ovako zanima me kako formatirati hdd tako da na njemu nema ama baš niš, kao da je tek kupljen ,nemojte mi nes bzvz. pisat !
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ovako zanima me kako formatirati hdd tako da na njemu nema ama baš niš, kao da je tek kupljen ,nemojte mi nes bzvz. pisat !
Lijevi klik na Disk I "Formatiranje.." I to je to
Odnesi ga frendu neka ti ga formatira ili možeš i sam ako imaš pc koji radi
Skini bilo koji live linux i u terminal ukucaj sljedeće:
sudo fdisk -l
Komanda će izlistati sve diskove koje imaš u kompjuteru. Zapamti oznaku diska koji hoćeš da prebrišeš (najvjerovatnije /dev/sda) i u kodu ispod zamijeni "**oznaka**" sa njom.
Ako imaš više diskova, one koje ne želiš brisati odspoji da ne bude problema.
dd if=/dev/zero of=/dev/**oznaka** bs=4M
Ovo će trajati par sati i disk će prepisati nulama tako da je bilo kakvo vraćanje podataka s njega nemoguće.
a dali se to može u biosima ili nekak u windowsima?
a dali se to može u biosima ili nekak u windowsima?
Moras uc u windows!
ma znam ono kad ides na particiju i desni klik i format to znam ,zanima me jos načina osim onog što je reko nedlm.
ma znam ono kad ides na particiju i desni klik i format to znam ,zanima me jos načina osim onog što je reko nedlm.
A sta si ti vec srusio windowse ili?
nisam ali ocu !
Možeš tako samo makni quick format. Ali nemožeš formatirat particiju na kojoj je windows.
nisam ali ocu !
Winse rušiš tako da ubaciš DVD sa OS i odabereš Format na particiji na kojoj je OS.
istraživo sam što je reko F1 to se jedino tak može ,hvala svima koji su pomogli ak imate jos ideja samo napišite ,ono za windowse ubaciš CD to znam ali nisam to mislio , u naslovu ti sve piše (u potpunosti format)
Darik's boot and nuke.
Darik's boot and nuke.
^^
| |
istraživo sam što je reko F1 to se jedino tak može ,hvala svima koji su pomogli ak imate jos ideja samo napišite ,ono za windowse ubaciš CD to znam ali nisam to mislio , u naslovu ti sve piše (u potpunosti format)
E onda si kupi novi.
Pa Kad ubacis cd i formatiras ga,nema nista na njemu.
IMVK bez glupih komentara !
IMVK bez glupih komentara !
OK!
Al ako ubacis cd od windowsa i tako ga formatiras,nema nista na njemu.
Darik's boot and nuke. dali je to itko radio ovih koji znaju za to (kakva su iskustva i dali je pslije toga bilo kakvih problema )
Darik's boot and nuke. dali je to itko radio ovih koji znaju za to (kakva su iskustva i dali je pslije toga bilo kakvih problema )
Nema nikakvih problema.
Ako ti je do potpunog brisanja, osim DBANa imaš i alate od proizvođača diska (ima ih na Ultimate Boot CDu) koji obično rade low-level formatiranja (prepisivanje kompletnog diska sa nulama). Ili pak cijeli set alata za brisanje diskova u kategoriji "Hard disk wiping".
Jedini uvjet je da iskopčaš diskove koje NE misliš brisati jer DBAN automatski briše sve koje pronađe.