IDE to SATA

poruka: 3
|
čitano: 757
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
IDE to SATA

Treba mi neki ovakav adapter:

http://www.ebay.com/itm/Brand-New-PATA-IDE-TO-Serial-SATA-Interface-Hard-Drive-HDD-Adapter-Converter-EA-/262123923312?hash=item3d07cda770:g:d-QAAOSwhcJWNyeA

Jel zna tko jel to funkcionira relativno dobro? Imam jedan stari neiskorišteni disk i stavio bi ga u novi kompjuter koji nema IDE sučelje.

Ima to kod nas gdje za uzeti po relativno normalnoj cijeni?

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2016 12:46 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
IDE to SATA

Normalno da funkcionira i za normalne potrebe moći ćeš ga slobodno koristiti. Kupi taj koji imaš u linku jer kod nas će te doći sigurno 10x ili više skuplje.

Šta roda donese, to vrana odnese.
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
moderator
Re: IDE to SATA
lllnuclearlll kaže...

Jel zna tko jel to funkcionira relativno dobro? Imam jedan stari neiskorišteni disk i stavio bi ga u novi kompjuter koji nema IDE sučelje.

Stari disk - znači, mali kapacitet i niske brzine prijenosa. Ima li ti to smisla koristiti u novijem računalu?

Adapter za koji si dao link je zgodna stvar za dolazak do podataka na starim diskovima. Koliko će to biti pouzdano u svakodnevnom radu? Na tvom mjestu bih radije kupio USB IDE kućište kod nas (od neke bolje marke) pa eventualno taj stari disk koristio za backup. Vanjsko kućište za disk je zgodno za backup upravo zbog toga što može sve vrijeme biti odspojeno (i time realtivno sigurno), a spaja se samo prema potrebi.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice