Imam SSD WD Caviar Blue 5000aaks 500 gb i hoću smanjiti acess time zato jer čak kad je disk u mirovanju opet se čuje kao da radi nešto s datotekama (nije vibracija) nego, kao da se nešto kopira, premješta na disku...nešto u njemu kao da se okreće..ima takav zvuk...ali nije mehanički..ima te čipove.... evo ide slika ako neznate kak izgleda:
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
o kakvom SSD-u pricas? pa to je obican HDD(hard disk drive).
o kakvom SSD-u pricas, pa to je obican HDD(hard disk drive).
e to u pravu si...taj hdd zato jer se baš i ne razmem u to..pa ako znaš riješenje? Hvala
Imam SSD WD Caviar Blue 5000aaks 500 gb i hoću smanjiti acess time zato jer čak kad je disk u mirovanju opet se čuje kao da radi nešto s datotekama (nije vibracija) nego, kao da se nešto kopira, premješta na disku...nešto u njemu kao da se okreće..ima takav zvuk...ali nije mehanički..ima te čipove.... evo ide slika ako neznate kak izgleda:
To nije SSD već obični mehanički disk. Isključi automatsku defragmentaciju, automatsko skeniranje antivirusa, windows defender i sve te gluposti koje opterećuju disk i moći ćeš normalno spavat pokraj kompa po noći.
BTW: Are you TROLL?
To nije SSD već obični mehanički disk. Isključi automatsku defragmentaciju, automatsko skeniranje antivirusa, windows defender i sve te gluposti koje opterećuju disk i moći ćeš normalno spavat pokraj kompa po noći.
BTW: Are you TROLL?
Nisam TROLL ( nezz kaj to znači) a ovo za hard disk ima kakav program ili nešto za smanjiti acess time zato jer ako čak i ja isključim antiviruse i to opet bude isto ako nešto skidam ili kopiram...opet bude isti zvuk
Nisam TROLL ( nezz kaj to znači) a ovo za hard disk ima kakav program ili nešto za smanjiti acess time zato jer ako čak i ja isključim antiviruse i to opet bude isto ako nešto skidam ili kopiram...opet bude isti zvuk
Access time nemožeš smanjit, možeš kupit brži disk i to je to. Svaki mehanički disk će ti se čuti tako i to nema veze sa access time-om, samo su SSD-i nečujni.
Access time nemožeš smanjit, možeš kupit brži disk i to je to. Svaki mehanički disk će ti se čuti tako i to nema veze sa access time-om, samo su SSD-i nečujni.
ali to me baš živcira...F1-IVO mi je rekao da probam s hd tune ali nisam mogao smanjiti
Pogledaj pod Aqustic Managment ili tako nešto, neznam kako se točno zove.
To je prednost WD diskova jer podržavaju tu opciju...
ali to me baš živcira...
onda si kupi SSD, on se nečuje
Pogledaj pod Aqustic Managment ili tako nešto, neznam kako se točno zove.
To je prednost WD diskova jer podržavaju tu opciju...
A ako povećam acess time onda bude i veća buka ali i veće performanse?
Hvala!
Imaš SSD ili HDD? Ja imam WD Caviar Blue 500 GB
Svi Western Digital su HDD, nema SSD.
SSD je potpuno drugačija tehnologija...
BTW. Da nisi ti stvarno TROLL :)
Svi Western Digital su HDD, nema SSD.
SSD je potpuno drugačija tehnologija...
BTW. Da nisi ti stvarno TROLL :)
ok dobro znam sad ako smanjim buku da budu i performanse manje.. hahh sad je pitanje kaj je TROLL? :)
ok. nisam zato jer mi se onda budu smanjile performase ( brzina) hard diska (valjda)