HDD vibracije

poruka: 11
|
čitano: 4.108
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
HDD vibracije

S čim najbolje utišati HDD vibracije?

Imam Fractal Design Arc Midi, i ladica za HDD ima 4 tvrda silikonska utišivača (ne znam kak da nazovem). No meni se čini da u Fractalu nisu uopće probali kak to funkcionira, jer meni disk ušarafljen u to trese cijelo kučište (čak i pojačavaju te gume vibracije). Probavao sam mijenjati ladicu, montirano je sve 100% dobro, no svejedno onaj zvuk vibriranja metala se čuje, nekad i toliko jako pa pomaknem malo kučište i onda prestane. Možda da još komad spužve stavim između vijaka, ili tak nešto?

Nije mi jasno kako su to tak loše napravili, a nije baš jeftino kučište, a zvuk kao da imam kantu od 100kn.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 11:37 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: HDD vibracije

Isti problem imam i ja sa svojim fractalom, baš sam jučer razbijao glavu kaj da napravim, kućište je fantastično i jedini mi je minus to što su lošije napravili spoj donjeg HDD cagea sa kućištem,

po meni bi rješenje bilo staviti gumu između spojeva, čak sam razmišljao da izvadim cage i da prišarafim Scythe Himura dolje al neznam kakav je po pitanju smanjivanja vibracija pa mi se neda bezveze trošit 130kn

Sometimes you just have to pee in the sink
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 11:39 (Absu).
13 godina
neaktivan
HDD vibracije

SSD for the win! :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A kak bi izvadio donji cage, to je prišarafljeno s nečim za što nemam odvijač {#}? Vidim da imaš isto Arc Midi. Probat ću neš skemijat s gornjim kavezom.

@Tomislav Imam SSD, no nažalost ne mogu kupit SSD od terabajta za sve što držim na HDD-u.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 11:58 (lllnuclearlll).
15 godina
HDD vibracije

Probaj nesto ovako https://www.youtube.com/watch?v=sym2p5bB19E . Ako ne uspije, stavi komad spuzve ispod samog diska.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 12:05 (pirat01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

nisam točno siguran kako se zove, znam da mi frend ima alat za taj tip šarafa

14 godina

Vidio sam ovaj video već, zanimljivo.

Ispod samog diska se ne smije stavljati ništa, mora biti lufta.

17 godina
HDD vibracije

Uzeo bi ovo kad bi znao da neće bit ista stvar kao što mi je i sada s gumicama.

http://www.links.hr/?naziv=disk-silencer-scythe-scy-hds2-hard-disk-stabilizer-2-smanjuje-vibracije-diska&option=artikl&id_kategorija=05091206&id_artikl=050.912.081

Imam taman još jedan 5.25 slobodan.

Nemam baš nikakvu ideju što napravit, a ono s lastikom izgleda katastrofa, iako smanjuje prenošenje vibracija na kučište 100%.

Nekakva spužvasta ladica za HDD bi rješila problem, al kak to napravit da liči na nešto, i da disk ne leži na njo da ima lufta...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 14:50 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

To funkcionira? nije guma pretvrda? samnjuje/ponistava vibracije? sry al nemam iskustva pa pitam

13 godina
neaktivan
HDD vibracije

da, smanjuje vibracije, guma je unutaranja od bicikla, rastegnuta tako da  prilikom micanja kučišta dist ostaje na mjestu.

Ako si želiš probat tak šta napravit mogu ti detaljnije opisat.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice