Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.517.189
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Hvala momci, budem sutra ujutro naručio Vortex 4 od 128gb, iako je SATA III budem ga držao na SATA II, pa u budućnosti kada budem uzimao matičnu to će ionako iovako biti matična s SATA III pa je bolje da odmah sada uzmem SATA III SSD , pošto će raditi i na SATA II :)

edit: uzmem ga za 2 tjedna tek, budem gledao temu ako ima nešto bolje :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2012 21:31 (X-Plosiv).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
AbeDomeNuS kaže...
SHELBY_09 kaže...

Isplati li se kupnja SSD-a u SAD-u ili Njemačkoj, s obzirom da onda kod nas ne vrijedi garancija?

Pa iskreno, po mom mišljenju, nije baš isplativo s tim da nećeš toliko uštedjet na cijeni s tim da te košta to što nemožeš tako lako ostvariti garanciju...

Apsolutno pogresno. Itekako se isplati. Worldwide garancija znaci da ti je zastupnik odredjenog proizvodjaca u bilo kojoj zemlji duzan servisirati ili zamijeniti uredjaj u garantnom roku.

Sto se tice cijena one su nebo - zamlja. 

Evo ti primjer moje zadnje narudzbe:

kod nas najjeftiniji: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11707

ja kupio u: http://www.mindfactory.de/product_info.php/info/p791469_128GB-Samsung-830-Series-2-5Zoll--6-4cm--SATA-6Gb-s--MLC-Toggle--MZ-7PC128B-WW-.html

znaci Samsung 830 128 GB kod nas kosta 990kn a u Njemackoj 645kn. razlika 345kn sto je vise od 50% (55%) njemacke cijene.

Ako imas mogucnost da ti netko donese ne razmisljaj ni sekunde.

Moja slijedeca narudzba iz Njemacke je: Samsung 830 256GB - http://www.mindfactory.de/product_info.php/info/p792118_256GB-Samsung-830-Series-2-5Zoll--6-4cm--SATA-6Gb-s-MLC-Toggle--MZ-7PC256B-WW-.html

165€-1230kn

Toliko kod nas dodje model od 128GB sa bracketom i kabelom a 256GB model dodje simbolicnih 2400kn pa izracunaj koliko kod nas deru.

16 godina
Koji SSD?

Baš mi treba jedan od 128 Gb. Idem ja za tri dana u Njemačku ,pa sam mislija uzet jednog. Samo nigdje ne vidim da piše da ima Worldwide garanciju ?! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SHELBY_09 kaže...

Baš mi treba jedan od 128 Gb. Idem ja za tri dana u Njemačku ,pa sam mislija uzet jednog. Samo nigdje ne vidim da piše da ima Worldwide garanciju ?! 

http://www.samsung.com/global/notepc/location2.html

http://www.samsung.com/us/support/supportServiceWarranty.do?prd_ia_cd=N0000376&prd_mdl_cd=MZ-7PC128N/AM&prd_mdl_name=MZ-7PC128N

Svi Samsung proizvodi kupljeni kod ovlastenih trgovaca imaju medjunarodnu garanciju. (I velika vecina ostalih proizvodjaca elektronike). 

16 godina
BlueMax kaže...
SHELBY_09 kaže...

http://www.samsung.com/global/notepc/location2.html

http://www.samsung.com/us/support/supportServiceWarranty.do?prd_ia_cd=N0000376&prd_mdl_cd=MZ-7PC128N/AM&prd_mdl_name=MZ-7PC128N

Svi Samsung proizvodi kupljeni kod ovlastenih trgovaca imaju medjunarodnu garanciju. (I velika vecina ostalih proizvodjaca elektronike). 

Hvala puno!! Nisam ima pojma da to "postoji", onda se kupnja definitivno isplati. 

16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Bok.

Uzeo bih SSD, po preporukama vidim da je je neki best buy OCZ Vertex 4. Posto bih ga koristio kao sistemski disk, 64Gb bi bilo dosta, zar ne. Igre ne igram :)

E sad pitanje, posto mi maticna ima 2 kontrolera (Asrock 970DE3/U3S3), AMDov SATA2 i ASMedia ASM1061 SATA3, da li je bolje SSD drzati na AMD kontroleru unatoc tome sto je SATA2...ili da ga ipak piknem u ASmedijin?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
tomi_hr kaže...

Bok.

Uzeo bih SSD, po preporukama vidim da je je neki best buy OCZ Vertex 4. Posto bih ga koristio kao sistemski disk, 64Gb bi bilo dosta, zar ne. Igre ne igram :)

E sad pitanje, posto mi maticna ima 2 kontrolera (Asrock 970DE3/U3S3), AMDov SATA2 i ASMedia ASM1061 SATA3, da li je bolje SSD drzati na AMD kontroleru unatoc tome sto je SATA2...ili da ga ipak piknem u ASmedijin?

Evo koliko meni zauzima os (win7 x64),na 60GB OCZ ssd.

1 1
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 16:37 (zzz).
13 godina
BlueMax kaže...
AbeDomeNuS kaže...
SHELBY_09 kaže...

Isplati li se kupnja SSD-a u SAD-u ili Njemačkoj, s obzirom da onda kod nas ne vrijedi garancija?

Pa iskreno, po mom mišljenju, nije baš isplativo s tim da nećeš toliko uštedjet na cijeni s tim da te košta to što nemožeš tako lako ostvariti garanciju...

Apsolutno pogresno. Itekako se isplati. Worldwide garancija znaci da ti je zastupnik odredjenog proizvodjaca u bilo kojoj zemlji duzan servisirati ili zamijeniti uredjaj u garantnom roku.

Sto se tice cijena one su nebo - zamlja. 

Evo ti primjer moje zadnje narudzbe:

kod nas najjeftiniji: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11707

ja kupio u: http://www.mindfactory.de/product_info.php/info/p791469_128GB-Samsung-830-Series-2-5Zoll--6-4cm--SATA-6Gb-s--MLC-Toggle--MZ-7PC128B-WW-.html

znaci Samsung 830 128 GB kod nas kosta 990kn a u Njemackoj 645kn. razlika 345kn sto je vise od 50% (55%) njemacke cijene.

Ako imas mogucnost da ti netko donese ne razmisljaj ni sekunde.

Moja slijedeca narudzba iz Njemacke je: Samsung 830 256GB - http://www.mindfactory.de/product_info.php/info/p792118_256GB-Samsung-830-Series-2-5Zoll--6-4cm--SATA-6Gb-s-MLC-Toggle--MZ-7PC256B-WW-.html

165€-1230kn

Toliko kod nas dodje model od 128GB sa bracketom i kabelom a 256GB model dodje simbolicnih 2400kn pa izracunaj koliko kod nas deru.

Jesi razmisljao na PDV i carinu?

to ti je 35% veca cijena il tak nes...

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 18:16 (Marcuskac).
14 godina
neaktivan
Marcuskac kaže...

Jesi razmisljao na PDV i carinu?

to ti je 35% veca cijena il tak nes...

Nema carine ako osobno prenosis. Posto prijatelji idu avionom onda je ona "imate li sta za prijaviti - nemam".

Ovako ti izgleda moj setup:

Procesor - Njemacka.

Maticna - Njemacka.

RAM - Njemacka

GPU - Njemacka

HDD - Hrvatska

SSD - Njemacka

Hladnjak - Njemacka

PSU - Hrvatska (odavno kupljen)

Kuciste - Hrvatska (preveliko za prosvercat ga u avionu)

Monitor - Hrvatska (preveliko)

Tipkovnica - Hrvatska (zbog layouta)

Mis - Hrvatska (trebao mi hitno)

Optika - Hrvatska (takodjer kupljeno prije 100 godina)

Headset - Ebay

Vec par godina hardware ako nije prevelik kupujem iz vani i usteda je uvijek preko 30%. Carinu ni PDV nisam susreo nigdje ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 9:31 (BlueMax).
15 godina
Koji SSD?

Može li mi netko objasniti koja je razlika između ova dva SSD osim u ovm serial number da je na kraju na jeftinijem modelu WW(world wide) i EU (Europska unija) ja barem predpostavljam da je to tako 

http://www.mindfactory.de/product_info.php/info/p791469_128GB-Samsung-830-Series-2-5Zoll--6-4cm--SATA-6Gb-s--MLC-Toggle--MZ-7PC128B-WW-.html

http://www.mindfactory.de/product_info.php/info/p768333_128GB-Samsung-830-Series-2-5Zoll--6-4cm--SATA-6Gb--MLC-Toggle--MZ-7PC128D-EU-.html

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Razlika ti je i u tome sto ovaj skuplji ukljucuje mounting bracket i SATA kabel a ovaj jeftiniji je samo SSD.

0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
16 godina
neaktivan
Dobar
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
17 godina
Koji SSD?

Kupio sam Vertex 3, stavio ga na matičnu, radi preko SATA II jer je to najviše što matična ima. Brzine su na screenu, mjereno dok sam sad sad surfao i instalirao neke programe, ja sam prezadovoljan. Imao sam nekih problema prilikom instalacije Win7, al sam riješio to. Došao je s najnovijim firmware-om.

Sad me zanima treba li mijenjati kakve postavke u Win7? 

vertex 3 vertex 3
totus mundus agit histrionem
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SinCr0 kaže...

Kupio sam Vertex 3, stavio ga na matičnu, radi preko SATA II jer je to najviše što matična ima. Brzine su na screenu, mjereno dok sam sad sad surfao i instalirao neke programe, ja sam prezadovoljan. Imao sam nekih problema prilikom instalacije Win7, al sam riješio to. Došao je s najnovijim firmware-om.

Sad me zanima treba li mijenjati kakve postavke u Win7? 

Ja imam isto Vertex 3 na SATA2 matičnoj i prezadovoljan sam.

Evo i nekih korisnih i neophodnih linkova za podešavanje, testiranje i održavanje SSD-a pa si skini i prouči:

- Windows 7 Utilities- podešenja u win 7  i podešenja za ssd

- SSD Fresh- program koji ti sam podesi osnovne stvari kod SSD-a

- SSD Life- analiza SSD-a

- AS SSD- benchmark program

- Atto SSD- benchmark program

SSD ne formatiraš već radišSecure erase disk. Nije preporučljivo a i nepotrebno je raditi defragmentaciju SSD-a.

Evo da ti malo olakšam. Ugodan rad.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
17 godina
Koji SSD?

Hvala na linkovima, sad sam sve podesio. Još me zanima taj način rada IDE/AHCI. Trenutno mi je na IDE, i u BIOS-u ne mogu promijeniti na AHCI, ne nudi mi to. Možda flash BIOS-a? I koliko je to uopće važno? 

as ssd as ssd
ssd life ssd life
totus mundus agit histrionem
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SinCr0 kaže...

Hvala na linkovima, sad sam sve podesio. Još me zanima taj način rada IDE/AHCI. Trenutno mi je na IDE, i u BIOS-u ne mogu promijeniti na AHCI, ne nudi mi to. Možda flash BIOS-a? I koliko je to uopće važno? 

Možeš to podesiti u registryu. Postupak ti je objašnjen na prvom linku koji sam ti dao- Windows 7 performance tweaks. Nađi naslov "Change from IDE to AHCI Mode after Installation" i slijedi upute.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
17 godina
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina

Lijep review, ali ako cijena (kod nas) bude kao smasung 830 seriji, ništa od svega.

Trebat će čekati OCZ Vector.

14 godina

sorry double post, veza šteka

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.9.2012 19:14 (absolon).
17 godina
Koji SSD?

Koji SSD uzeti do 1600kn cifra?

Nedavno sam imao ocz agility III 120gb prodao sam ga i sad bi si uzeo neki drugi mozda od 240gb??

Ili bolje da si uzmem npr tvrdi disk od 1-3 tb i ova 2 hitachia stavim u raid 0??

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
toxic kaže...

Nedavno sam imao ocz agility III 120gb prodao sam ga i sad bi si uzeo neki drugi mozda od 240gb??

Ili bolje da si uzmem npr tvrdi disk od 1-3 tb i ova 2 hitachia stavim u raid 0??

Ja bih da sam na tvom mijestu stavio dva ssd-a od 120GB u raid 0,pa da sve poleti{#}.

17 godina
zzz kaže...
toxic kaže...

Ja bih da sam na tvom mijestu stavio dva ssd-a od 120GB u raid 0,pa da sve poleti{#}.

Misliš? 120gb mi je bilo naknap za sistem + sam stavio bf3 gore koji sam patchom i dodatcima ima 17gb stavim još koju igru i nemam ništa :(

btw preporuci mi onda 2 od 120gb

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.9.2012 10:02 (toxic).
17 godina
toxic kaže...
zzz kaže...
toxic kaže...

Misliš? 120gb mi je bilo naknap za sistem + sam stavio bf3 gore koji sam patchom i dodatcima ima 17gb stavim još koju igru i nemam ništa :(

Intelov zato jer podržava TRIM u raid0.

15 godina
toxic kaže...

OCZ Vertex 4 , 256GB !

Music As A Weapon !!
17 godina
zzz kaže...
toxic kaže...
zzz kaže...
toxic kaže...

Intelov zato jer podržava TRIM u raid0.

to mi ide preko 1600kn?

to mi je limit niti lipe iznad moze samo jeftinije ..

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.9.2012 10:16 (toxic).
17 godina
Koji SSD?

Taj vertex4 je ok.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Koji SSD?

ah došlo je do promjene 400kn cu ulozit u nest drugo..

znaci ostaje mi 1200kn :(

sta uzeti za te novce? mozda kombinacija ssd + hdd?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
toxic kaže...

ah došlo je do promjene 400kn cu ulozit u nest drugo..

znaci ostaje mi 1200kn :(

sta uzeti za te novce? mozda kombinacija ssd + hdd?

1 x OCZ SSD Agility 3 60GB , MB 2.5" SATA III, Native TRIM support

1 x Hitachi 1TB, Desktop Deskstar 7K1000.D, 32MB,SATA III-600

1.124,01Kn @ ADM

Imaš ploču s Z68 čipsetom - spoji SSD i koristi ga za Intel Smart Response Technology.

U protivnom:

1 x Intel 120GB SSD 520, 2.5", SATA III-600, R/W:550/520MB/s

1.110,00Kn @ ADM

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.9.2012 10:52 (191x7).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice