Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.201
|
čitano: 3.314.492
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

jel mu padaju performanswe kad se napuni pola ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Ne padaju ni jednom jer su sinkroni !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
Haf932 kaže...
Cervantes kaže...

Dečki recite mi jel mi se isplati uzet ssd

SSD Samsung 128GB 830 Series  jel bolji od vertexa 4?

Da , isplati se uzet , pogotovo po OVOJ cijeni !

Mogu i ja dat oglas kako prodajem Porsche 911 za 300kn, pa kad netko pita onda cu mu rec kako trenutno nema. Ne postoji bolji nacin za dovuci kupca na svoje stranice nego neke artikle oglasiti puno jeftinije nego kod konkurencije a uopce ih ne imati na zalihi ili imati 2-3 komada koji ce se unaprijed prodani. Zbog ovakvih stvari www.idealo.com (tocnije idealo.de - njemacka verzija nabava.net-a) je trajno banirao neke ducane, dok kod nas to jos uvijek sasvim normalno funkcionira. Iako, ova cijena bi u stvari i trebala biti takva (vani je 90€). Cijene SSD-a opcenito rastu na svjetskom trzistu kroz zadnjih mjesec dana.

Haf932 kaže...

Ne padaju ni jednom jer su sinkroni !

Ovo je treci i zadnji put da cu ovo napisati ovdje:

Performanse padaju sa popunjenoscu drivea. Razlika izmedju asinkrone i sinkrone memorije je sto asinkronoj na istom kontroleru performanse padaju vise. Uz vrstu memorije na pad performansi popunjenoscu drivea utjece i tip kontrolera i firmware.

Dobar primjer za to ti je upravo Vertex 4 (sinkroni) koji firmwareom 1.4 uvodi performance mod ispod 50% i storage mod iznad 50% popunjenosti). Prije 1.4 i 1.5 firmwarea performance drop je bio ogroman unatoc sinkronoj memorji.

16 godina
neaktivan
Koji SSD?

evo napokon sam uhvatio vremena i malo proguglao za čega služi ona famozna particija od 100mb što ju Win 7 napravi pri formatiranju diska, pa eto nek se zna možda nekom i zatreba...služi za jeb..nu virtualizaciju, ako želite korisiti win xp na win 7 e pa na tu particiju win 7 spreme MBR datoteku od win xp jer na jednom disku nemogu biti dva MBR-a! Tako da ako nemate u planu korisiti virtualni xp slobodno možete formatirati disk i bez te particije!

e sad da se vratim na svoj novo pečeni disk intel ssd 520 120gb par postova prije sam objavio SS diska s neispravnim pratition alingmentom i zahvaljujući kolegi MiCEK-u {#} sam vrlo bezbolno pomoću Partition Wizard poravnao svoje particije i dobio nove rezultate!

usporedbe radi ovdje su rezultat prije i poslije poravnanja particije razlika je očigledna {#}

e sad me samo još jedna stvar muči, ako je taj "AS SSD Benchmark" iole relavantan i točan pokazatelj brzine ssd-a nije mi jasno gdje je onih famoznih 500mb +/- u čitanju i pisanju???? ok u čitanju je blizu ali u pisanju...{#}  ili ja tu neš nisam dobro vidio, pa ako netko ima koju pametnu slobodno nek podjeli...

prije prije
poslje poslje
od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2012 16:34 (McNEKONTROLIK).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
McNEKONTROLIK kaže...

e sad me samo još jedna stvar muči, ako je taj "AS SSD Benchmark" iole relavantan i točan pokazatelj brzine ssd-a nije mi jasno gdje je onih famoznih 500mb +/- u čitanju i pisanju???? ok u čitanju je blizu ali u pisanju...{#}  ili ja tu neš nisam dobro vidio, pa ako netko ima koju pametnu slobodno nek podjeli...

ima ali u drugim bencmarcima koji drukčije testiraju,npr atto

vidi ove moje rezultate gdje je moj 128gb jači od 240 gb ssd-a,trebalo bi bi obratno,oba su vertexa4

tu utječe koji je kontroler na mbo ili koji je ahci driver

moj je desno moj je desno
kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2012 16:47 (dery).
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

da samo mene pati dali je onda taj moj rezultat ok za taj ssd ili ne, matična je pod moj pc i mislim da ništa nebi trebalo biti usko grlo...tako da mi i dalje nisu jasne te brzine!

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji SSD?

dobro je to obzirom da imaš amd platformu , jer ipak je to intelov ssd

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

To su odlični rezultati za tu platformu. Nemaš brige. Uživaj u SSD-u...;)

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
Koji SSD?

Pozdrav, zanima me ocz solid 60gb. Je li on asinkron ili sinkron? Isplati li se za uzeti za 350kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Provjeri manualno da li ti radi TRIM. AMD-ovi driveri, pogotovo na starijim plocama ko sto je u tebe, cesto znaju zajebavat na tom podrucju.

U Start izborniku, u pretrazivacu upisi "cmd". Gore na spisku ce ti se pojaviti aplikacija. desni klik na nju i izaberi "run as administrator".

Otvorit ce ti se prompt na c:\Windows\system32>

utipkaj: fsutil behavior query disabledeletenotify

ako je odgovor: DisableDeleteNotify = 1 - znaci da TRIM naredba ne dolazi do SSD-a

ako je odgovor: DisableDeleteNotify = 0 - znaci da je sve u redu tj. da TRIM radi

Ako TRIM ne radi moras ga aktivirat rucno. Upisi : fsutil behavior set disabledeletenotify 0

na kon ovoga TRIM bi trebao raditi sto mozes provjerit metodom koju sam opisao na pocetku ovog posta.

EDIT: Ovo je upuceno McNEKONTROLIKU, zaboravio sam citirati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2012 22:05 (BlueMax).

2 0 hvala 1
16 godina
sLim95 kaže...

Pozdrav, zanima me ocz solid 60gb. Je li on asinkron ili sinkron? Isplati li se za uzeti za 350kn?

To je neka stara zaliha,ili polovna roba-nije baš isplativa kupnja.

16 godina
BlueMax kaže...
..

Mogu i ja dat oglas kako prodajem Porsche 911 za 300kn, pa kad netko pita onda cu mu rec kako trenutno nema...

-klasična trgovačka praksa. Svi googlaju i 'njuškaju', .. i vjeruju dobivenom rezultatu. Cilj je postignut ako okreneš tel. jer predpostavka da prosječan dućan ima prosjećnu ponudu i cijenu, pa na kraju kupac ipak kupi upravo kod takvog (namjerno) lažnjaka.. Nema pomoći.

-Prije cca 2g. jedan neimenovani (MSan) distributer, je dao na recenziju u BUG neke HDDove, mada su veleprodaja (King je 20% skuplji od svih ostalih), BUG je objavio cijene koje su bile daleko niže od onih u trgovinama. .. Svejedno titula bestbuy i napisani textovi su učinili svoje. Na postavljeno pitanje BUGu gdje se konkretan disk može kupiti za tu cijenu, .. (i na to BUG ne može utjecati) Tako se radi biznis. Daleko smo od tog da bi netko bio banan zbog takve prakse.

McNEKONTROLIK kaže...

evo napokon sam uhvatio vremena i malo proguglao za čega služi ona famozna particija od 100mb što ju Win 7 napravi pri formatiranju diska, pa eto nek se zna možda nekom i zatreba...služi za jeb..nu virtualizaciju, ako želite korisiti win xp na win 7 e pa na tu particiju win 7 spreme MBR datoteku od win xp jer na jednom disku nemogu biti dva MBR-a! Tako da ako nemate u planu korisiti virtualni xp slobodno možete formatirati disk i bez te particije!

..

- netočno.

- bitlocker je razlog, kao i ostali sigurnosni razlozi (skriven, nema letter) uz recovery, na osmici povečan na 350MB zbog virtualizacije i povezanih sitnica ali ne MBR i multiboota. MBR je MBR, sve boota bez obzira na to, OSevi su i dalje na različitim particijama dok virtualizacija nema baš nikakve veze s MBRom i razlogom... (pitao si pogrešnu osobu ili pogrešno formulirao pitanje, ili googlaj ponovo.. možda i ja griješim).

- MSov boot mora biti na primarnoj aktivnoj particiji. MBR pokazuje na tu particiju (to je sve što MBR radi). Aktivna particija preuzima bootanje OSa tj loader. OS može bit bilo gdje, loader ima te podatke..

- Standardi ograničavaju primarne particije na 4. Zato postoji Extended, ali ona ne može bit boot. -> optimalno primarna + extended.

- Inače stara navika, disk na kojem planiram multiboot standardno kreiram s primarnom aktivnom particijom 512MB ponekad FAT32, NTFS. Ostalo extended, neogranićen broj particija i kombinacija. Nevažno koji OSevi i sl.

Nevažno za normalno korištenje tj jedna boot, jedna OS, ostaju još dvije particije na raspolaganju... dovoljno za većinu.

The Man kaže...
ez3kiel3p kaže...
Nitko ne zeli ici na veci protok robe a time i vecu zaradu, vec bi svi najrađe zaradjivali na prodaji "zraka".

Problem je u tome što smo mi mala zemlja i što još nismo ušli u EU, tak da je gotovo nemoguće postići veći protok robe.

-nismo mali. Dok smo u shoping išli u Trst i Klagenfurt, trgovci su trljali ruke, nakon tog, veliki lanci, banke, su došli ovamo (nisu propali), zbog zarade. ... 4.5mil je malo u svjetskim razmjerima ali je dovoljno za trgovački lanac, njih desetak. Problem je kad se sve raspadne (kriza) koja nema puno veze s nama, ali posljedice su tu. Lanci zarađuju (DM i Lidl čak kao uzorne firme za djelatnike). Banke, Telekomi.. samo kod nas posluju pozitivno dok su u ostatku svijeta ispod nule. Dakle, mali smo, govna smo, ali i dajemo (gubimo) profit.. Mali smo ali velikom njemačkom Tcomu intersantni, bankama također. Zaključak?

Naše cijene strane robe su više nego u domicilnim zemljama, dok su npr vegeta jeftinija vani nego kod nas... to nema veze s matematikom-logikom, to je rezultat marža (naših trgovaca) i poreza (naše države).

Ako odeš u kinu po kontejner robe, trebaš imati keš u džepu. Ako nemaš keš? Kredit, banci daješ polovicu profita... tako se ne posluje s profitom, tako se samo otplaćuje kamata. To je naš problem. Druge zemlje mogu također imati malo-jednako stanovnika, sasvim drugačija situacija.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Koji SSD?

Evo ja imam problemčić, danas sam ubacio novi Mushkin Chronos 60GB i instalirao ga je, ali ga ne vidim, jedino u Device Manageru se vidi.

Evo slike

Maurer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
David87 kaže...

Evo ja imam problemčić, danas sam ubacio novi Mushkin Chronos 60GB i instalirao ga je, ali ga ne vidim, jedino u Device Manageru se vidi.

Evo slike

Nije ti particioniran (i formatiran). Moraš to u disk managementu srediti.

Samo ti nema smisla tako ubosti SSD kao dodatni disk (pogotovo ako već nemaš SSD), SSD je koristan samo kao sistemski disk (disk za podatke kojima se često/puno pristupa).

Twitter @191x7 za pomoc oko racunala i preporuke hardvera...
14 godina
191x7 kaže...
David87 kaže...

Evo slike

Nije ti particioniran (i formatiran). Moraš to u disk managementu srediti.

Samo ti nema smisla tako ubosti SSD kao dodatni disk (pogotovo ako već nemaš SSD), SSD je koristan samo kao sistemski disk (disk za podatke kojima se često/puno pristupa).

ma idu na njega novi windowsi za koji sat, al mi je ovo bilo čudno malo zašto ga nema

Maurer
16 godina
David87 kaže...

.. jedino u Device Manageru se vidi.

Evo slike

David87 kaže...
..

ma idu na njega novi windowsi za koji sat, al mi je ovo bilo čudno malo zašto ga nema

-kad si ušao u disk manager. Nešto je iskočiolo? Initialize, .. fromat. To je to. pošto ide novi install, ne radi ništa, nego u samom instalu, ili ako je cilj testirati, kasnije obriši particiju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 16:35 (ihush).
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ako ces na njega windowse nista ne diraj prije instalacije.

1 0 hvala 0
15 godina

Dao bih se kladit da navedeni disk NIJE raspoloziv , sto je cest slucaj kod njih !

Music As A Weapon !!
14 godina
ihush kaže...
David87 kaže...

Evo slike

David87 kaže...
..

-kad si ušao u disk manager. Nešto je iskočiolo? Initialize, .. fromat. To je to. pošto ide novi install, ne radi ništa, nego u samom instalu, ili ako je cilj testirati, kasnije obriši particiju.

evo stavio sam Windows 8 na SSD i nakon boota vidim samo crni ekran i kursor miša, a ne mogu ući u safe mode! Poludit ću više s tim glupostima. Nikad ništ od prve nemogu složit, vražje čudo!! {#}

Maurer
16 godina
David87 kaže...
ihush kaže...
David87 kaže...

Evo slike

David87 kaže...
..

evo stavio sam Windows 8 na SSD i nakon boota vidim samo crni ekran i kursor miša, a ne mogu ući u safe mode! Poludit ću više s tim glupostima. Nikad ništ od prve nemogu složit, vražje čudo!! {#}

To ti je od piratskog loadera,možeš napraviti system restore.Znam iz iskustva.{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 19:15 (zzz).
14 godina
Kak misliš piratskog loadera, koristio sam samo serijski ključ i to je to, odma nakon instalacije poslije boota crni ekran i miš, a u safe mode mi ne da, F8 uopće ne funkcionira
Maurer
16 godina
David87 kaže...
Kak misliš piratskog loadera, koristio sam samo serijski ključ i to je to, odma nakon instalacije poslije boota crni ekran i miš, a u safe mode mi ne da, F8 uopće ne funkcionira

Sad su promjenili u SHIFT+F8,ali ako si nešto piratko stavija ni to neće pomoći.

14 godina
A kak da napravim system restore?? Ili da bar uđem u safe mode?? Napravio sam čistu instalaciju, bez ikakvog upgradea i bez ikakvih loadera...
Maurer
16 godina
Koji SSD?

ctrl alt delete za otvoriti task menager,pa iz njega otvori control panel.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 19:37 (zzz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji SSD?

ovaj shift+f8 ne šljaka, otvara mi samo boot opciju s kojeg hardamogu bootat, ništ drugo

Maurer
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji SSD?

ctrl+alt+delete također ne pomaže, jer neće otvorit, samo crni ekran i miš

Maurer
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
David87 kaže...

ctrl+alt+delete također ne pomaže, jer neće otvorit, samo crni ekran i miš

Skrenuli smo sa teme,pogledaj na ovoj temi o win 8.

16 godina
Koji SSD?

-spojen neki drugi disk?

btw, ugl je loader, instaliraj čistu verziju ne uberedišn..

1 0 hvala 0
14 godina
ihush kaže...

-spojen neki drugi disk?

btw, ugl je loader, instaliraj čistu verziju ne uberedišn..

Ma yebemu sunce, HDMI i TV je spojen isto i onda je napravio sliku na TV-u, sad je riješeno! {#}

Maurer
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice