Kako formatirati HDD kao da je nov

poruka: 22
|
čitano: 28.310
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

ovako zanima me kako formatirati hdd tako da na njemu nema ama baš niš, kao da je tek kupljen ,nemojte mi nes bzvz. pisat !

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kako formatirati HDD kao da je nov
domo78 kaže...

ovako zanima me kako formatirati hdd tako da na njemu nema ama baš niš, kao da je tek kupljen ,nemojte mi nes bzvz. pisat !

Lijevi klik na Disk I "Formatiranje.." I to je to

Neznam se potpisat..xDD
14 godina
domo78 kaže...

Odnesi ga frendu neka ti ga formatira ili možeš i sam ako imaš pc koji radi  {#}

17 godina
neaktivan
domo78 kaže...

DBAN

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
17 godina
neaktivan

Skini bilo koji live linux i u terminal ukucaj sljedeće:

sudo fdisk -l

Komanda će izlistati sve diskove koje imaš u kompjuteru. Zapamti oznaku diska koji hoćeš da prebrišeš (najvjerovatnije /dev/sda) i u kodu ispod zamijeni "**oznaka**" sa njom.

Ako imaš više diskova, one koje ne želiš brisati odspoji da ne bude problema.

dd if=/dev/zero of=/dev/**oznaka** bs=4M

Ovo će trajati par sati i disk će prepisati nulama tako da je bilo kakvo vraćanje podataka s njega nemoguće.

bit.ly/dcyfs
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a dali se to može u biosima ili nekak u windowsima?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
domo78 kaže...

a dali se to može u biosima ili nekak u windowsima?

Moras uc u windows!

Neznam se potpisat..xDD
14 godina
neaktivan

ma znam ono kad ides na  particiju i desni klik i format to znam ,zanima me jos načina osim onog što je reko nedlm.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
domo78 kaže...

ma znam ono kad ides na  particiju i desni klik i format to znam ,zanima me jos načina osim onog što je reko nedlm.

A sta si ti vec srusio windowse ili?

Neznam se potpisat..xDD
14 godina
neaktivan

nisam ali ocu !

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
domo78 kaže...

ma znam ono kad  ides na   particiju i desni klik i format to znam ,zanima me jos načina osim onog što je reko nedlm.

Možeš tako samo makni quick format. Ali nemožeš formatirat particiju na kojoj je windows.

14 godina
neaktivan
domo78 kaže...

nisam ali ocu !

Winse rušiš tako da ubaciš DVD sa OS i odabereš Format na particiji na kojoj je OS.

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
14 godina
neaktivan

istraživo sam što je reko F1 to se jedino tak može ,hvala svima koji su pomogli ak imate jos ideja samo napišite ,ono za windowse ubaciš CD to znam ali nisam to mislio , u naslovu ti sve piše (u potpunosti format)

0 0 hvala 0
16 godina

Darik's boot and nuke.

You can either try to destroy it... Run from it... Or concede to it. Aren't you tired of running?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
domo78 kaže...

DBAN

8ax kaže...

Darik's boot and nuke.

^^

| |

Isn't it a remarkable coincidence almost everyone has the same religion as their parents? Religions run in families. How does this come about? Trough childhood indoctrination. -Richard Dawkins
14 godina
neaktivan
domo78 kaže...

istraživo sam što je reko F1 to se jedino tak može ,hvala svima koji su pomogli ak imate jos ideja samo napišite ,ono za windowse ubaciš CD to znam ali nisam to mislio , u naslovu ti sve piše (u potpunosti format)

E onda si kupi novi.
Pa Kad ubacis cd i formatiras ga,nema nista na njemu.

Neznam se potpisat..xDD
14 godina
neaktivan

IMVK bez glupih komentara !

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
domo78 kaže...

IMVK bez glupih komentara !

OK!

Al ako ubacis cd od windowsa i tako ga formatiras,nema nista na njemu.

Neznam se potpisat..xDD
14 godina
neaktivan

Darik's boot and nuke. dali je to itko radio ovih koji znaju za to (kakva su iskustva i dali je pslije toga bilo kakvih problema )

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
domo78 kaže...

Darik's boot and nuke. dali je to itko radio ovih koji znaju za to (kakva su iskustva i dali je pslije toga bilo kakvih problema )

Nema nikakvih problema.

Ako ti je do potpunog brisanja, osim DBANa imaš i alate od proizvođača diska (ima ih na Ultimate Boot CDu) koji obično rade low-level formatiranja (prepisivanje kompletnog diska sa nulama). Ili pak cijeli set alata za brisanje diskova u kategoriji "Hard disk wiping".

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
neaktivan
domo78 kaže...

Jedini uvjet je da iskopčaš diskove koje NE misliš brisati jer DBAN automatski briše sve koje pronađe.

World Championships: 7, GP started: 289, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
14 godina
neaktivan

može li mi iko reć zašt mi se ovo javlja na dban-u javlja finished with non-fatal errors,sta da radim?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice