BIOS-a "AHCI mode" da prebacim na njega, moja ploca je stara i jeftina....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
abajagil kaže...

Stigao je SSD Kngston HyperX 3K 120GB

Nemogu da nadjem kod BIOS-a "AHCI mode" da prebacim na njega, moja ploca je stara i jeftina....

Ma ima negdje sigurno SATA operational mode...

Twitter: @191x7
15 godina
191x7 kaže...

- Ima, ali ima opcije IDE i RAID, nema AHCI, starija ploča je to, moguće da ni nema podršku za AHCI.{#}

17 godina
Valentin17 kaže...
191x7 kaže...

- Ima, ali ima opcije IDE i RAID, nema AHCI, starija ploča je to, moguće da ni nema podršku za AHCI.{#}

Je li na njoj najnoviji bios gore?

15 godina
191x7 kaže...
Valentin17 kaže...
191x7 kaže...

Je li na njoj najnoviji bios gore?

- Jel ti to mene pitaš?, ovo tu sam pogledao u manual na stranici Asrocka, drugi lik (abajagil) ima problema, ne ja.{#}

abajagil

- Evo kolega 191x7 je dao dobar prijedlog, probaj si snimit najnoviji BIOS za matičnu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 18:51 (Valentin17).
17 godina
Koji SSD?

Joj oprosti. :)

Recimo da pitam njega.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
PR3DA70R kaže...

Ajde mi molim te nabaci ss ako ti nije problem, sa cold boot i restart rezultatima.

ss ss
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 19:19 (MatkoBB).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice