Koji DVD+rw treba za ps2?

poruka: 21
|
čitano: 9.276
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Može li mi netko pomoći.Uzeo sam DVD+RW marke Verbatim (4.7GB, 4x speed vitesse,120min) i probo sam staviti igru od ps2 na nju.Kada sam sve to obavio stavio sam u ps2 i kaze da treba ubaciti format disk,a spržio sam igru isto kao moj prijatelj i njemu radi-jedina je razlika što on ima od philipsa i traxdata(DVD).Što bi trebao gledati kod DVD+RW( što dodatno treba pisati) da mogu koristiti na ps2?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Koji DVD+rw treba za ps2?

Podrška za diskove ovisi o verziji PS2 konzole (po sjećanju, bilo ih je desetak, ako se ne varam) - ali koliko se sjećam, sve verzije su čitale DVD-R (ali neke nisu čitale DVD+R a ni DVD-RW ni DVD+RW). Naravno, podrazumijeva se, govorim o konzoli sa ugrađenim mod čipom.

Također, poželjno je DVD snimati što manjom brzinom.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 18:19 (KaeR).
12 godina
neaktivan

Snimao sam najmanjom brzinom i sada kada si rekao to dvd-r sjetio sam se da on ima dvd-r .Ah, znaci nista od dvd+rw a jel znas kako da saznam koje moj ps2 moze dvd-e?

17 godina
neaktivan

Može se saznati koja je verzija po broju modela (sad ne znam točno na kojem linku sam to našao, ali potraži po internetu), ali najjednostavnije ti je da probaš.

Sad već znaš da DVD+RW ne radi, a to znači da najvjerojatnije preostaje DVD-R.

KaeR
12 godina
neaktivan

Ok probat ću naći , a jel mi možeš još samo reći za šta je DVD-r ,DVD+r i DVD-rw---znam da je DVD+RW da mogu brisat sa DVD-a i opet pisat a ovi ostali?

16 godina

DVD-RW je također piši/briši. Pokušaj s njim. Imam DVD+RW i PS-2 mi ga ne očitava, a ni DVD player kada na njega stavim AVI filmove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na DVD-R i DVD+R se može snimati samo jednom (neizbrisivi su), dok su DVD-RW i DVD+RW izbrisivi.

Razlog zašto postoji toliko podvarijanti: razni proizvođači (odnosno grupe proizvođača) se u početku nisu mogli međusobno dogovoriti... konkurencija :)

Razlike između -R/RW i +R/RW su u formatu i načinu zapisa na njima, vidi link i link 2

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 18:43 (KaeR).
12 godina
neaktivan

A očitava ti DVD-rw? Koja je onda razlika uopče između DVD-rw i DVD+rw ?

16 godina

A ne znam kada ga nemam. A koja je razlika - ne znam. Samo znam da kada sam tražio RW DVD da sam baš gledao uzeti -RW, ali ga nije bilo. Možda, ali MOŽDA je razlika u kompatibilnosti, pa -RW je češće podržan. Ali to govorim napamet.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 18:45 (Izzy).
12 godina
neaktivan

Što se tiće ovoga sa serijama imam poteškoća ne mogu naći nijednu stranicu koja to objašnjava koje bi DVD-e moj ps2 mogo podržavati ako netko zna molio bih da mi kaže ili ako treba da ja kažem serijski broj.Da ne kupujem sve DVD-e koje ima.{#}

12 godina
neaktivan
KakoIdeSta kaže...

Što se tiće ovoga sa serijama imam poteškoća ne mogu naći nijednu stranicu koja to objašnjava koje bi DVD-e moj ps2 mogo podržavati ako netko zna molio bih da mi kaže ili ako treba da ja kažem serijski broj.Da ne kupujem sve DVD-e koje ima.{#}

Ovo pitanje gore još čekam i trebam još i ovo-prijatelj je donio 2 igre--jednu na philipsovom dvd-r i jednu na traxdata-r- philipsov je radio dvd bez pograške a od traxdate je pokrenuo igru jednom a drugi puta stane na pola paljenja i ne ide dalje--znači li to da nemože svaka marka dvd-a na ps2?

17 godina
neaktivan

Ovako, kompatibilnost medija je djelomično ovdje spomenuta: link1 i link2, ali iz sjećanja ti mogu reći da si najsigurniji s DVD-R (ja sam svojedobno imao PS2 konzolu verzije 4, koja je čitala samo DVD-R, a sve novije revizije također mogu čitati DVD-R, dok je ovisno o konkretnoj reviziji koje će još dodatne formate moći pročitati).

Isto tako, po sjećanju, najbolji su mi bili Verbatim mediji, snimljeni na 4x ili manje. O brzini snimanja je u mom slučaju dosta ovisilo hoće li DVD biti upotrebljiv u PS2 ili ne.

KaeR
12 godina
neaktivan

E hvala na stranici ali nešto nije u redu moj ps2 spada u verziju 70000 a nemože dvd+rw ,pa se dvoumim dali da kupim dvd-rw zato jer bi htio da mogu brisat igru kada mi dosadi a nebi htio bacat novce jer sam malo švorc sada xD(što vi savjetujete?)

17 godina
neaktivan

A kompatibilnost medija može ovisiti i o vrsti medija, i o snimanju, tako da nikad nije 100 % sigurno.

A s obzirom da jedan DVD-R medij košta 2 kn (Verbatim), ne vjerujem da je to baš problem :)

DVD-RW košta oko 10 kn.

KaeR
12 godina
neaktivan

Istina ali ja neču igrat više igara od 1 i kada ju završim instalirat ču drugu tako da bi zbilja volio dvd-rw al kao što sam reko nemam sada para ,uglavnom točnije moja je verzija 75004 al to spada pod 70000 koliko sam skužio.Što mislite onda kolika je šansa za dvd-rw da radi?

16 godina

Napravi ti lijepo ovo. Naravno pod uvjetom da imaš vanjski disk sa dodatnim napajanjem.

12 godina
neaktivan

Aj ovako ču.Hvala svima što ste se potrudili mi sve objasniti,a ovo zadnje ču ja svima sutra odgovoriti ili prekosutra ovisi kada budem imao vremena.Uzet ču DVD-R i DVD-RW pošto nisu tako skupi pa ču svima reči može li DVD-rw za tu verziju ps2.(DVD+RW sigurno ne može,a DVD+r je isto kao  dvd-r iako znamo dvd+r da može jer sam to več probao kada je prijatelj donio igru).{#}

16 godina

Također imam PS 2 oznake 75004. Samo što mi još piše 5C. Znatiželjan sam, što tebi piše ispod 75004? Tako da me baš zanima hoće li ti čitati DVD-RW s obzirom da su nam vjerojatno isti.

12 godina
neaktivan

Ako misliš na slova u plavoj kocki na naljepnici meni piše 5d ali valjda je isto što se tiče čitača dvd-a

16 godina

Da, na to mislim. Mogao bih kroz ovaj tjedan potražiti i kupiti DVD-RW jer me baš zanima. Ali vidjeti ću još.

12 godina
neaktivan

Dakle ovako ljudi, hvala svim što ste pomogli a što se tiče sigurnosti ovako stvari stoje.Ako imate ps2 ovog modela dvd-rw i dvd+rw ne rade(ps2 ih uopče ne može ni krenuti čitati),DVD+r može ali podosta baguje igra i koči, a sa DVD-r sve radi 100% ko podmazano{#}.Sve sam isprobao i eto.Za tu verziju samo DVD+r i DVD-r, s time da ce +r kočit a -r radit bez ikakvih problema.{#}Eto to je sve od mene.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice