Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.187
|
čitano: 3.222.524
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji SSD?
Bolji je Kingston od tog Samsunga, ako ima garu i nije korišten, ako je ona je ipak bolji novi uređaj.
14 godina
A piše nekorišten i zapakiran, tako da neznam sad, ak ima garanciju tak mi je svejedno ak neću osjetit neku razliku u brzini.
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ljudi ja si želim uzet novi hard disk,znam da nije ta tema,ali da ne otvaram bezveze novu,nadam se da modovi nece zamjerit

de mi preporucite neki do ajmo rec 500 kn,vidjo sam u adm,od 1 terabajt za 500 kn,ili 2 terabajta za 750 kn,pa sad dal je to jeftino i ne kvalitetno ?

ovaj http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=9727&osCsid=56891c12f22c2899a2d76c34aad1a25f

ili recimo ovaj http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=13019&osCsid=56891c12f22c2899a2d76c34aad1a25f

dok ima isti od terabajt al 1000 kn razlika kolko vidim je samo sto je taj serial atat II a ovi jeftiniji serial ata III

Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ako netko iz BiH planira uzet SSD, odlicna ponuda...http://www.pik.ba/artikal/7208189/ssd-samsung-830-256gb-2-5/

samsung 830 256gb 275km (1100kn)

Google Search Is Your Friend
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

EVo i mene uzeo sam si asrock 990fx extreme 3 i napunio sam 800 gb 1 tb hardisk i steka za poludit jednostavno ne moze sistem i podaci ici na isti disk ai vrijeme je na ssd ... trazim nesto tipa 120 gb pa poslje mozda prodam i nadoplatim za 256 gb ali sad ne gledam brzinu pisanja i citanja jer predpostavljam da pola vas koji imaju su promjenili xy ssdova i ne skuze razliku u redu ( ako krivo mislim ispravite me ) nego gledam sta kad napunis ssd npr 100 gb i 20 gb je free ili tako nesto dal ssd pocne stekat ,rikavat ,blesirat iili takvo nesto...pa isto tako i pitam sta mi preporucate nekako vertex 4 su mi najbolji sta vi kazete ? 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ili Vertex 4 , OCZ Vector , Samsung 840 PRO ... ovisi koliko mislis dati para !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

koji od njih radi bolje kad se napuni il je sve to isto s*anje drugo pakovanje  ?

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
14 godina
Damir1908 kaže...
Haf932 kaže...

koji od njih radi bolje kad se napuni il je sve to isto s*anje drugo pakovanje  ?

Koji god uzmeš od ova tri ne možeš pogriješit, svi oni su sam vrh ponude SSDova. Možeš slobodno gledat na cijenu, pa koji je jeftiniji, toga uzmeš.

Valentin
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Damir1908 kaže...
Haf932 kaže...

Koji god uzmeš od ova tri ne možeš pogriješit, svi oni su sam vrh ponude SSDova. Možeš slobodno gledat na cijenu, pa koji je jeftiniji, toga uzmeš.

Sa ovim podvučenim se u potpunosti slažem!?

Ali samo da napomenem, Vertex 4 radi u dva "mod"-a: performance - kada je na disku zauzeto do 50% i storage - kada je na disku zauzeto više od 50% (klik), stoga mislim da se on nebi trebao nalazit u društvu Vector-a i 840 Pro!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
12 godina
protjeran
Koji SSD?

Odlučio sam uzet jedan SSD od 128gb da na njega instalraim windowse (7 ili 8), a za ostalo ću uzet HDD.

Šta mislite o ovom? Jel ima neki bolji od 128gb?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ganap kaže...

Odlučio sam uzet jedan SSD od 128gb da na njega instalraim windowse (7 ili 8), a za ostalo ću uzet HDD.

Šta mislite o ovom? Jel ima neki bolji od 128gb?

Trenutno je to najbolji "obični" SSD, ali je cijena malo previsoka, ja bi rađe uzeo Samsung 840 Pro koji je zericu sporiji ali je 350 kuna jeftiniji, mislim da Vector ne opravdava toliku razliku u cijeni!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
16 godina
Koji SSD?

Digli su mu cijenu!

Sva sreća da nisam previša mudrovao te sam ga kupio prije neki dan za 839kn :)

Pump The Jam Pump It Up
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bruno03 kaže...

Digli su mu cijenu!

Sva sreća da nisam previša mudrovao te sam ga kupio prije neki dan za 839kn :)

Vidim da je cijena opet otišla gore, također srečom, početkom tjedna ja dobio svoj od 256 Gb za 1460 kn, milina, radi kao metak!?

12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Da li cu recimo osjetiti razliku između Samsung 840 basic i 840 pro? PC služi za multimediju, i za neke zahtjevnije igre (pogledajte konfu pod moj pc).. Pa me zanima da li je isplativije uzeti Pro ili Basic s obzirom na razliku u cijeni...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kalmageddon kaže...

Da li cu recimo osjetiti razliku između Samsung 840 basic i 840 pro? PC služi za multimediju, i za neke zahtjevnije igre (pogledajte konfu pod moj pc).. Pa me zanima da li je isplativije uzeti Pro ili Basic s obzirom na razliku u cijeni...?

Uzmi basic. Pro je za heavy usere. Nećeš primjetiti razliku.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Kalmageddon kaže...

Obzirom da je cijena Pro modela skočila gore, ako nisi nešto posebno zatjevan, uzmi Basic, jer je razlika od 350 kn po mom mišljenju prevelika, prošli tjedan je Pro model bio oko 850 kn i da je i sad takve cijeene njega bi ti preporučio a pošto je 1000 kn, mislim da se ne isplati, uzmi Basic!?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.6.2013 19:53 (Ivsa).
15 godina
neaktivan
Ivsa kaže...
DamageHigh kaže...
Kalmageddon kaže...

Obzirom da je cijena Pro modela skočila gore, ako nisi nešto posebno zatjevan, uzmi Basic, jer je razlika od 350 kn po mom mišljenju prevelika, prošli tjedan je Pro model bio oko 850 kn i da je i sad takve cijeene njega bi ti preporučio a pošto je 1000 kn, mislim da se ne isplati, uzmi Basic!?

Za 350Kn više dobiva MLC NAND koja ima 3000 P/E vs 1000 za TLC od 840 basic, 2 god. jamstva više, veće brzine zapisivanja, manje latencije(zbog NAND-a). Smatram da se isplati.

16 godina
Wuk19 kaže...

Za 350Kn više dobiva MLC NAND koja ima 3000 P/E vs 1000 za TLC od 840 basic, 2 god. jamstva više, veće brzine zapisivanja, manje latencije(zbog NAND-a). Smatram da se isplati.

Ma...njemu to apsolutno ništa ne znači...jedino garancija. Treba odvagnuti vrijedi li 2 god jamstva 350 kn...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

S obzirom da će mu to biti prvi SSD, moja preporuka je 840 Pro.

Zašto:

1. naveo u prethnodnom postu
  2. Toliko je bilo glasina da će TLC-om SSD-ovi biti jeftinije da sada kada gledam razliku pitam se tko je tu lud. Kolegi će to biti primarni disk za sve, eventualno da mu je to kupovina sekundarnog SSD diska kojem je namjena za igre i multimediju tada bih mu možda preporučio 840 Basic, ali veliko možda.

Nemojte me krivo shvatiti, sami SSD 840 Basic je OK SSD te ima svoje mjesto u svijetu SSD-ova samo razlika u cijeni naspram 840 Pro nije velika kako bi ga opravdala.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Koji SSD?

Slažem se sa kolegom Wuk19.

Valentin

0 0 hvala 0
16 godina
Koji SSD?

Treba mi SSD za laptop (Asus N76) kao primarni hdd (za win i alate s kojima svakodnevno radim VisualStudio, VMware, NetBeans... ), molim vas da mi pomognete u izboru između:

• Samsung 840 Pro Series (530/390)
  • OCZ Vector (550/400)
  • OCZ Vertex4 (560/430)
  • INTEL 520 (550/520)

U zagradama su brzine pisanja/čitanja. Uzeo bi 128 GB.

Hvala unaprijed.

9 Samsung 840 Pro Series
4 OCZ Vector
1 OCZ Vertex4
6 INTEL 520
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 14:25 (nani).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
nani kaže...

Treba mi SSD za laptop (Asus N76) kad primarni hdd (za win i alate s kojima svakodnevno radim VisualStudio, VMware, NetBeans... ), molim vas da mi pomognete i uzboru između:

• Samsung 840 Pro Series (530/390)
  • OCZ Vector (550/400)
  • OCZ Vertex4 (560/430)
  • INTEL 520 (550/520)

U zagradama su brzine pisanja/čitanja. Uzeo bi 128 GB.

Hvala unaprijed.

Ja bih išao na Samsung 840 pro 128gb, nešto sporiji od vectora ali jeftiniji.

Kalko1212 ingame
14 godina
Koji SSD?

Od ovih navedenih možeš ići ili na Samsunga ili OCZ Vector, potpuno svejedno. Samsung je jeftiniji, ali i nešto sporiji od Vectora, ali realno gledano to je zanemarivo.

Ipak moj glas za OCZ Vector.

Valentin

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Moj glas ide za Intel.
Nikad dosta. Nikad, nikad dosta. Oko vrata imaš srebro, a htio bi tozla...
17 godina
Koji SSD?

Pošto se radi o laptopu, razmisli o nečem većeg kapaciteta, ne moraju nužno biti te brzine jer se razlika uglavnom očituje u benchmarcima i to na stolnim računalima s dobrim kontrolerima.

Recimo ja bih prije uzeo Kingstona V300 240GB za laptop nego Samsunga Pro 840 128 GB.

Twitter: @191x7
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Koji SSD?

Ovo što sam malo gledao cijene su sve tu negdje (do 100 KN +/-, uzimam bez PDV-a), za kapacitet mislio sam da mi je dosta 128 GB u laptopu bi ostao njegov HDD 1TB (5400 o/min :()

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Laptop ti ima mjesta za dva diska?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Može se izvaditi DVD čitač.

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
14 godina
Koji SSD?

Ako u laptopu ostaje HDD, onda ti je dosta kapacitet od 128GB.

Inače od ovih koje imaš tu navedene, ni s jednim ne možeš pogriješit, svi oni su sam vrh ponude.

Valentin

0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Ako vadi DVD čitač, onda mu treba i nosač za disk da bi ga uopće mogao montirati umjesto DVD-a.

Ako u laptopu već ima 1TB i tako će i ostati, onda mu je dovoljno i 60-64-90 GB SSD.

120-128GB samo ako planira sam SSD u laptop a ovaj od 1TB (ili koliko već) staviti u ladicu/kućište za prijenosni disk.

Ja sam mislio da baš mijenja disk iz laptopa za SSd i da bi imao samo SSD u njemu, odtud preporuka za 240-256 GB SSD.

I dalje mislim da mu za laptop ne igra veliku razliku uzeo SSD od 800 Kn za 120GB ili od 1200 Kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice