Kako prosiriti c disk?

poruka: 28
|
čitano: 11.613
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kako prosiriti c disk?

imam problem... win 7 mi je previse diska zauzeo... ostalo mi je jos samo 5gb,, i sad bi htio prosiriti jos za bar 15tak gb, e sad...probao sam s par programa, i nijedan ne daje da se prosiri... moguce je samo oduzeti :/ ..ajd pomagajte

0 0 hvala 0
15 godina
Kako prosiriti c disk?

Ja sam na starom kompu spojio c i d particiju sa Easus Partition Master jer mi je c bio full.

Bio je neki giveaway 2 dana, ne znam kakva je situacija sad, program ima dosta opcija.

BE HAPPY xD : )
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Kako prosiriti c disk?

Tesko da je moguce, a i ako je moguce back-up se preporucuje.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Kako prosiriti c disk?

nisam baš siguran da postoje neki programi za to. jedino da sačuvaš važne stvari(dokumenti slike...) na usb,cd. onda instaliraj nove windowse pa particiju podijeli kako treba;)

ako postoji neki program za to onda je sigurno bolja solucija;)

0 0 hvala 0
15 godina
Kako prosiriti c disk?

Ja sam napravio bez ikakvog problema, a za svaki slucaj ima i Easus backup for free ako ima gdje ga napraviti.

Samo sto sporo boota dok spaja, ali posli nikad nikakvih problema nisam imao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Kako prosiriti c disk?

Upravljačka ploča -- Administrativni alati -- Upravljanje računalom .

Tamo malo potraži

Upravljanje računalom Upravljanje računalom
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 22:11 (Amazon637).
14 godina
odjavljen
Amazon637 kaže...

Evo slike, pa pogledaj... Imaš tu alat za proširivanje.{#}

ne vidim ja tu ništa:( jeli to neki poseban program ili? može link?

15 godina
MARKOZD15 kaže...
Amazon637 kaže...

Evo slike, pa pogledaj... Imaš tu alat za proširivanje.{#}

ne vidim ja tu ništa:( jeli to neki poseban program ili? može link?

Gore sam ispravio post. Ne znam kako da stavim sliku da vidiš. Ne to ti je uz Windowse

14 godina
Kako prosiriti c disk?
Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 1
17 godina

Također dobar program, s kojim sm ja radio, je Acronis Disk Director. U njemu ima opcija Increase Free Spase: odabere se particija koja se želi proširiti te particija od koje se želi uzeti prostor za povećanje prvo odabrane, te se odabere koliko će se povećati. I to je to, jednostavno.

15 godina
zoharbizo kaže...

Yep to je to samo sto sam je na giveaway dobio pro verziju.

14 godina
Joe Cooker kaže...
zoharbizo kaže...

Yep to je to samo sto sam je na giveaway dobio pro verziju.

Nebitno koja verzija,nemora bit pro da bi poveca particiju.Meni je posluzia odlicno,prije nekih pola godine.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
Kako prosiriti c disk?

Ma da, ali kad je vec bila besplatno uzeo sam pro.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

probao sam s mnogo programa, i jednostavno neda da povecam c... samo mogu smanjiti..dok ostale diskove bez problema...

14 godina
zoharbizo kaže...

15 godina
zoharbizo kaže...

A sa ovim programom da li si probao

Edit:  Ups brzi si hehe

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 23:03 (Joe Cooker).
14 godina
neaktivan

jesam..prvo sam s njim

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 23:23 (exer1234).
14 godina
exer1234 kaže...

jesam..prvo sam s njim

Moras resetirat komp da bi dovrsia on to sve.

14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
exer1234 kaže...

jesam..prvo sam s njim

Moras resetirat komp da bi dovrsia on to sve.

ma jesam.. oduzmem recimo 20gb s d diska,, restartam, al i dalje ne zeli dodati na c ..upisem broj,,dodam recimo 10gb od tih 20.al ne prihvaca

14 godina
Kako prosiriti c disk?

Krivo radis.Meni je moglo onda mora i tebi radit.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pa ajd mi onda objasni kako....ja radim ovako..recimo imam c disk 25 gb,, to sam radio za xp, nisam mislio na win 7 ... ugl.. na d i e imam 200gb praznog, na svakome, e sad, ja sam s d uzeo 20gb,tj smanjio . i sad je ostalo tih 20gb slobodno.. potvrdio sam,restartiao komp.. i oke, idem na c disk, da dodam,, dodam za pocetak 10gb, i stisnem ok, i ne prihvaca... nista ne reagira, ostane na istome.. ..

14 godina
exer1234 kaže...

pa ajd mi onda objasni kako....ja radim ovako..recimo imam c disk 25 gb,, to sam radio za xp, nisam mislio na win 7 ... ugl.. na d i e imam 200gb praznog, na svakome, e sad, ja sam s d uzeo 20gb,tj smanjio . i sad je ostalo tih 20gb slobodno.. potvrdio sam,restartiao komp.. i oke, idem na c disk, da dodam,, dodam za pocetak 10gb, i stisnem ok, i ne prihvaca... nista ne reagira, ostane na istome.. ..

Sinko kad uzmes sa jednog diska moras dodat drugome tocno toliko.Ako ne dodas drugome normalno da neces dobit nista.

15 godina
neaktivan
Kako prosiriti c disk?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

uspio sam konacno....iako dugoo treba...... bar sat vremena,dok to sve obavi,,, (20gb sam dodao) .. ugl, bojao sam se za podatke, posto nisam uradio backup (nemam gdje) al na kraju je sve dobro ispalo :D

16 godina
neaktivan
Kako prosiriti c disk?

Imam slično pitanje pa da ne otvaram novu temu bezveze...

Naime imam sljedeće stanje ( vidi sliku ) 

C i E su jedan fizički disk D je zaseban i nije bitan...

Znači ja bi sad htio pošto mi više netreba E particija da ju spojim opet sa C particijom tj. da mi taj jedan hard disk ima samo jednu particiju tj. C :)

Nadam se da ste shvatili uglavnom sa Easeusom mi to nekako neće izvesti?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Odeš u disk managment (desni klik na computer > manage > disk manager) i najprije obrišeš E particiju (desni klik > delete partition), zatim kada dobiješ unallocated space odeš na C particiju i povećaš ju za prostor koji si oslobodio (desni klik > extend volume).

Dying is easy, it's living that scares me to death. (Annie Lennox)
16 godina
neaktivan

Idem korak po korak sve i dođem do toga no onda mi ne nudi opciju Extend?!

15 godina
neaktivan
Ivche kaže...

Idem korak po korak sve i dođem do toga no onda mi ne nudi opciju Extend?!

Problem bi mogao biti u tome što je riječ o aktivnoj particiji. U tom slučaju ćeš se morati poslužiti ili GParted-om ili Hirens Boot CD-om.

Dying is easy, it's living that scares me to death. (Annie Lennox)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice