Kako sistemskom disku dodatii dodatni prostor

poruka: 8
|
čitano: 1.578
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Imam instalirane win 7 i problem sa veličinom sistemske particije. Ona je veličine 20 Gb što je malo jer vec je sada na 18 Gb. Ta particija je naravno NTFS, boot.

Disk je isparticiran na više dijelova.

U disk management-u uz tu particiju imam i jednu veličine 78,13 Gb (koja je označena zelenim - free space).

Interesira me kako da tu particiju "nadodam" na sistemsku bez gubitka podataka sistemske particije.

Ako netko zna molio bih za pomoć.

U prilogu šaljem i sliku stanja pa ako ne može tako ima li neko drugo rješenje.

Unaprijed zahvaljujem.

Pozz!

prikaz particija prikaz particija
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 19:02 (power wide).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Skini ovaj program i slijedi ove upute za ono što želiš napraviti.

Razer_Copperhead

0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
RE: Kako sistemskom disku dodatii dodatni prostor

Odlično. Baš sam sve proučio i skidam program.

Mislim da je sve jasno.

Puno hvala na odgovoru.

LP!

17 godina

heh, a kako to isto ucinit sa 64-bitnom vistom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Rhodin kaže...

heh, a kako to isto ucinit sa 64-bitnom vistom?

Partition manageri su (ugl) OSovski neovisni. Postupak je uvijek isti osim kad zbog neke posebne funkcije moraš koristiti neki konkretan manager. Recimo ako particije koje želiš spojiti nisu susjedne i/ili istog tipa (prim/ext), probaj, ali pazi na gubitak podataka i pitanje dali ćeš zbrlaviti OS. Ako nisi siguran radije riješi na neki drugi način.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

pa gle, pitam samo zato kaj sam skihnuo jedno 4-5 verzija partition magic-a, i sve su mi javile da ne rade ne ovoj verziji windoza.

stvar je u tome da imam oko 1GB-1.5GB (ovisi koliko cistim) prostora, sto je of.c na granici, ako ne premalo. vec sam skoro sve maknuo s particije sto sam mogo (nemrem office i nesto programa sto nemam install dvd, a originali su). inace po smjestaju to je D particija (u smislu zovem ju C dok sam na visti, ali po smjestaju ide ona sa xp, pa vista, pa sve ostalo), mogu oslobodit oko 20 GB sa E particije, medjutim onda nisu susjedne i neda disk manager spojit, a kad skinem oko 4-5 GB sa C particije (win xp, ali isti format particije) onda opet neda, a ne znam koji je razlog jer je oslobodjen prostor susjedan D-u

muci me ovo vec dugo i ludim lagano jer osim partition magic-a skidao sam i druge programe (tipa norton i jos neki kojih se nemrem sjetit naziva sad) i niti jedna verzija nicega nije bila kombatibilna sa win vista ult. 64

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

:) -zato treba koristiti neki liveCD, recimo ERD, MiniPE-XT, Diamond, Hirens, UBCD... gore je dovoljno programa za sve takve potrebe, nemaš problema oko verzije, glavna prednost što možeš napvariti baš sve, jer neke stvari nemožeš iz aktivnog OSa...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

pa gle, pitam samo zato kaj sam skihnuo jedno 4-5 verzija partition magic-a, i sve su mi javile da ne rade ne ovoj verziji windoza.

stvar je u tome da imam oko 1GB-1.5GB (ovisi koliko cistim) prostora, sto je of.c na granici, ako ne premalo. vec sam skoro sve maknuo s particije sto sam mogo (nemrem office i nesto programa sto nemam install dvd, a originali su). inace po smjestaju to je D particija (u smislu zovem ju C dok sam na visti, ali po smjestaju ide ona sa xp, pa vista, pa sve ostalo), mogu oslobodit oko 20 GB sa E particije, medjutim onda nisu susjedne i neda disk manager spojit, a kad skinem oko 4-5 GB sa C particije (win xp, ali isti format particije) onda opet neda, a ne znam koji je razlog jer je oslobodjen prostor susjedan D-u

muci me ovo vec dugo i ludim lagano jer osim partition magic-a skidao sam i druge programe (tipa norton i jos neki kojih se nemrem sjetit naziva sad) i niti jedna verzija nicega nije bila kombatibilna sa win vista ult. 64

Novi disk od jedno 500GB (~350kn) ce sigurno biti kompatibilan s Vista x64, napravis 100GB particiju na koju stavis

vistu x64 i miran... Belji se

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2009 16:55 (drnde).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice