Kako eksterni HDD "konvertirati" u interni(sata)?

poruka: 27
|
čitano: 12.779
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Kao sto vidite u naslovu, zanima me kako da mi eksterni usb HDD (WD 320gb) radi kao interni, preko SATA konektora?

I ako nije neki veci posao, da se objasni u koracima sto sve trebam napraviti.

I don't ask why people lie, I just assume they all do. // InGame: hExX

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Izvadiš ga iz externog kućišta, ubaciš u komp, spojiš napajanje i sata kabel i vozi:)

World Championships: 7, GP started: 282, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,493

6 0 hvala 1
16 godina
Re: Kako eksterni HDD "konvertirati" u interni(sat

- prvi korak je 'razbiti' kutiju (otvoriti i izvaditi HDD).

- ovisno koji je tip konektora na HDDu, ako je SATA spojiš ga, ako nije vrati nazad i nadaj se da neće crknuti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

Znaci netrebam nista komplicirano raditi?

A kako da stavim HDD u kuciste?

17 godina
neaktivan
rocker55555 kaže...

Znaci netrebam nista komplicirano raditi?

A kako da stavim HDD u kuciste?

Da li je to 2,5 inčni disk (koji se stavlja u laptope) ili 3,5 inčni?

Ako je manji onda ćeš trebat neki adapter a ako je 3,5 onda ga samo stavi na mjesto predviđeno za diskove u kućištu i pričvrsti ga sa svake strane sa po 2 vijka.

World Championships: 7, GP started: 282, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,493
17 godina
F1-IVO kaže...

Izvadiš ga iz externog kućišta, ubaciš u komp, spojiš napajanje i sata kabel i vozi:)

Da al sto ako nema sata konektor?

ako nema e-sata na kucistu, onda je velika vjerojatnost da nema ni obican sata...tako da je ihush dobro napisal

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. 3.8.2011. godine, u 11:41, napisao sam svoj 10.000-ti post.
17 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Da al sto ako nema sata konektor?

ako nema e-sata na kucistu, onda je velika vjerojatnost da nema ni obican sata...tako da je ihush dobro napisal

Prema podatcima iz njegovog PC-ja ima ovu Asrokicu koja ima 2 sata konektora na sebi.

Isto tako ako je disk ide onda ga može spojit na pata konektor ako ima slobodno mjesto na kabelu.

17 godina
neaktivan

Ja sam imao kuciste bez esata konektora i imao sam 6 konektora unutra.

Isto tako sam imao USB ext disk i kad ga se otvori, dobijem 2.5 inčni SATA disk.

Mucko Pokvareno Djubre i bivsi admin i vlasnik MC servera.. Fuck Yeah!

0 0 hvala 1
16 godina

Imam 2 sata konektora na maticnoj kao sto je rekao Ivo.

Radi se o ovom HDD-u .

16 godina

- MBO bez SATA konektora mi morala biti jako stara.. sve unazad 5+(8) godina imaju SATA.

- (P)ATA konektor mu ne pomaže ako je 2.5", potreban je adapter na 3.5 (IDE kabel s napajanjem, chipoteka, ADM..). Ali po 320GB 99% da nije (P)ATA.

- Praktično rješenje je (ako nema eSATA) kupiti bricket za eSATA/SATA, cca 10-15kn.

možda (jer nije jasno) možda taj disk ima eSATA/SATA konektor na kućistu (zajedno s USB), tad samo spojiš kabel, dali na kućište ili na MBO...

-updateano, nije taj slučaj.

Pošto je to novija serija, nema smisla otvarati samo da bi se vidio tip priključka, noviji imaju proprieatry-USB konektor, stariji su bili SATA..

Koristi HDD kako je i zamišljeno, ako ništa zbog garancije. Razlika u brzini na SATA nije dovoljan razlog (jer je 2.5"/5.400 uvjek spor).

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 17:49 (ihush).
17 godina
neaktivan
rocker55555 kaže...

Imam 2 sata konektora na maticnoj kao sto je rekao Ivo.

Radi se o ovom HDD-u .

Šteta da razvaljuješ to kućište ali nema veze.

Pogledaj na netu kako ga otvorit a da ga ne slomiš jer ti možda kasnije zatreba.

Unutra je 2,5 inčni hard disk ali da bi ga pričvrstio u kućište trebat će ti adapter kao ovaj

ili ga možeš pričvrstiti na mjesto di ti je stajao disketar - nisam probao pa neznam ali pogledaj da li paše.

ETID:

Evo link sa slikama kako rastavit taj externi:

http://www.devincollier.com/2010/01/04/how-to-open-a-western-digital-elements-500gb-2-0-portable-hard-drive-case/

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 17:52 (F1-IVO).
16 godina
ihush kaže...

Pošto je to novija serija, nema smisla otvarati samo da bi se vidio tip priključka, noviji imaju proprieatry-USB konektor, stariji su bili SATA..

Koristi HDD kako je i zamišljeno, ako ništa zbog garancije. Razlika u brzini na SATA nije dovoljan razlog (jer je 2.5"/5.400 uvjek spor).

Ako sam dobro razumjeo, ovaj HDD nema sata prikljucak?

Steta...

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 19:03 (rocker55555).
16 godina
rocker55555 kaže...
..

Ako sam dobro razumjeo, ovaj HDD nema sata prikljucak?

Steta...

ne baš.. nego neki imaju ali su na novim serijama često diskovi s drugačijim konektorom. To je namjerno... ali postoji mogućnost da je na tvom HDDu normalan SATA konektor. Jedino je pitanje dali ima smisla otvarati samo zbog provjere kao i razlog direktnog spajanja na MBO. Vanjski disk ima svoju namjenu, prenosivost. Unutarnji normalni HDDovi su osjetno jeftiniji (npr 2TB-green) tako da nema smisla i uz to garancija itd..

Da je disk crknut, pa da se treba spašavati, tad bi bilo logično otvoriti ga i pokušati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 19:11 (ihush).
17 godina
neaktivan

1 0 hvala 1
14 godina

Moj WD My Passport Essential recimo isto nema SATA konektor u sebi nego stalni USB konektor, unutra je isto WD Scorpio Blue. Evo i slika (slika).

EDIT: Svi noviji modeli više nemaju SATA na USB adapter, ja sam imal jedan stariji isto my passport, otvoril sam ga i disk stavil u laptop bez problema, ali danas od toga ništa.

Slika Slika
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 19:51 (Valentin17).

1 0 hvala 1
16 godina

Onda ga ipak necu otvarati.

Svejedno, hvala svima na pomoci.

16 godina

Imam WD-ov 160 gb ( mislim da je to isti kao i u ovoj temi ). Problem je sto škljoca kada ga stavim na USB, tj poceo je skljocat i ne pali vise. Ako ga otvorim sta trebam kupit da ga spojim u komp ? Mozda mu je elektronika riknula? Podaci mi trebaju sa HDD-a

Nothing lasts forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja sam otvorio svoj WD Essetials 320gb, izvadio Scoripia Blue, i sada radi kao interni.

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
perkoxcar kaže...

Ja sam otvorio svoj WD Essetials 320gb, izvadio Scoripia Blue, i sada radi kao interni.

Ima sata prikljucak? Kako da ga izvadim? Samo da ovu plastiku otvorim ili ima neki nacin da se ne potrga to?

Nothing lasts forever
16 godina
Fake_Alert kaže...
perkoxcar kaže...

Ima sata prikljucak? Kako da ga izvadim? Samo da ovu plastiku otvorim ili ima neki nacin da se ne potrga to?

Pun ti je Youtube tutoriala, malo paziš i da se lako izvaditi.

16 godina
perkoxcar kaže...
Fake_Alert kaže...
perkoxcar kaže...

Pun ti je Youtube tutoriala, malo paziš i da se lako izvaditi.

Jesam, ali samo USB prikljucak ima, kako da to spojim uopce?

Nothing lasts forever
16 godina

Moj ima neki adapter koji samo iščupaš i onda imaš sata.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo jesam, zanima me mogu li ja to testirat tj samo ubacit i stavit ga ispod 3.5 hdda ili na njega?

Ne planiram ga dugo ostavljat unutra samo scan za error i prebacit 6 gb fajlova.

Nothing lasts forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Možeš, samo nemoj da ti previše tako stoji jer nije fiksiran a vibrira pa da ti se neš ne sjebe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Fake_Alert kaže...

Evo jesam, zanima me mogu li ja to testirat tj samo ubacit i stavit ga ispod 3.5 hdda ili na njega?

Ne planiram ga dugo ostavljat unutra samo scan za error i prebacit 6 gb fajlova.

Ako skljoca, vjerojatno glava lupeta, tako da ti spajanje na SATA umjestu USB nece pomoci previse.

16 godina
mcf kaže...
Fake_Alert kaže...

Ako skljoca, vjerojatno glava lupeta, tako da ti spajanje na SATA umjestu USB nece pomoci previse.

Zasto bi glava lupala da mi je znat, nit je padao, nista.

Nothing lasts forever
14 godina
Fake_Alert kaže...

Zasto bi glava lupala da mi je znat, nit je padao, nista.

Head crash - kako i zasto.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice