HDD recovery

poruka: 13
|
čitano: 2.958
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Eksterni HDD greškom formatiran

Greškom sam formatirao eksterni hard disk u WBFS formati i sad ga Windowsi vide kao raw. Koliko sam shvatio, podatke bih mogao spasiti ako se oslonim na neki data recovery software. Međutim, nisma siguran kojem da povjerim posao spašavanja skoro 150 GB raznih podataka jer se niakd prije nisma našao u takvoj sitauciji pa mi nikad takvo nešto nije ni trebalo. Ne bih želio riskirati s nečim nepouzdanim jer mi je jakos talo da to bude riješeno kako treba, pa bih molio da mi preporučite nešto kvalitetno, nešto što vas je već izvulo iz sličnih problema, dokazano u praksi. Unapriejd hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HDD recovery

Trebam ga prvo formatirati u NTFS prje ngo pokušam išta s obzirom da ga sad Windowsi vide kao raw ili bolje ne? I zbog čega je neophodno da kloniram disk? Nije mi sve od toga jako bitno. Neke stvari su lako nadoknadive, neke teško nadoknadive a neke nenadoknadive.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HDD recovery

Ni u kojem slučaju nemoj ništa raditi na tom HDD-u. Najbolje je da ga odspojiš dok ne nađeš potrebne programe i instaliraš ih na drugi disk. Tek potom ponovno ga spojiš i programom za povrat obrisanih podataka ga pregledaš.

Sve bi ja to, rođo, šmajserom!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HDD recovery

Pa to je već odavno učinjeno u sekundi s obzirom da se radi o eksternom disku. Imaju li ti programi kao što je GetDataBack nekakvu opciju kao što je "undo format" ili tako nešto?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HDD recovery

GetDataBack je odličan program. Što se tiče tvog pitanja mislim da nema te komande. Ali mu zadaš da pregleda HDD i nakon nekog vremena pokaže što je pronašao i da li može ili ne vratiti podatke. Potom to označiš te mu pokažeš gdje da to spremi (normalno ne na isti disk).

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
HDD recovery

Mislim da postoji neki software tog tipa koji ima takvu opciju, ali nemam pojma kako se zove.

Inače, mora li biti novija verzija GetDataBack ako koristim Win 7 ili će problem riješiti bez problema i verzija od prije nekoliko godina?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HDD recovery

Hm, ne znam. Ništa ne možeš izgubiti ako probaš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HDD recovery

OK, hoću, hvala na savjetima.   A kakvi su ti File Scavanger i R-studio?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HDD recovery

isti klinac, drugo pakovanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: HDD recovery

Najbolje je koristiti noviju verziju zbog mogućnosti, ali mislim da ce i 3.x raditi na Windows 7 bez problema.

Osobno bi preporučio R-Studio koji je puno napredovao u zadnje vrijeme i po meni pregazio GetDataBack.

Nikako nemoj fomatirati hard disk prije toga, jer će program za recovery vidjeti to što Windowsi ne vide!

13 godina
neaktivan
Re: HDD recovery
ROCCO_GRANDE kaže...

Pa to je već odavno učinjeno u sekundi s obzirom da se radi o eksternom disku. Imaju li ti programi kao što je GetDataBack nekakvu opciju kao što je "undo format" ili tako nešto?

Postoje razni programi koji mogu vratiti particiju u stilu "undo format" kao što si napisao, ali to nikako ne preporučam, jer često vrate krive podatke ili korumpirane, a ujedno i unište mogućnost za spašavanje podataka jer zapisuju preko postoječih

17 godina
Re: Eksterni HDD greškom formatiran
ROCCO_GRANDE kaže...

Greškom sam formatirao eksterni hard disk u WBFS formati i sad ga Windowsi vide kao raw. Koliko sam shvatio, podatke bih mogao spasiti ako se oslonim na neki data recovery software. Međutim, nisma siguran kojem da povjerim posao spašavanja skoro 150 GB raznih podataka jer se niakd prije nisma našao u takvoj sitauciji pa mi nikad takvo nešto nije ni trebalo. Ne bih želio riskirati s nečim nepouzdanim jer mi je jakos talo da to bude riješeno kako treba, pa bih molio da mi preporučite nešto kvalitetno, nešto što vas je već izvulo iz sličnih problema, dokazano u praksi. Unapriejd hvala!

Za taj problem uzmi ovaj dole besplatan, i jako dobar Minitool Power Data Recovery program pa preskeniraj taj RAW disk preko modula Damaged Partition Recovery sve upute imaš ispod na linkovima i to je to.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-softverske-teme/lista-besplatnog-softvera/30365.aspx?page=7&jumpto=1521735&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/usb-error-hitno-trebam-vazne-podatke/99822.aspx?page=0&jumpto=1928533&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
neaktivan
Re: Eksterni HDD greškom formatiran

Probati ću s tim Minitoolom, izgleda obećavajuće. Hvala na preporuci.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice