Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.517.189
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
Intel 520 zemi. To je Rolls-Royce među SSD-ovima. OCZ može da se skrije u rupu.
Sve je moguće osim drvene peći, a i ona ako se ne loži.
17 godina
191x7 kaže...

1 x OCZ SSD Agility 3 60GB , MB 2.5" SATA III, Native TRIM support

1 x Hitachi 1TB, Desktop Deskstar 7K1000.D, 32MB,SATA III-600

1.124,01Kn @ ADM

Imaš ploču s Z68 čipsetom - spoji SSD i koristi ga za Intel Smart Response Technology.

U protivnom:

1 x Intel 120GB SSD 520, 2.5", SATA III-600, R/W:550/520MB/s

1.110,00Kn @ ADM

šta bi ti uzeo od te dvije kombinacije?

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
17 godina
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.9.2012 11:13 (toxic).
17 godina

Od one 2 kombinacije ja bih uzeo SSD od 120 GB jer već imam disk od 1000GB.

Intel ili Samsung - smatram ih najkvalitetnijima.

Ova dva ssd-a što si naveo oba su dobra. Intel kvalitetniji, Corsair s više prostora.

Ako ti toliko treba tih 60 GB prostora više (što nije malo) uzmi tog Corsaira.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Samo jos treba dodati da je onaj Corsair asinkroni. E sad ako mu to ne igra nikakvu ulogu nek si uzme taj! Sto se Intela 520 tice, vrhunski ssd! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
The Man kaže...
Intel 520 zemi. To je Rolls-Royce među SSD-ovima. OCZ može da se skrije u rupu.

Naporan si.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
Koji SSD?

Razlike između novih asinkronih i sinkronih su vrlo male. Asinhronima ne pada brzina toliko kao što je nekoć bilo.

To je izjavio sam Linus Sebastian, onaj s LinusTechTips i Ncix.com. Ne znam koliko je u pravu, ali tip rijetko griješi kad je hardver u pitanju.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

razlika izmedu intela 330 i 520?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
toxic kaže...

U normalnom radu neprimjetna.

17 godina
toxic kaže...

Trajanje jamstva (serija 330 ima kraće), korištena drugačija memorija, serija 330 ima malo lošiji kontroler.

Uglavnom, serija 330 je jeftinija jer je 520 viša klasa.

17 godina
191x7 kaže...

Razlike između novih asinkronih i sinkronih su vrlo male. Asinhronima ne pada brzina toliko kao što je nekoć bilo.

To je izjavio sam Linus Sebastian, onaj s LinusTechTips i Ncix.com. Ne znam koliko je u pravu, ali tip rijetko griješi kad je hardver u pitanju.

Jedino sam na njega pretplaćen na youtubeu. Ima zanimljive, šaljive i korisne video reviewse.

Baš sam sada naletio i na njegov video u kojem govori da isključivanjem hibernacije dobijete dosta prostora na SSD-u pa će to biti korisna informacija onima koji to još ne znaju.

Ja sam prije nekoliko tjedana to otkrio preko ovog linka (slučajno naletio kad sam pokušavao namjestiti macro tipku za sleep na tipkovnici) i na svojem 90 GB SSD-u dobio više od 5 GB prostora.

Evo i Linusov video o tome:

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

U mom slučaju konstantan je pad samo acc.time read sa 0,225 na 0,339 što je skoro zanemarivo.

15 godina
neaktivan

Heh ovako planiram skupiti nesto para da si kupim neki ssd pa sam naletio na jedan dobre cijene rijec je o Kingston’s SSDNow V+200 (60 GB) cijena 150 KM ili oko 600 Kn, znaci znam da je ovih 60 GB malo ali meni ce biti dovoljno za sistem jer vec imam jedan hdd od 500 GB pa bih taj koristio za sve ostalo. Eh posto nisam dosad imao iskustva molio bih za misljenje u vezi ovog ssd-a ili ako ima neki bolji za te pare da predlozite.

www.noviportal.net
16 godina
muhaqeri kaže...
191x7 kaže...

U mom slučaju konstantan je pad samo acc.time read sa 0,225 na 0,339 što je skoro zanemarivo.

Pa i nije baš zanemarivo. To je povećanje od 50%. Access time se odražava u random operacijama koje SSD vrši, a koje su ujedno i najbolji pokazatelj performansi SSD-a.

Ali generalno se slažem, nisu to nekakve drastične razlike...

17 godina
RealMadrid4Ever kaže...

Heh ovako planiram skupiti nesto para da si kupim neki ssd pa sam naletio na jedan dobre cijene rijec je o Kingston’s SSDNow V+200 (60 GB) cijena 150 KM ili oko 600 Kn, znaci znam da je ovih 60 GB malo ali meni ce biti dovoljno za sistem jer vec imam jedan hdd od 500 GB pa bih taj koristio za sve ostalo. Eh posto nisam dosad imao iskustva molio bih za misljenje u vezi ovog ssd-a ili ako ima neki bolji za te pare da predlozite.

Ok je taj SSD i 60GB može proći za sistemski disk (Windowsi + par programa), no većinu programa i igre ćeš morati instalirati na drugi disk. Najbolje bi bilo kad bi se mogao razvući na SSD od barem 80-90GB.

17 godina
191x7 kaže...
toxic kaže...

Trajanje jamstva (serija 330 ima kraće), korištena drugačija memorija, serija 330 ima malo lošiji kontroler.

Uglavnom, serija 330 je jeftinija jer je 520 viša klasa.

da li cu ja kao korisnik koji uz programiranje (vb ništa zahtjevno) igra igre primjetit razliku izmedu ta 2 diska?? jer ako cu primjetit razliku u brzini izvodenja raznih aplikacija i otvaranje istih onda cu zrtvovat tih 60gb razlike ali ako ja kao obicni korisnik to necu kuzit onda bi mi dobro došo koji gb viška

16 godina
toxic kaže...

da li cu ja kao korisnik koji uz programiranje (vb ništa zahtjevno) igra igre primjetit razliku izmedu ta 2 diska?? jer ako cu primjetit razliku u brzini izvodenja raznih aplikacija i otvaranje istih onda cu zrtvovat tih 60gb razlike ali ako ja kao obicni korisnik to necu kuzit onda bi mi dobro došo koji gb viška

Nema teorije da primjetiš razliku.

17 godina
Koji SSD?

Posto kupujem najverovatnije sutra ili najkasine u subotu ssd, konacan odgovor je intel ssd u svakom pogledu? ako cu uzet intela onda bih ovog od 180gb..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
toxic kaže...

Posto kupujem najverovatnije sutra ili najkasine u subotu ssd, konacan odgovor je intel ssd u svakom pogledu? ako cu uzet intela onda bih ovog od 180gb..

Intel je way to go...dobar deal je taj od 180 GB.

17 godina
Koji SSD?

Imam 3 kompa (2x desktop, 1x laptop), i na sva tri SSDove (60,80,120gb), ovaj 120gb je asinkroni, a 60 i 80 u malo stariji, 1-2 godine. Iskreno, svi rade dovoljno brzo! Proslo je vrijeme onih prvih patriot warpova i slicnih, kada su se desavala cudna zastajkivanja. Razlike su vidljive samo u benchmarkovima, u realnom radu (kompovi su mi uglavnom za programiranje) svi rade dobro, svi su miljon puta brzi od HDDova, ja sretan!

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
@ toxic

Imam taj Intel 330 od 60 GB u laptopu i radi savršeno. Kod SSD-ova ti je uglavnom pravilo da su oni većeg kapaciteta nešto sitno brži, ali REALNO, kod odabira SSD-a bi se u današnje vrijeme trebalo gledati samo na pouzdanost, pošto su svi podjednako brzi, a kad je u pitanju pouzdanost Intel dominira.
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

I ja ću uskoro po tog Intela 330 od 180GB

Osim ako ne dobijem jednog Hyper X-a iz bugove nagradne igre {#}

He who dares wins.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koliko sam zadovoljan najbolje govori činjenica da bi ga u slučaju kupovine novog zamijenio s istim modelom većeg kapaciteta.

Intel 330 vam ispadne kao Audi A6, dok je Intel 520 kao Audi A8. Oba su super.
16 godina
neaktivan
Koliko sam zadovoljan najbolje govori činjenica da bi ga u slučaju kupovine novog zamijenio s istim modelom većeg kapaciteta.

Intel 330 vam ispadne kao Audi A6, dok je Intel 520 kao Audi A8. Oba su super.
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
RealMadrid4Ever kaže...

Ok je taj SSD i 60GB može proći za sistemski disk (Windowsi + par programa), no većinu programa i igre ćeš morati instalirati na drugi disk. Najbolje bi bilo kad bi se mogao razvući na SSD od barem 80-90GB.

Ma nece biti toliko problem jer igre ne igram od vecih programa koristim office, adobe master collection i visual studio i  tako da cu nekako utrpat to na 60 GB ( trenutno imam 90 programa installiranih oko 35 GB i to je otprilike to).Jos samo jedna stvar dali je ovaj ssd asinkroni ili sinkroni.

www.noviportal.net
17 godina
RealMadrid4Ever kaže...
191x7 kaže...

Ma nece biti toliko problem jer igre ne igram od vecih programa koristim office, adobe master collection i visual studio i  tako da cu nekako utrpat to na 60 GB ( trenutno imam 90 programa installiranih oko 35 GB i to je otprilike to).Jos samo jedna stvar dali je ovaj ssd asinkroni ili sinkroni.

To je asinkroni SSD (review). Ali je dosta brz pa ako imaš dobru priliku uzmi ga.

@191x7

Ja imam instalirano mnoštvo programa (Corel, Office, Photoshop Elements, Flash CS3, Dreamweaver i 50-tak drugih programa i programčića zajedno sa dokumentima te kompletan SP1 update) i zauzeće prostora na SSD-u mi je 34 GB. Samo da igre instalira na hdd bit će mu dovoljno prostora. Iako je bolje imati rezervu za budućnost ali bilo bi mu i ovako dovoljno.

Samo neka isključi hibernaciju jer ona puno mjesta zauzima.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

ovak. da ne otvaram novi topic itd.... moze preporuka ssd-a 240-256gb do nekih 1600kn. gledam neki vertex 4 i intel 330 ..... neznam nista o tome.... :D

0 0 hvala 0
13 godina
Koji SSD?

Pozdrav.

Naime, odlučio sam da ću uzeti samo SSD, znači neću uopće imati HDD u računalu. Važnija mi je tišina, brži rad, manje zagrijavanje...nego kapacitet, ali opet bih trebao imati barem 128 GB SSD za Windowse, sve programe, nešto sitno glazbe i nekoliko igrica. E sad, pošto nisam siguran koliko ću točno imati igara na računalu (BF3 sigurno, FIFA 13 i još neke), ne bih želio uzeti OVAJ SSD pa ga napuniti sa 100 GB (ili 80% i više posto) jer će tako drastično pasti brzina, jesam li u pravu?

Zato sam razmišljao o OVOM Intelovom 180 GB SSD-u. Prema brzini, kvaliteti i pouzdanosti bi trebao biti u rangu sa Samsung 830 serijom. Više mi se sviđaju Samsungovi SSD-ovi, ali oni nemaju 180 GB verziju. Molim vas za savjet da li mi se isplati uzeti taj Intelov SSD ili ne?

4 Samsung 830 SSD 128 GB
11 Intel 520 SSD 180 GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bokizg kaže...

ovak. da ne otvaram novi topic itd.... moze preporuka ssd-a 240-256gb do nekih 1600kn. gledam neki vertex 4 i intel 330 ..... neznam nista o tome.... :D

Koji god da uzmes od ta dva koja si naveo nemres fulat !

Music As A Weapon !!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice